Elif ismi Arapça kökenlidir. Arap alfabesinin ilk harfi olan 'Elif' harfi sadece sağdan birleştirilen bir harftir ve sol taraftan bir harfle bağlanamaz. Elif harfi yalın halde tek başına, dik bir çizgi şeklindedir. Elif ismi ülkemizde kız çocukları için sıklıkla tercih edilen bir isimdir.
Arapça kökenli bir isim olarak bilinen Elif, aynı zamanda Arap alfabesinde yer alan ilk harftir. Elif ismi şu anlamlara gelir: İnce uzun boylu zarif kız.
12 Aralık 1992, Berlin), sahne adıyla Elif, Türk kökenli Alman müzisyen ve söz yazarıdır.
Elif (ا), Arap alfabesinin birinci harfi. İbranice muadili alef harfidir. Ebced hesabındaki değeri 1'dir. Kamerî harflerdendir.
Arapça kökenli olan Elif, zarif ve naif kız anlamlarına gelmektedir. Uzun ince zarif kız, alışmış – alışkın, dost ve tanıdık anlamlarına da gelmektedir. Elif ismi Arap alfabesinin ilk harfi olduğundan dolayı ve Kuran-ı Kerim'in 2. suresi olan Bakara Suresinin ilk kelimesi olarak Kuran-ı Kerim'de yer almaktadır.
İlgili 15 soru bulundu
Arap alfabesinin ilk harfi, alışıldık, aşina, ince, uzun boylu kız. 1. Arap alfabesindeki ilk harfin ismi.
Alef'in Batı Semitik "öküz" anlamındaki kelimeden türediği ve ilk şeklin de bir öküz kafası olduğu düşünülmektedir.
Arapça kökenli bir isim olan Elif isminde Türkiye'de 514.594 kişi vardır. Anlamı zarif ve uzun boylu kız olan Elif ismi Kur'an'da sık sık geçmektedir ve bu nedenle de ülkemizde kız bebekleri için sık sık tercih edilmektedir.
Elif Kur'an kıraatinde fethanın uzatılmasında bir ölçü birimi olarak (bir elif, iki elif miktarı) kullanılmıştır. Ayrıca tabiattaki dört ana unsurdan ateşe remiz olmuş, tasavvufta insân-ı kâmili sembolize etmiştir.
Elif isminin karakter özellikleri
Duygusal dünyası çok geniştir ve empati yeteneği gelişmiştir. Bu sebeple, çok sevilen ve popüler olan biridir. Duygusal anlamda zengin bir dünyası vardır; ama zorluklar karşısında çabuk yıkılır. Hem iyi huylu hem de çalışkandır.
Elif ismi Kur'an-ı Kerim'de geçmektedir ve Elif ismini koymak caizdir. ELİF İSMİNDE KAÇ KİŞİ VAR? Türkiye'de Elif ismini kullanan 531.575 kişi bulunmaktadır. İstanbul'da Elif ismini kullanan 99.927 kişi bulunmaktadır.
Arap alfabesindeki ilk harfin ismidir. Elif ismi ince ve uzun olmasından dolayı uzun boya da benzetilmektedir. Anlamı ise uzun boylu zarif kız olarak tabir edilmektedir. Dostluk eden sevgi dolu bir insan anlamını da taşımaktadır.
Kur'an-ı Kerim Elifbası'nda 28 harf vardır! Kur'an-ı Kerim alfabesinin birbirinden güzel 28 harfi. Bu harfler, “Elif” harfiyle başlar, “Ye” harfiyle biter. Harflerin Türkçede kullandığımız harflerden farklı bir özelliği vardır.
Dünyaya gelen 1 milyon 180 bin 840 bebekten, erkeklerden 8 bin 816'sına "Yusuf", 7 bin 713'üne "Eymen", 6 bin 857'sine "Miraç", kız bebeklerden de 13 bin 420'sine "Zeynep", 8 bin 586'sına "Elif", 6 bin 886'sına "Defne" ismi verildi.
Duru ismi kız bebekler için tek başına ya da ikinci bir isimle konulmaktadır. Özellikle de son yıllarda Duru isminin kullanımı oldukça artmıştır.
Veronika kelimesinin kökeni İtalyanca dilidir. Veronika kelimesinin İtalyanca dilindeki karşılığı veronica şeklindedir.
“Elif” harfi insanın, haksızlığa, zülme ve yanlışa karşı duruşunu temsil ettiğine ianılır. Hayatı boyunca fiziki olarak “Elif” olarak yaşar, ihtiyarladıkça tekrar “Vav” gibi iki büklüm olur.
Elif ismi, Türkiye'de yaygın kullanılan ve anlamı değerli olan isimlerin başında geliyor. Zarif kız anlamında gelen Elif, iyi huyu, ağır başlılığı temsil eder.
Tasavvuf geleneğinde elif, "Allah" ın "Bir"liğini ifade eden bir sembolüdür. Buna göre bütün harfleri, onların sebebi ve kaynağı olan elifte görmek, bütün varlıkları Allah da görmek demektir. Çünkü elif harflerin evveli olduğu gibi Allah da bütün varlıkların evvelidir.
Ebrar ismi Kur'an'da geçen isimler grubuna dahil olmaktadır. Bu kapsamda Kur'an-ı Kerim'in İnfitar Suresi'nde Erar ismine yer verilmektedir. Surenin 13. ayetinde Ebrar kimselerin cennet ile mükafatlandırılacağına değinilmektedir.
Türkçe'de yer alan Eylül isminin kökeni Arapçadır. Arapça eylûl (أيلول), Süryanice Arami/Süryani takviminin altıncı ayına atıfta bulunan ˀelūl (אלול) kelimesinden alıntıdır. Bu isim ise köken açısından Akadca hasat festivali ve bu festivalin yapıldığı ayı tanımlayan elūlu/elūnu kelimesinden türemiştir.
Ali ismi Kuran'da doğrudan geçmez; ancak, "aliyy" kökünden türetilen kelimeler Kuran'da Allah'ın sıfatları olarak kullanılmaktadır ve "yüce" ya da "ulu" anlamlarına gelmektedir.
A / ا : Fenike dilinde adı alf olup “öküz” anlamına gelir. Buradan İbrânîce ve Arâmîce'ye alef, Yunanca'ya alpha, Arapça'ya elif olarak geçmiştir.
Elif tek demek, ondan başka yok demek. O her şeyin içindedir ama hiç bir şeyde gözükmez. Hiç bir şey onsuz başlamaz.
Mitolojide Tanrıların elçisi olarak da ifade edilen ismin Türkçe anlamı ise 'ince, uzun boylu kızdır. ' Elif ismi, sonsuzluğun sembolü olarak da görülürken, 'zarif kız' anlamına da gelir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri