Kuantum öğrenme modeli, farklı yaş grubundaki bireyler için etkililiği kanıtlanmış öğretim yöntem ve tekniklerini bir araya getirerek onlara hızlı bir şekilde ve zevkle akademik ve yaşam boyu öğrenme becerileri kazandırdığı iddia edilen bir modeldir.
Kuantum öğrenme, öğrencilerin etkili şekilde öğrenmelerine destek olan bir öğrenme modelidir. Söz konusu modelde öğrencilerin yaşam becerilerini geliştirmesi hedeflenir. Bu modelde birey farklı düşüncelere sahip olabilir. Bireyin bu farklı düşünceleri desteklenmeli, aynı zamanda ifade için birey desteklenmelidir.
Kuantum öğrenme yaklaşımı belirsizlik, olasılık ve bütünsellik ilkelerine dayanmaktadır. Kuantum öğrenme, sonuçları kesin ve net ifadeler yerine olasılıklar ile ortaya koyar. Olaylara holistik bir bakış ile yaklaşarak olayların birbirini etkilediğini ve birbirinden ayrılmayacağını vurgulamaktadır.
Kısaltması EEL Dr.C olarak bilinen Kuantum Öğrenme döngüsü yakalama (Enroll), deneyimlerle ilişkilendirme (Experience), etiketleme (Label), gösterme (Demonstrate), tekrar etme (Review) ve kutlama (Celebrate) aşamalarından oluşur.
Kuantum öğrenmede “mükemmelliğin 8 anahtarı” olarak bilinen, kişilerin hayatlarını ve hayat felsefelerindeki temelleri düzenlemelerine yardımcı olmak amacıyla oluşturulmuş prensipler; “bütüncül ol”, “hatalar başarıya götürür”, “güzel amaçla konuş”, “hedefine odaklan”, “kendini idealine ada”, “işini sahiplen”, “esnek ol ...
İlgili 24 soru bulundu
Beyin temelli öğrenme, bilgiler arasında bağlantı kurularak, bilgiler günlük yaşam ile ilişkilendirilerek ve çeşitli sorular yoluyla üst düzey öğrenme sağlanarak uygulanır. Beyin temelli öğrenme, öğrenci merkezli bir öğrenme modelidir ve bu yaklaşımda yaşantısal öğrenmeye önem verilir.
Bloom Tam Öğrenme Modeli Temel Özellikleri
Tam Öğrenme Modeli'nde, tam öğrenme ölçütü %70 olarak belirlenmiştir. Öğrencinin, verilen kurallara uyması durumunda öğrenme düzeyinin yüzde yüze yakın bir seviyeye çıkabileceği savunulur.
Kuantum Zekâ kitabında yer alan en geniş tanımlamayla: Kuantum Zeka; bireyin, varoluş amacını anlamlandırması ve bu amaç uğruna öğrenme yolunu seçmesidir. Daha fazlasını öğrenmek için çıkılan bu yolculukta değerlere, olasılıklara ve hedeflere uygun süreçlerin seçilmesidir.
Kuantum Eğitimi; kendimizi tanımaya, başkalarını anlamaya, evrensel sistemin işleyişini fark etmekten doğan bilgeliğe ulaştırarak beden enerjimizi de düzene sokar. Kişiler daha güçlü, canlı ve güzel olurlar. Hayat misyonumuzu fark etmek ve ona adım adım ulaşmak yönündeki çabalarımızı destekler.
Kuantum Düşünce, bize kişiler arası iletişimin en derin boyutunu sunar. Ortak insanlık alanında gerçekleşen bu iletişim, derin ve etkili bir uzlaşma sağlar. Bu yöntemle, beden dili ve sözel iletişimden daha da etkili bir şekilde düşüncelerimizin direkt muhataba ulaştırabiliriz.
Kuantum kuramına göre: “Bir arada, bir sistem içinde etkileşmiş olan parçacıklar ayrılsalar dahi ışık hızından daha hızlı bir şekilde –anında- etkileşmelerini sürdürürler”. Demek oluyor ki anında ve uzaktan etkileşme söz konusudur.
Kuantum mekaniği ya da Kuantum fiziği genel olarak atom altı parçacıkları incelemekte olan bir bilim dalıdır. Bu parçacıklara ise kuanta adı verilmektedir. Elektron, kuark ve foton gibi parçacıklar ise kuantalara örnek olarak verilebilmektedir. "Nicem mekaniği" ya da "dalga mekaniği" isimleri ile de anılmaktadır.
Ters yüz öğrenme (TYÖ), kısaca grup öğrenmesinden ziyade bireysel öğrenmeyi merkeze alan bir pedagojik yaklaşım olarak tanımlanabilir. Ters yüz öğrenme, öğretmenin hazırladığı videolarla sunularak, öğretmen- öğrenci arasında yüz yüze geçirilecek zamanın daha anlamlı ve zengin öğrenme oluşturmasını sağlamaktadır.
Kuantum anlayış; Bilinç altının programlanmasıyla insanın kendi hayatını sonsuz olasılıktan arzu ettiği parçacık haline dönüştürebilen enerjiye sahip olduğu savunulur.
Kubaşık öğrenme (işbirliğine dayalı öğrenme), öğrencilerin, sınıf ortamında küçük karma kümeler oluşturarak, ortak bir amaç doğrultusunda, akademik bir konuda birbirlerinin öğrenmelerine yardımcı oldukları, genelde küme başarısının değişik yollarla ödüllendirildiği bir öğrenme yaklaşımı olarak tanımlanabilir.
Öğrenmenin iyi olması için öğrencinin derse karşı dikkatli olması gerekir. Bu da pekiştirme ve kaygılandırma yoluyla güdülenerek sağlanabilir. Öğretmenlerin kullandıkları güdüleme ve araçlarının en önemlisi nottur. Ayrıca konunun önemi anlatılarak da güdülenme sağlanabilir ve böylece dikkat artırılabilir.
Kuantum mekaniği veya kuantum fiziği, atom altı parçacıkları inceleyen bir temel fizik dalıdır.
Kuantum düşünce tekniği tam olarak bir bilim olan kuantum fiziğinin isminden yararlanmaya çalışan bir sahtebilimdir. Bu tür sahtebilimleri zaten bilim olarak göremeyiz, bilimsel bulguların felsefi olarak yorumlanması gibi de göremeyiz.
Kuantum Yaşam Felsefesi; kişinin pastadaki negatif enerjileri görmesini engelleyerek, olumsuzluklara pozitif bir pencereden yaklaşabilmeyi hedef alıyor. Böylece Kuantum Felsefesi'nin doğru anlarda benimsenmesi, bilinçaltı yöneliminide negatifleri fazla olan bir yaşamı, pozitife evirebilmeyi sağlıyor.
Kuantum programlama, bir kuantum bilgisayarda çalışabilen, kuantum programları olarak adlandırılan talimat dizilerini birleştirme işlemidir. Kuantum programlama dilleri, yüksek seviyeli yapılar kullanarak kuantum algoritmalarının ifade edilmesine yardımcı olur.
14 Aralık 1925'te Alman fizikçi Werner Heisenberg tarafından kuantum mekaniği kavramı ortaya atılmıştır. Heisenberg'in felsefesi ve yaklaşımı, insanlığın fiziksel dünya hakkındaki görüşlerini kökten değiştirmiştir. Kuantum fiziği, bilgi sahibi olmayanlar için oldukça karmaşık gelebilir.
Akıl, insanların kavramları, bilgiyi ve karşılaştıkları durumları anlamaya yardımcı olan ya da kavrayabilen bir beceridir. Zeka ise insanların farklı durumlarla başa çıkabilmelerini sağlayan kompleks düşünme stratejileri veya çözümleri üretme yeteneğidir.
5E Öğrenme Modelinde öğrencinin öğrenme sürecinin merkezinde yer aldığı 5 aşama mevcuttur. Bu aşamalar; Dikkat Çekme, Keşfetme, Açıklama, Derinleştirme ve Değerlendirmedir(Özbek, 2012). Bu aşamalar sırayla uygulandığı takdirde öğrenme üzerinde büyük etkisi olduğu yapılan araştırmalarda ortaya çıkmıştır.
Bloom'un tam öğrenme yaklaşımı, her öğrencinin öğrenebileceği inancını savunur. Bu modelde, yeterli zaman verildiğinde, şartlar eşitlendiğinde ve olumlu bir öğrenme ortamı sağlandığında tüm öğrencilerin öğrenme başarısı göstermesi beklenir. Öğrenemeyen öğrenci yerine, öğretemeyen öğretmen anlayışını benimser.
1. Temel öğretim modeli, öğretmenin sınıf içerisindeki öğrencilerin öğrenmesini sağlamak için kullandığı, önceden yapılandırılmış, çoğunlukla standartlaştırılmış bir öğretim uygulamasıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri