Non-woven Duvar Kağıdı (Elyaf Tabanlı Duvar Kağıdı) Uzun lifli elyaf esaslı dokumasız kağıda benzer bir malzemedir. Dünya genelinde ve ülkemizde en çok üretilen duvar kağıdı türüdür. Elyaf yapısı sebebiyle nefes alması kolaydır. Elyaf tabanlı duvar kağıtlarının insan sağlığına olumsuz etki etmemektedir.
Seramik Elyaf Kağıtlar
Yüksek mukavemetiyle ince kesitlerde bile en karmaşık şekillerin ve contaların üretimi için idealdir. Farklı yoğunluk ve kalınlıklarda tedarik edilen ürünlerle, üstün termal özelliklerin çok çeşitli uygulamalarda en etkili şekilde kullanılması sağlanmaktadır.
Dünya genelinde en sağlıklı duvar kağıdı çeşidi olarak bilinen ve kabul edilen duvar kâğıdı modeli tradisyonel duvar kâğıdıdır. Ön ve arka kısmı kâğıttan oluşur ve herhangi bir vinil kaplama bulunmaz. Bu duvar kâğıdı kuru veya çok az nemli bir bez ile rahatça temizlenebilir.
Sıvalı duvarlarda, beton sıva yeni nesil ise bu duvara kağıt uygulanmasından herhangi bir sorun yaşanmaz. Ancak yüzey bol pürüzlü ve eski nesil ise kağıt uygulamasından sonra tatmin edici bir görüntü sağlanamayacaktır.
Non-woven; uzun lifli, sentetik elyaf esaslı dokumasız kâğıda benzer bir malzemedir. Genel nonwoven özelliklerinden olan dayanıklılığın elde edilmesi için yapısına sentetik elyaflar ilave edilmiştir. Bu malzeme sağlık için tamamen güvenlidir.
İlgili 20 soru bulundu
Odanızın dekorasyonunda kullandığınız ana rengi baz alarak bir duvar kağıdı seçebilirsiniz. Eğer hangi rengi seçeceğinize karar verdiyseniz dekorasyonda var olan diğer renklerin, duvar kağıdının desenlerinde de yer aldığından emin olmalısınız. Böylece duvar kağıdı ve oda dekorasyonu birbirini tamamlar.
Duvar kağıdı üreticisi 5 ila 15 yıllık bir hizmet ömrü içinde deforme olmayacağını ve solmayacağını garanti eder. Kusursuz desen ve renklere sahip duvar kağıdı desenleri, yaşam alanınızı kişiselleştirebilir ve her baktığınızda sizi mutlu edecek şık tasarımlara sahiptir.
Duvar Kağıdı Yapıştırıcısı Avantajları
Ev, ofis, işyeri gibi tüm alanların duvarında kullanılan duvar kağıdı modelleri farklı desenlerle üretilir. Bu desenleri pürüzsüz bir şekilde duvara uygulamak ve uygun bir şekilde yapıştırmak adına duvar kağıdı yapıştırıcısına ihtiyaç duyulur.
Bunun dışında duvar kağıtları, genel itibariyle 10-15 yıl gibi bir süre dayanıklılık gösterebilmektedir.
Duvarınızın Yüksekliği 2,5 Metreye kadar ise 1 rulo Eni 1,5 Metreye Kadar Alan Kaplar 1 Rulo; Yükseklik 2,5 Metre En 1,5 Metre Alan Kaplar Örneğin; Duvarınızın Eni 3 Metre İse 2 Rulo Almanız Gerekmektedir Bu Şekilde Duvar En Ölçünüze Göre Hesaplayabilir siniz.
Non woven kağıt ve elyaf malzemesinin birleşimiyle oluşarak elde edilen kompozit bir malzeme ile üretilir. En önemli özelliği lifli olmasıdır. Bu sebeble duvar kaplaması nefes alabilme özelliğine sahiptir. Avantajları arasında uygulama yapılırken ek yerleri belli olmaz.
Vinil duvar kağıtları, silinebilir duvar kağıdı olarak da bilinmektedir. Bu ürünler, aynı zamanda kolay yıkanabilme, alev almaz ve antibakteriyel özellikleri ile de ön plana çıkmaktadır. Bu duvar kağıtları günümüzde pek çok mekanın dekorasyonu için tercih edilmekte ve bulundukları ortamlara prestij katmaktadırlar.
Elyaf sunidir ve petrol artığından yapılır. İçeriğinde bulunan kimyasallar insan sağlığı için de zararlıdır. Elyaf yorgan ve yastıkta yatan kişilerin akciğer kanseri, guatr, cilt kanseri olma ihtimali çok fazladır. Bunun için elinizden geldiği kadar yastık ve yorganlarda elyaftan kaçının.
Mukavemeti en fazla olan elyaf kimyevi elyaflardan cam elyafıdır. Diğerleri poliamid, poliester, ipek, keten, pamuk, akr ilik elyaf, rayonlar, asetat ipeği ve yün sırasına göre mukavimdirler.
Elyaf, lif kelimesinin çoğulu olup, doğal kaynaklardan elde edilen ya da insan eliyle üretilen, esnekliği, uzunluğu, dayanıklılığı ve bükülgenliğiyle iplik ve kumaş yapımında elverişli, lif veya kıl yapısında dokuma hammaddelerindendir.
Duvar kağıdıma yazık olur diye endişe etmeyin. En iyi ustalar tarafından ayarlanmış hazır sıvı tutkal kullanın. Ürünün çözülmesini beklemenize gerek yok. Paket elinize ulaşır ulaşmaz kullanmaya başlayabilirsiniz. 1000ml sıvı duvar kağıdı tutkalı ile yaklaşık 5m²-6m² (1 rulo) alanı döşeyebilirsiniz.
Duvar kâğıdı kışın uygulanır mı? Duvar kağıtları tüm yıl boyunca uygulanabilir. Dikkat edilmesi gereken uygulama alanında yüksek ısı değişimlerinin olmaması ve uygulama alanı ortam sıcaklığının 7,8 derece altına düşmemesidir.
Öncelikle duvar kağıdımızın bir rulosunun en ve boy bilgilerini bilmeliyiz. 16,5 m2'lik bir rulonun eni 106 cm ve boyu 15,50 metredir.
Bir odaya kaç metre duvar kağıdı gider? – 30-40 metre. Yani 2-3 top; Beğendiğiniz duvar kağıdı modeli 16m²lik ise 2-3 rulo, 10m²lik ise 3-5 rulo gerekir. 16m²likler büyük alanlarda daha ekonomiktir.
Kuruduktan sonra zımparalanmalıdır. Bu duvar yüzeyine toz tutmayı önlemek için tek kat primer astar sürünüz. DUVAR KAĞIDININ UYGULANACAĞI YÜZEY ÇİMENTO VEYA ALÇI SIVA ISE; Yüzeydeki kirlilikler temizlenmeli ve yüzeyin düzgünleştirilmesi için saten alçı macun çekilip pürüzleri yok etmek için zımparalanmalıdır.
Cevap 15: Duvar kağıtları tüm yıl boyunca uygulanabilir. Dikkat edilmesi gereken uygulama alanında yüksek ısı değişimlerinin olmaması ve uygulama alanındaki ortam sıcaklığının 7-8 derece altına düşmemesidir.
Duvar kağıdı yapıştırırken en başta duvarın pürüzsüz olmasına özen göstermelisiniz. Sonrasında dikkat etmeniz gereken diğer noktalar ise şöyle: Kağıtları keserken hata payı bırakmayı unutmayın. Kestiğiniz kağıt parçalarındaki desenlerin aynı hizada olmasına dikkat edin.
Bunun için zeminin kuru, düz, sert, temiz, taşıyıcı ve emici olması gerekir. Bu temel kurallara uyulduğu takdirde, duvar kağıdı kaplaması oldukça kolaydır. Yeni binalarda mutlaka bir nem kaldığı ve bu nedenle duvar kağıdı yerine başka malzemelerin kullanılması gerektiği kanısı yanlıştır.
Duvar Kâğıdı Hangi Yüzeylere Uygulanabilir? Günümüzde hemen her türlü yüzeyin yapısına uygun duvar kâğıdı çeşidi bulunur. Bu sayede kullanıcılar metal, plastik, ahşap ve alçı zeminler üzerine duvar kâğıdı uygulayabilirler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri