Elyaf yorganlar, uzun ömürlüdür ve ısıyı pamuk yorganlara göre içinde hapsederler. Pamuk yorganlar daha çok ilkbahar ve sonbahar mevsimine uygunken elyaf yorganlar dört mevsim için de ideal yorganlardır. Elyaf yorgan fiyatları diğer yorganların yanı sıra daha uygundur. Saklaması da oldukça kolaydır.
Elyaf sunidir ve petrol artığından yapılır. İçeriğinde bulunan kimyasallar insan sağlığı için de zararlıdır. Elyaf yorgan ve yastıkta yatan kişilerin akciğer kanseri, guatr, cilt kanseri olma ihtimali çok fazladır. Bunun için elinizden geldiği kadar yastık ve yorganlarda elyaftan kaçının.
Elyaf Yorgan:
Kış aylarında sizi sıcak tutar ancak tüm gece yorganın altında olmanıza rağmen terletmez çünkü nefes alabilen özelliğe sahiptir. Bu özelliği sayesinde dört mevsim kullanılabilir.
Pamuk liflerden elde edilen yorganlar, en sağlıklı yorgan seçimi için idealdir. Bambu yorgan nem oranını dengelediği için gece terlediğiniz anlarda bile kesintisiz bir uyku deneyimi yaşamanıza imkan tanır.
Bunun için elinizden geldiği kadar yastık ve yorganlarda elyaftan kaçının." Doğal olan yün ve pamuğu kullanmanın insan sağlığı açısından daha faydalı olduğuna dikkat çeken Çiftçi şunları söyledi: "Yün ve pamuktan, yorgan ile yastığı tercih edenler daha sağlıklı olur.
İlgili 38 soru bulundu
Elyaf yorgan ısıyı dengelemediği, devamlı sıcak tuttuğu için insanı terletir ve rahatsız eder. Rutubet ve hararet yaparlar. İpek yorgan fazla nemi içindeki hava boşluklarına emerek terletmez, sıcaklığı düzenleyen benzersiz yapısı nedeniyle dört mevsim rahatlıkla kullanılabilir.
Yetişkin gruplarında da önemli avantaj sağlayan boncuk elyaf silikon malzemelerin en sağlıklı hammaddelerinden elde edilir.
Özellikle doğal ürünleri kullanan kişilerin daha çok tercih ettiği kaz tüyü yorganlar oldukça sıcak tutar. Pamuk yorganlar da ince yapıları sayesinde hem terlemenin önüne geçer hem de içerdiği doğal pamukla sıcak tutar. Soğuk iklimde yaşayanların özellikle tercih ettiği yorgan türü ise yün yorgandır.
İpek yorganın içinde ipek kozasından elde edilen yaklaşık 150 ince katman ipek bulunur. İpek yorgan lifli ve katmanlı yapısı sayesinde, fazla sıcak havayı dışarı atarken terlemeyi engeller. Bu nedenle klasik yorganlara göre terleme şikayetine en az rastlanan yorgan ipek yorgandır.
Sımsıcak deliksiz bir uyku uyuyun
Oysaki bunun harika bir çözümü var; kaz tüyü yorganlar! En sıcak tutan yorgan türü, kaz tüyünden yapılan yorgandır. Özellikle doğal ürünleri kullananların daha çok beğenisini kazanan kaz tüyü yorgan modeli, ısıtma kapasitesi en yüksek yorgan çeşitlerindendir.
Pamuk Yorgan Nasıl Yıkanır? Elyaf ve yün yorganlar gibi makinada yıkanabilir. 30˚C sıcaklıkta, normal programda yıkanabilir.
Elyaf yorgan aynı zamanda microfiber yorgan olarak da bilinir. Bu yorganların en büyük özelliği oldukça yumuşak olmasıdır. Yumuşaklığının yanı sıra hafif bir yorgan olması da tercih edilme sebepleri arasındadır. Elyaf yorganlar, poliamid lifleri ve polyesterin birleşimiyle oluşur.
Sizlerde rahatınıza düşkünseniz yastığınızı silikon boncuk elyaf, yorganı ise silikon yorgan elyafı seçmelisiniz. Peki bu yorgan elyafı nereden alınır diyorsanız şuan doğru yerdesiniz . İsterseniz birazda sizler için hazırlamış olduğumuz yorgan elyaflara bir göz atalım.
Bambu yorganların en önemli özelliği nemi içerisine çekme oranının yüksek olmasıdır. Bu da terlemeden deliksiz bir uyku çekmeniz için ideal bir ortam oluşturur. En sağlıklı yorgan, yüksek nem çekme kapasitesi olan, hafif, kolay yıkanabilir ve yumuşak yorgandır.
Elyaf ve kuş tüyü montlar ince tasarımlarına rağmen son derece sıcak tutar ve kayak montu olarak ideal bir seçimdir. Ayrıca katmanlar arasında yüksek miktarda hava tutarak ekstra yalıtım sağlayan şişme montları da inceleyebilirsiniz.
Elyaf yorganlar: Yoğun ısıtma performansına sahip elyaf yorganların nefes alan yapıları ve hipoalerjenik özellikleriyle alerjenlerden arınmış bir uyku ortamı yaratabilmeniz için sağlıklı alternatifler sunar.
Silikon elyaflar, hem hafif ve az yer kaplayan hem kışın sizi terletmeden sıcacık ısıtan yapıda elyaflardır. Aldığınız yorganı farklı nevresim takımları ile değiştirerek kullanmak istiyorsanız klasik elyaf yorganları tercih edebilirsiniz.
Son olarak terletmeyen yorganlar arasındaki önerimiz tencel yorganlar. Okaliptüs ağacından elde edilen tencel elyafı, doğal selülozik yapısıyla dikkat çeken ürünlerden biri. Doğal olması sebebiyle son derece nefes alabilen bir özelliğe kavuşan tencel elyafı, yüksek emiciliğe de sahip.
Rayonun ince elyafları kumaşın vücudunuza yapışmasını önlerken, sentetik elyaflar su dayanıklılığı ile daha çok terletiyor ve suyu hapsediyor. Yaz kumaşları konusunda hatırlamanız gereken en önemli şey kumaşların suyu emmesi gerektiği! Eğer su geçirmiyorsa bilin ki bu kumaşlar sizi daha çok terletecek.
OTEL YORGANI
Silikon elyaf içerdiği özel koruma madesi sayesinde bakterilerin oluşmasını engeller. Silikon Elyaf otel yorganın Dış kılıfı statik elektirik üretmemesi için ranforce kumaş ile kaplıdır. Yıkama ve silkeleme sonrası yığılma ve toparlanma olmaycak şekilde kapitone ve emniyet dikişi uygulanmıştır.
Sıcak yaz günlerinde serin, kışın ise sıcacık tutarak mükemmel bir uyku deneyimi sunar. Hafif yapısıyla hareket özgürlüğü sağlarken, kaliteli malzemeleriyle uzun ömürlü kullanım sağlar. Her gece rahat ve huzurlu bir uyku için vazgeçilmeziniz olacak.
'Journal of Sleep Research' isimli tıp dergisinde yayımlanan yeni bir araştırmaya göre; kilonun yüzde 12'si ağırlığındaki bir yorgan altında yatmak, tükürükteki melatonin miktarını hafif bir yorgana göre yüzde 32 artırıyor.
Boyanma kabiliyetini gösteren gözeneklilik ve eğirme kabiliyeti mükemmel elyaf için aranan diğer özelliklerdendir. Elyafın inceliği, yüzey yapısı ve uzunluğu, elyafların birbirine iyi yapışarak eğirme kabiliyetini etkileyen önemli hususlardandır.
Elyafların doğal elyaf ve yapay elyaf olmak üzere iki çeşidi bulunur. Doğal elyaf; bitki hayvan ve madeni kaynaklardan elde edilen elyaf çeşididir. Yapay elyaflar ise polyamid, akrilik elyaf, rayon, polyester, cam yünü, asetat gibi maddelerden oluşur.
Boncuk elyaf, yastık ve yorganların içerisinde kullanılan üründür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri