TAHSİS NUMARASI SORGULAMA E-Devlet üzerinde sorgulama yapabilmek için sisteme girdikten sonra SGK'nın hizmetleri arasında evrak takibi sorgulaması ile SGK Tahsis numaranızı öğrenebilirsiniz. Ayrıca www.turkiye.gov.tr adresi üzerinden Sosyal Sigortalar Kurumunun işlemler menüsünü de kullanabilirsiniz.
Numarayı öğrenmek için www.turkiye.gov.tr adresi üzerinden e-Devlet sistemine giriş yapın. Sosyal Sigortalar Kurumu'nun işlemler menüsünden “4C Emeklilik İşlemleri Evrak Takibi” seçeneğinden evrak takibi ya da evrak sorgulatması yaparak tahsis numaranızı öğrenebilirsiniz.
E-Devlet üzerinden sorgulanabilmekte olan SGK tahsis numarası emekli maaşının ne zaman alınacağı, ikramiyelerin ne zaman yatacağı konusunda emeklilere bilgi veriyor. Tahsis numarası, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından emekli maaşı bağlanan kişileri tanımlamak amacıyla kullanılan bir numaradır.
Emeklilik tahsis numarasının son hanesi 8 olanlar ayın 22'sinde, 6 olanlar 23'ünde, 4 olanlar 24'ünde, 2 olanlar 25'inde ve nihayet 0 olanlar ise her ayın 26'sında maaş ödemelerini alırlar.
Emekli aylığı talep tarihini takip eden aybaşından itibaren bağlanır. Yani diyelim ki 15 Mayıs tarihi itibariyle emekli olabilmek için gerekli olan tüm şartları sağladınız. Bu durumda dilekçenizi 16 Mayıs itibariyle verebilirsiniz. Aylığınız ise 16 Mayıs'tan itibaren değil 01 Haziran tarihinden itibaren bağlanır.
İlgili 16 soru bulundu
Ayrıca www.turkiye.gov.tr adresi üzerinden Sosyal Sigortalar Kurumunun işlemler menüsünü de kullanabilirsiniz. Bu menüden emeklilik işlemleri seçeneğini tıklayıp evrak takibi ya da evrak sorgulatması yaparak tahsis numaranızı öğrenebilirsiniz.
"Evrak Beklemede" ifadesi, emeklilik başvurusunun belgelerinin ya da evraklarının eksik veya doğrulama sürecinde olduğunu gösterir. Sorunun Kaynağı: Eksik veya yanlış doldurulmuş evraklar: Başvuru sırasında gereken belgelerin eksik ya da hatalı olması durumu.
Tahsis numarası 0, 2, 4, 6, 8 olan Bağ-Kurlular ne zaman maaş alır? Bağ-Kur'lular için ise ödeme takvimi şu şekildedir: Tahsis numarası son rakamı 8, 6, 4 ile bitenler ayın 27'sinde, Tahsis numarası son rakamı 2,0 ile bitenler ayın 28'inde maaşlarını alıyor.
E-devlet sistemine TC kimlik numarası ve e-devlet şifreniz ile giriş yapın. SGK işlem sayfasına tıklayın. Bu sayfada karşınıza çıkan "emeklilik işlemleri" seçin. Daha sonra dosya ya da evrak takip numaraları üzerinden emeklilik tahsis numaranızı öğrenebilirsiniz.
Tahsis talep başvurusunda bulunan kişiler, ilerleyen süreçlerde başvuru kabul edildi mesajı ile karşılaşabilir. Kabul edildi açıklaması ile karşılaşan kişiler, ilk ödeme döneminde maaş almaya başlayabilir. Başvuruların doğru bir şekilde yapılması başvurunun onaylanmasını sağlar.
TAHSİS NUMARASI NE İŞE YARAR? SGK emekli tahsis numarası; SGK tarafından emekli maaşı bağlanan kişileri tek bir numara aracılığıyla takip edebilmek adına SGK tarafından belirlenmiş numaradır. Emekli maaşlarının yatırılacağı gün belirlenirken de emeklinin SGK emekli tahsis numarası sonunda bulunan rakamdan yararlanılır.
Bireylerin önüne emekli olabilmek için bazı şartlar ve gerekçeler koyulmuştur. Emekli olabilmek için bireylerin bu koyulan şartlara uygun olması ve aynı zamanda şartlara uyması gerekmektedir. SGK tahsis havuzu ise bireylerin emekli olduktan sonra emekli maaşlarının günü gelene kadar bu havuzda birikmesine denmektedir.
Öncelikle e-Devlet portalına giriş yapılıyor. Arama motoruna "Ne kadar emekli maaşı alırım" yazılıyor. İlk seçenekte çıkan "4A emekli aylık bilgisi hesaplama"ya tıklanıyor. Gelen ekranlarda istenen bilgiler girildikten sonra alınacak tahmini emekli maaşı ve diğer bilgiler görülebiliyor.
TAHSİS NUMARASI SORGULAMA
E-Devlet üzerinde sorgulama yapabilmek için sisteme girdikten sonra SGK'nın hizmetleri arasında evrak takibi sorgulaması ile SGK Tahsis numaranızı öğrenebilirsiniz. Ayrıca www.turkiye.gov.tr adresi üzerinden Sosyal Sigortalar Kurumunun işlemler menüsünü de kullanabilirsiniz.
Maaşınız bağlandığında telefonunuza SMS gönderilecektir. Ayrıca e-Devlet "Emekli Aylık Bilgisi" uygulaması üzerinden de emekli maaşınızın bağlanıp bağlanmadığını kolaylıkla öğrenebilirsiniz.
Öncelikle tahsis numarasının ne olduğunu açıklayalım. Bu, Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından emekli olan herkese verilen bir numaradır. Yani, SGK tarafından emekli maaşı bağlanan kişileri tek bir numara aracılığıyla takip edebilmek adına belirlenmiş numara 'tahsis numarası'dır.
Yaşın ilerlemesi nedeniyle çalışma gücünün azalması sonucu gelir kaybına uğrayan sigortalıların geçimlerini sağlamak amacıyla kurulmuş yaşlılık sigortasından bağlanan aylıktır.
Emeklilik için tahsis no verilme zamanı gerekli prim gün sayısı, sigorta süresi ve yaş şartlarını yerine getirirseniz, emeklilik başvurusu sonrası emeklilik dönemi başına denk gelir. Bağkurluların bağkur numarası ve emeklilik sandığının sicil numarası olduğu için bu kişilere ayrı bir emeklilik tahsis numarası verilmez.
Bayram sonrasında yaşanabilecek yoğunluğun önüne geçilmesi için memur ve emekli maaşı ödemelerinin 10 Nisan'da başlayacak bayramdan önce yatması bekleniyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından açıklanan ödeme programına göre emekli bayram ikramiyeleri 2 Nisan tarihinden itibaren kademeli olarak yatırılacak.
2925 sayılı Kanuna göre bağlanan gelir ve aylıklar ile yapılan toptan ödemelerde 4 haneden oluşan tahsis numarası “G” harfi ile başlatılır.
Tahsis numarası son rakamı 9, 7, 5 olanlar ayın 25'inde, Tahsis numarası son rakamı 3, 1 olanlar ayın 26'sında, maaş ödemesi alacak.
Sosyal Güvenlik Kurumu'na şahsen gidilerek başvuru detayları öğrenilebileceği gibi SGK'nın sitesi üzerinden de başvuru sonucu takip edilebilir. SGK'nın internet sitesi üzerinden yapılan sorgulamalar için öncelikle T.C. kimlik numarası girilir, ardından “sorgula” butonuna basılarak sorgulama gerçekleştirilir.
E-Devlet sistemi üzerinde "EYT Gelen Evrak Beklemede" durumu, bir işlem veya başvurunuzun henüz tamamlanmadığını ve belirli bir evrağı veya onayı beklediğini gösterir. EYT genellikle "Emeklilikte Yaşa Takılanlar" ile ilgili olabilir fakat sistem üzerinde bu durum farklı işlemler için de görülebilir.
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU ÜZERİNDEN ARAMA
Öncelikle https://uyg.sgk.gov.tr/EvrakArama/ adresine tıklayın ve “SGK Evrak Kaydı ve Takibi” başlığı altında başvuru dosyanızın ne durumda olduğunu öğrenebilirsiniz. Bu sorgulama için gerekli bilgiler TC kimlik numaranız ve kayıt yılı bilginizdir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri