SSK, Bağ-Kur, memur emeklisine yılın ikinci yarısında uygulanacak zam oranı refah payı eklenerek yüzde 25 olarak belirlendi. Memur ve emekliler zamlı maaş ve aylıklarını 15 Temmuz'dan itibaren alacak.
MEMUR EMEKLİLERİ VE MEMURLAR
Memur ve memur emeklileri de SSK ve BAĞ-KUR emeklileri gibi yılda 2 kez zam alıyor. Ocak ve temmuz aylarında alınan bu zamlar toplu sözleşme ile belirleniyor.
Şurada Paylaş! SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİ AYLIKLARI NE KADAR ARTACAK? Habertürk'ten Ahmet Kıvanç'ın haberi şu şekilde; Yılsonuna kadar bir kanun değişikliği yapılmadığı takdirde SSK ve BAĞ-KUR emekli aylıkları ocak ayında sadece 2023'ün temmuz – aralık dönemindeki enflasyon oranında artacak.
Ağustos'ta emekliye %25'e ek 1.950 TL ödenecek! SSK, BAĞKUR, Emekli Sandığı, hepsini kapsıyor!
Karakaş, nisan ayında yapılan seyyanen zam gibi ekim ayında da yeni bir seyyanen zam yapılabileceğini vurgulayarak, “Bakan Şimşek'in son açıklamalarından sonra artık ekim ayında zam yapılması halinde bu zammın sadece kök ücreti 7 bin 500 liranın altında olan emekliler için söz konusu olacak.
İlgili 19 soru bulundu
DUVAR - Emekli ve memur zammı ile her yıl Ocak ve Temmuz dönemlerinde maaş artışları yaşanıyor. Memur zammı Temmuz döneminde yüzde 17,55 ve 8077 TL seyyanen artış olarak belirlendi. Emekliye zam oranı yüzde 19,77'den refah payı ile yüzde 25'e yükseltildi.
Ek zam ile beraber Temmuz emekli maaşı zammı yüzde 25'e yükseldi. Buna göre 2,7 milyon memur emeklisi ve 15,5 milyon SSK ve Bağ-Kur emekli maaşlarını bu ay zamlı alacak. En düşük emekli maaşı Ocak 2023'te 5500 TL'ye Temmuz öncesi ara dönemde ise 7500 TL'ye yükseltildi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan emekli maaşlarında da ek olarak iyileştirme yapılacağını açıkladı. Emeklilere uygulanacak refah payı Meclis'te görüşülen torba yasaya dahil edildi. Buna göre SSK ve Bağ-Kur ve emekli sandığı emeklileri yüzde 25 zam alacak. Ancak en düşük emekli aylığında artış yapılmayacak.
SSK'lı emekliler her ayın 17-26'sı arasında, Bağ-Kur'lular ise her ayın 25-28 arasında emekli maaşı ödemesini alıyor.
Buna göre SGK ve Bağ-Kur emeklileri Temmuz ayı için yüzde 9,49, Ağustos ayı için de yüzde 9,09 enflasyon farkını şimdiden hak etmiş oldu. Böylece sadece 2 ayda alacakları zam oranı yüzde 19,44 oldu.
Emekliye ekimde zam değil ama 'Cumhuriyet İkramiyesi' verilecek. Emekli maaşlarına Temmuz ayında yapılan yüzde 25'lik artış memnuniyetsizlik yaratınca Cumhurbaşkanı Erdoğan, emekli maaşlarının iyileştirilmesi talimatı vermişti.
Milyonlarca emeklinin beklediği müjde TBMM'den çıkmadı. Torba yasada içinde yer alan ve emekliye yüzde 25 zam içeren düzenlemede değişiklik yapılmadı. Komisyonda kabul edilen yüzde 25 zam maddesi Genel Kurul'da aynen kabul edildi.
Emekli maaşı zammı belli oldu, emekli zammı yüzde 25'e yükseltildi. Memur, işçi, esnaf ve çiftçi emeklilerinin yüzde 17.55 ve yüzde 19.77 olan normal enflasyon zamlarının verilecek ek refah payıyla yüzde 25'e çıkarılacak.
Şurada Paylaş! Açıklamada, şu bilgilere yer verildi: "4C (Emekli Sandığı) kapsamında olan emeklilerimizin Temmuz dönemi zam farklarını 28 Temmuz'da ödüyoruz. Aylıklarını her ay alanlara, temmuzda 1 aylık tutarında aylık farkı ödenecek.
Emeklilerin 15 günlük maaş farkları Temmuz ayının 18'i itibariyle hesaplara yatırılmaya başlandı. EMEKLİ SANDIĞI MAAŞ FARKLARI NE ZAMAN ÖDENECEK 2023? Emekli maaş farklarında ilk ödeme aylıklarını ayın 15'inde alan memur emeklilerine yapıldı. Memurların 1-15 Temmuz arasında oluşan 15 günlük maaş farkı da yatırıldı.
Seyyanen zam 15 Temmuz 2023 tarihinden geçerli olmak üzere yürürlüğe gireceğinden, seyyanen zamma ilişkin 1-14 Temmuz tarihleri için ayrıca maaş farkı ödenmeyecek. Maaş farklarının da Temmuz ayının son haftasında hesaplara yatırılması bekleniyor.
Temmuz ayının 15'in hesaplara geçmesi beklenen ancak yetişmeyen emekli maaş farkları aylıklarını her ay alanlara, temmuzda 1 aylık tutarında aylık farkı ödenecek; temmuz, ağustos, eylül dönemindekilere ise 3 aylık tutarında aylık farkı tahakkuk ettirildi.
"Emekliler refah payına dair Torba Kanun Meclis'ten geçerken Devlet Bahçeli'nin 8.077 TL'lik seyyanen artışın emeklilere de uygulanması yönünde dillendirdiği öneri sonrası heyecanlandılar. Ancak bu yönde bir madde Torba Kanun'a eklenmediği için emeklilere seyyanen bir zam yapılmadı.
Tüm emeklilerin maaşlarına her ay ek ödeme (vergi iadesi) ilave ediliyor. SSK ve Bağ-Kur emeklileri, maaşın yüzde 4'ü ya da yüzde 5'i (çok düşük maaşlılarda) oranında ek ödeme alıyor.
Zam oranları ise toplu sözleşmeye göre belirleniyor; üzerine, geçmiş 6 aylık enflasyondan kaynaklı fark oluşursa da bu fark maaş zammına yansıyor. Enflasyon farkı ne kadar olacak? Hürriyet'ten Noyan Doğan'ın haberine göre, memur ve emeklileri 2024'ün Ocak ayında toplu sözleşmeden kaynaklı yüzde 15 zam alacaklar.
Şimdi 1 aylık (haziran) enflasyon daha buna eklenecek. Merkez Bankası'nın 2,97'lik haziran tahminine göre ise 6 aylık enflasyon artışı SSK ve BAĞ-KUR emeklileri için yüzde 39,67 olacak. Kesin oran 4 Temmuz'da belli olacak.
Enflasyon farkıyla birlikte ocak ayında memur ve emeklileri yaklaşık olarak yüzde 49,46 oranında yani yüzde 50'ye yakın artış öngörülüyor. SSK ve Bağ-kur'lulara yüzde 37,76 artış onlar için yasal olarak öngörülüyor."
SSK ve Bağkur emekli aylıkları da Temmuz ayında yüzde 25 oranında artırılacak. Yapılan bu düzenlemeyle SSK ve Bağkur emeklilerine 5.23 puan, memur emeklilerine de 7.45 puan refah zammı yapılmış olacak.
Şurada Paylaş! Ek ödeme dahil kök aylığı 6.000 TL ve altında olan kişiler yıl sonuna kadar 7.500 TL emekli aylığı alacaklar. Kök aylığı 6.500 TL olanlara temmuz ayından itibaren 8.125 TL, kök aylığı 7.000 TL olanlara 8.750 TL, kök aylığı 7.500 TL olanlara da 9.375 TL aylık ödenecek. Şurada Paylaş!
Memur emeklilerinin maaşı normalde olması gerektiği gibi 6 aylık enflasyon farkı ve temmuz ayındaki yüzde 6 toplu sözleşme dikkate alınarak yüzde 17.55 oranında artacak. Böylece, haziran ayında 7.901 TL olan en düşük memur emekli aylığı temmuz ayında 9.288 TL olacak.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri