Eminönü, İstanbul'un bir semtidir. İstanbul'un Tarihî yarımada olarak bilinen kısımda, Haliç'in batısında yer alır. 7 Mart 2008 tarihine kadar ilçe belediyesi olan Eminönü bu tarihte lağvedilerek kanunla Fatih ilçesine bağlanmıştır.
İstanbul'un Tarihi Yarımada olarak adlandırılan Fatih ilçesinde bulunan Beyazıt ve Eminönü semtleri, İstanbul'u yürüyerek gezmek isteyenler için alternatif bir rota.
Avrupa yakasında yer alan ilçelerden biri olarak günümüzde tercih edilen bir ilçedir. Özellikle turistlerin çok ziyaret ettiği Eminönü ilçesi, İstanbul Avrupa yakasındadır.
Sirkeci, İstanbul'un Fatih ilçesinde yer alan bir semttir. Deniz kenarında Haliç'in ağzında yer alan semtin batısında Bahçekapı semti, doğusunda Sarayburnu (Topkapı Sarayı), güneyinde ise Cağaloğlu semti bulunur.
İstanbul'un Avrupa yakasındaki ilk tren garı olan Sirkeci Tren Garı, sevinç ve hüznün birbirine karıştığı mısralarda yerini almış, İstanbul'un hususi mekânlarından biri olarak daima öne çıkmış tarihi bir yapıdır.
İlgili 34 soru bulundu
Avrupa Yakasındaki İlçeler: Arnavutköy, Avcılar, Bağcılar, Bahçelievler, Bakırköy, Başakşehir, Beşiktaş, Beylikdüzü, Beyoğlu, Büyükçekmece, Çatalca, Esenler, Esenyurt, Eyüp, Fatih, Gaziosmanpaşa, Güngören, Kağıthane, Küçükçekmece, Sarıyer, Silivri, Şişli, Sultangazi, Zeytinburnu olmak üzere toplam 24 tane ilçeye ...
Bunlardan 25'i Avrupa Yakası'nda; 14'ü ise Anadolu Yakası'nda bulunur. Bu yeni düzenlemeyle birlikte İstanbul'un mahalle sayısı 964 olarak belirlenmiştir. Her ilçenin mahalle sayısı alttaki listede aktarılmıştır. Bu yeni yasaya göre de belde ve beldeler isimlendirilmeleri de kaldırılmıştır.
Sirkeci, İstanbul'un Fatih ilçesine bağlı semtlerinden biridir.
Eminönü, 1928'de Fatih ilçesinden ayrılarak yeni bir ilçe olmuştur.
Marmaray İle Eminönü'nden Toplu Taşıma İle Nasıl Gidilir? Marmaray vatandaşlar için en çok tercih edilen bir toplu taşımadır. Eminönü Marmaray hattının Sirkeci durağında yer almaktadır. Marmaray istasyonlarına yakın evi bulunmayanlar ise metro ile Marmaray istasyonuna aktarma yapabilmektedir.
Beyoğlu veya eskiden Pera, İstanbul'un Avrupa yakasında bulunan ilçelerinden biridir.
İstanbul ilinin, Türkiye Büyük Millet Meclisinde, 6 Mart 2008 tarihinde kabul edilen ve 22 Mart 2008 tarihli Resmî Gazete'de yayınlanan 5747 sayılı yasa uyarınca 39 ilçesi vardır. Bunlardan 25'i Avrupa Yakası'nda; 14'ü ise Anadolu Yakası'nda bulunur.
Eminönü ilçesi, İstanbul'un tarihi merkezi gibidir. Mısır Çarşısı, Sirkeci Tren Garı, Yeni Camii, Galata Köprüsü gibi bir çok önemli mimari yapılar buradadır. Eminönü bölgesi gezilecek yerler konusunda oldukça zengindir ve İstanbul'un mutlaka görülmesi gereken bir ilçesidir.
Fatih ilçesi 57 mahalleden oluşur. Yüzölçümü 15,6 km2 olan Fatih'in 2008 Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi ile yapılan sayım sonuçlarına göre nüfusu 443.955'tir. (2000 nüfus sayımı sonucu Fatih 403,508; Eminönü 55,635'tir.) Kilometrekareye düşen nüfus, 28,458 kişidir.
Vapur iskelesinin oradaki balıkçı teknelerinin bulunduğu mekanlardan birine girdik. Yarım balık ekmek 75 lira ki az bir para değil.
1994 senesindeki kayıtlara göre İstanbul Fatih ilçesinin 69, Eminönü ilçesinin 33 mahallesi bulunmaktaydı. 29 Mart 2009 tarihinde yürürlüğe giren 5747 sayılı kanunla Fatih ve Eminönü ilçeleri doğru bir kararla birleştirilerek "Fatih" adı altında tek bir ilçeye dönüştürülmüştür.
Fatih ilçesinin konumu hakkında detayları derledik. Fatih ilçesi İstanbul'un en bilindik ilçeleri arasında yer alıyor. Fatih ilçesi İstanbul'un Avrupa yakasında olan ilçeleri arasındadır. Fatih ilçesi doğrudan Çağlayan adliyesine bağlı olan bir ilçedir.
METROBÜS İLE EMİNÖNÜ'NE ULAŞIM
Metrobüs ile Eminönü'ne gitmek için bir metrobüse binip Zeytinburnu durağında inmeniz gerekmektedir. Ardından Eminönü'nden geçen T1 Bağcılar Kabataş hattına geçiş yaparak Eminönü durağında inmek yeterli olacaktır.
T1, Fatih bölgesinde bulunan Sultanahmet konumuna giden son Tramvay aracıdır.
B1, Sirkeci, Fatih bölgesinde bulunan Marmaray Sirkeci İstasyonu konumuna giden son Tren aracıdır.
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, İstanbul'un en kalabalık mahallesi olan Beylikdüzü'ndeki Adnan Kahveci Mahallesi, 11 bin 798 nüfusuyla Türkiye'nin de en kalabalık ikinci mahallesi olarak yer alıyor.
İstanbul'un en kalabalık ilçeleri sırasıyla; 891 bin 120 kişi ile Esenyurt, 770 bin 317 kişi ile Küçükçekmece ve 734 bin 369 kişi ile Bağcılar'dır. İstanbul'un en düşük nüfuslu ilçeleri sırasıyla; 16 bin 119 kişi ile Adalar, 36 bin 516 kişi ile Şile ve 72 bin 966 kişi ile Çatalca'dır.
Diyarbakır'ın Bağlar ilçesine bağlı Bağcılar Mahallesi Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre 137 bin nüfusu ile Türkiye'nin en büyük mahallesi unvanını kaptırmadı, 4 ilden daha büyük mahalle nüfus oranı ile 6 yılda rekor kırdı.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri