Dünya üzerinde en az Türkiye kökenlinin yaşadığı yerlerden biri de Nepal. Az gelişmiş ülkeler arasında yer alan Nepal'de yaklaşık 30 milyon kişi yaşıyor. Resmi rakamlara göre ülkede sadece 6 Türk yaşıyor.
152 ülkeyi kapsayan tabloya göre, 5 milyon Türk vatandaşı yurtdışında yaşıyor. İlk sırada 2 milyon kişiyle Almanya yer alıyor. Açıklamaya göre Butan, Tonga, Tuvalu'da hiç Türk vatandaşı yaşamıyor.
Türklerin en çok yaşadığı üç ülke Almanya, Fransa, Bulgaristan, İngiltere ve Hollanda'dır. Türk halkları bakımından ele alındığında en büyük nüfus Türkiye'den sonra sırayla Özbekistan, İran, Rusya, Çin ve Kazakistan'da yaşar.
İşte Türkiye dışında yaşayan Türklerin sayısı hakkında merak edilenler… DÜNYA'DA KAÇ TÜRK VAR? Dünya'da yaşayan Türk nüfusu Dışişleri Bakanlığı'nın açıklamalarına göre yaklaşık olarak 5 milyondur.
Sadece belirli ülkelerde değil, dünyanın birçok ülkesinde azımsanamayacak sayıda Türk yaşıyor. 152 ülkeyi kapsayan tabloya göre, 5 milyon Türk vatandaşının yurtdışında yaşadığı belirlendi.
İlgili 17 soru bulundu
Dünyaya en olumlu etkisi olduğu düşünülen ülkelerin başında Almanya, Kanada, Birleşik Krallık ve Fransa gelmektedir. Dünyaya en olumsuz etkisi olduğu düşünülen ülkelerin başında İran, Pakistan, Kuzey Kore ve İsrail gelmektedir.
Rusya Federasyonu içinde yaşayan Türk halkları ve sıralaması
Rusya Federasyonu'nda yaşayan toplam nüfusun %8,6'sını Türk halkları oluşturmaktadır. Bu oran 12,2 milyon insana tekabül etmektedir. Bu nüfusun yaklaşık %50'sini Tatarlar oluşturmaktadır.
Amerikan Nüfus Sayım Dairesi, tarafından yayınlanan son araştırmaya göre, Amerika'da 136 bin ile 182 bin arasında değişen sayıda Türk nüfus yaşıyor.
Toplam; 54.365.900 Türk soyundan gelen kişi olduğunu söylüyor. Arap Alevi 50.000 (sanırım fellahlar olabilir?)
Japonya Adalet Bakanlığı tarafından 2018 yılı sonunda açıklanan ve 1 Haziran 2018 tarihi itibarıyla Japonya'da ikamet izni ile bulunan yabancılara ilişkin resmi istatistiklere göre Japonya'da 5.393 Türk vatandaşı bulunmaktadır.
Resmî veriye göre 24 Mayıs 2018 tarihi itibarıyla Fransa'da 800.000 (çifte uyruklu vatandaş dahil) Türk vatandaşı yaşamaktadır.
Kanada'da bulunan Türkler; Kaynakçılık, Tır şoförlüğü ve Sanayi işçiliği gibi alanlarda çalışmaktadır.
Almanya'da 2 milyon, Fransa'da 7 yüz bin, Hollanda'da ise 5 yüz bin Türk yaşıyor. Listede dikkat çeken diğer bir nokta ise Türklerin henüz hiç yerleşmediği üç ülke. Bunlar Tuvalu, Tonga ve Butan.
1/31. 40 milyonun üzerinde nüfusu olan Arjantin'de resmi rakamlara göre bin Türk yaşıyor.
İstatistiklere göre, 6 milyon 519 bin 789 kişinin yaşadığı Bulgaristan'da 508 bin 378 kişi Türk kökenli.
Birleşik Krallık İçişleri Bakanlığı tarafından açıklanan verilere göre Birleşik Krallık'ta yaklaşık 850.000 Türk yaşamaktadır. Bu sayının Londra'da yaşayan kısmı 450.000 kişi civarındadır.
Resmî veriye göre 1 Ocak 2020 tarihi itibarıyla Hollanda'da 416.864 Türk asıllı Hollanda vatandaşı yaşamaktadır.
New York'a ilk giden Türk ise Ali Ağa isminde bir Malatyalı. Ancak, Ali Ağa daha sonra Pennsylvania'ya yerleşmiş. Hars Birliği'nin kurulmasına önayak olan kişi ise Cumhuriyet döneminde Elaziz'den (Elazığ) gelmiş olan Mehmet Ağa olmuş.
Teşkilatın kurucu üyeleri Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan ve Türkiye`dir. Ekim 2019'da Bakü'de gerçekleştirilen 7. Zirve sırasında Özbekistan Teşkilata tam üye olarak katılmıştır.
1 Ocak 2021 itibariyle AB ülkelerinde 1 milyon 890 bin Türk vatandaşı yaşıyor. İlk sırada 1 milyon 316 bin ile Almanya yer alıyor. Bu da AB ülkelerindeki 10 Türk vatandaşının 7'sinin Almanya'da yaşadığını gösteriyor. İkinci sırada 210 bin ile Fransa var.
Ukrayna dahil Avrupa ve Asya'daki birçok ülke. 2022 yılı itibarıyla Ukrayna'da yaklaşık 20.000 Türk yaşıyordu.
Oğuzlar Bozoklar ve Üçoklar diye ikiye ayrılır Oğuz türkleri 24 Boydan meydana gelir. Anadolu Türkleri, Suriye Türkleri Irak Tükleri, Kuzey Azerbaycan ve Güney Azerbaycan Türkleri, Balkan Türkleri, Kıbrıs Türkleri, Kafkasya Türkler ve Kırım Türklerinin Bir kısmı Oğuz Boyuna Mensuptur. Kıpçak Kağan.
Demografi. Özellikle Fransa'nın başkenti Paris ve dolaylarında yaşarlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri