En yüksek kapasiteye sahip SSD: Nimbus Nimbus Data, şu anda dünyanın en yüksek kapasitesine sahip QLC flash SSD'sini tanıttı. ExaDrive NL, tam tamına bir SSD içerisinde 64 TB depolama alanını kullanıcıya sunuyor. Yüksek kapasitesi ile dikkat çeken bu SSD'nin boyutu da dikkatlerden kaçmıyor.
Piyasada 16 GB ila 500 GB kapasitesi arasında farklı SSD modelleri rahatlıkla bulabilmeniz mümkün. Piyasada en yaygın olarak kullanılan SSD kapasite seçeneklerini ise 64, 128 ve 256 GB oluşturuyor.
Aslında kısa bir süre öncesine kadar en yüksek kapasiteli SSD üreticisi Samsung idi ve ürünün kapasitesi de 30 TB'dı. Ancak Nimbus Data bu rakamı 100 TB'a çıkarmayı başardı ve halen rekoru elinde bulunduruyor. Ürünün adı ise ExaDrive DC100. Her biri 5 Mb olan 20 milyon şarkıyı depolamak mümkün.
Minimum düzeyde 256GB standart bir oyuncu için temel seviye olabilir ancak oyun boyutu yüksekse sürekli olarak yaz sil yapmak gerekebilir. Bu yüzden en az 500 GB kapasiteli ya da mümkünse 1 TB kapasiteli SSD tercih etmek iyi bir seçim olabilir.
SSD tabanlı M.2 modüllerinde en sık görülen boyutlar; 22 mm genişlik x 30 mm uzunluk, 22 mm x 42 mm, 22 mm x 60 mm, 22 mm x 80 mm ve 22 mm x 110 mm olanlarıdır.
İlgili 44 soru bulundu
Yani; 1000KB = 1MB, 1000MB = 1GB, 1000GB = 1TB vs. şeklinde kabul ederler.
SSD'nin Ömrü Nedir? Bir SSD'nin ömrü birçok değişkene bağlıdır çünkü çoğu durumda her şey sürücünün nasıl kullanıldığına bağlıdır. Yakın tarihli bir çalışmada SSD'lerin ömrünün yaklaşık 10 yıl olduğu belirlendi ki bu fena bir süre değil.
Sadece belge, fotoğraf ve müzik dosyası saklayacaksanız 500 GB SSD sizin için yeterli olur.
SSD'lerin belirli bir yazma kapasitesi vardır ve bu kapasiteye ulaştıklarında kullanılmaz hale gelirler (normal bir kullanımda yıllarca hizmet verebilirler). Hareketli parçalara sahip olmaması, SSD'lerin dışarıdan gelecek sarsıntılardan HDD'ler gibi etkilenmediği anlamına gelir.
SSD Yükseltimi
Uyumlu SSD sürücüler ile masaüstü ve dizüstü bilgisayarların hız ve depolama kapasitesi kolayca artırılabilir.
1 MB = 1.024 KB (kilobayt) 1 GB = 1.024 MB (megabayt) 1 TB = 1.024 GB (gigabayt)
HDD'ler hareketli yapıları nedeni ile ortalama 5 yıl gibi bir süre hayatta kalabilir. Bu sürenin sonunda sektör hataları gibi veri işlemede tutarsızlıklar ortaya çıkabilir. Öte yandan yeni nesil SSD sürücüler için ortalama 10 yıl gibi bir ömür biçilir.
4 Tb harddisk, 4 terabyte (4096 gigabyte) kapasiteye sahip bir sabit disk sürücüsüdür. Bu, büyük miktarda veri depolamanıza olanak sağlar. 4 Tb harddiskler, genellikle yüksek performans ve dayanıklılık sunan disklerdir.
Anakart önemli. Toplamda 4 tane HDD/SSD, anakartın üzerindeki yuvaya da 1 tane de M.2 NVMe/SATA SSD takabilirsiniz.
SSD: SSD'ler, verilere hızlı erişim sağlar. Dosyaları anında açma, bilgisayarı hızlı bir şekilde başlatma ve uygulamalar arası geçişte avantaj sağlar. HDD: HDD'ler, daha yavaş dönme hızlarına sahip olduğu için daha yavaş okuma ve yazma hızlarına sahiptir. Bu, işlemci ve sistem performansını sınırlayabilir.
512 Gb SSD, 512 Gigabyte (GB) veri depolama kapasitesine sahiptir.
SSD'lerin sağladığı bir başka avantaj ise bilgisayarın ısınmasını aza indirgemesidir.
SSD çoğu kişinin bilgisayarlarını daha hızlı bir şekilde kullanabilmeleri için bilgisayarlarına yerleştirdikleri bir disktir. SSD harddisk bilgisayara takıldıktan sonra çok daha hızlı bir şekilde çalışabilyor. HDD'ye göre çok daha yeni ve hızlı bir sistem olan SSD her türlü bilgisayara takılabiliyor.
Saat olarak ifade edilir ve değer ne kadar yüksek ise depolama cihazının o kadar güvenli olduğunu gösterir. MTBF değeri 1.500.000 olan bir SSD sürücünün günde 24 saat çalıştığında 170 yıl boyunca hatasız şekilde çalışabileceği söylenebilir.
2 TB'lik kapasite sayesinde 50'den fazla PS4 oyunu içeren dev bir oyun arşivi oluşturabilirsiniz. 2018'in Haziran ayında veya bu tarihten önce piyasa sürülmüş PS4 oyunları için ortalama depolama gereksinimi olan 39 GB'yi temel alır.
SSD konusunda ise tavsiyemiz elbette bütçesi olan kullanıcıların 256gb'lık SSD'li modelleri tercih etmesi ancak özel bir program kullanım amacımız yoksa,günlük hızlı bir sistem için 128 Gb SSD'li bir sistemin birçok kullanıcı için fazlasıyla yeterli olacağını söyleyebiliriz.128 Gb SSD'nin gerçek kullanım alanı yaklaşık ...
Takabilirsin. SATA SSD'de takabilirsin M.2 SSD'de. Yalnız anakart modelin de önemli. Anakartın da kaç adet SATA portu var ise o kadar, kaç tane M.2 yuvası var ise o kadar takabilirsin.
2 Tane M2 4 tane Sata yeri var. Sistemde tek M2 geldiyse 1 M2 4 Sata SSD takabilirsiniz.
SSD'nizi sıfırlamak ya da biçimlendirmek için yola çıktığınızda tüm verilerin silineceğini bilmeniz gerekir. Bazı durumlarda silinen veriyi geri getirmek mümkün olsa da çoğunlukla bu işlem geri alınamaz. Bu nedenle, SSD sıfırla işleminden önce verilerinizi harici bir diske yedekleyerek işleme başlayabilirsiniz.
Sonuç olarak TrendForce göre, 2022 yılının son çeyreğinde SSD fiyatlarında yüzde 20 oranında bir düşüş yaşanacak. Öte yandan piyasanın ne zaman düzeleceğini tahmin etmek de zor. Tüketici satın alma tutumlarının 2023'te daha muhafazakar olacağı ve bu nedenle sektörde toparlanmanın olamayabileceği belirtiliyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri