1 - FİAT EGEA CROSS
Listenin 1 numarasında yer alan Fiat Egea Cross 30 bin 392 adetlik satış gerçekleştirdi.
Listemizin birincisi Volvo markasıdır. Volvo, dayanıklılık denildiği zaman akla ilk gelen marka olmayı başarabilmiştir. Volvo XC40, sürücülere genç bir görünüme ve büyüleyici bir sürüş tutumuna sahip büyük bir SUV sunmaktadır.
Sürüş asistanları kadar boyutlarıyla da öne çıkmayı başaran Skoda Kodiaq, 835 litre ile listemizin birinci sırasında yer alıyor.
İlgili 36 soru bulundu
SUV'ler genellikle hacim olarak daha büyüktür. Bu yüzden tavan boşluğu ve diğer iç hacimler konusunda daha rahattır. Yani sedan araçlara göre daha rahat ve geniş bir mekan sağladığı için seyahat konusunda daha konforludur.
Crossover araçlar şehir içi kullanımda daha yüksek sürüş kabiliyeti sunarken, SUV araçlar daha büyük bir araca ihtiyaç duyanlar için avantajlı hale gelmektedir. SUV araçlar, büyük ve ağır yapıları sebebiyle ani manevralarda Crossover araçlara göre daha yavaş kalabilir.
“B-SUV nedir?” diye soranlar için de konuyu şöyle açıklayabiliriz: Volkswagen T-Cross, Opel Mokka, Peugeot 2008, Ford Puma gibi model segmentinde yer alan, arazi aracı görünümlü otomobiller bu sınıfta yer alıyorlar.
C segmentindeki SUV araçlar kompakt yapıları ile dikkat çekiyor. Kabin genişlikleri, hacimleri ve bagaj büyüklükleri de B segmentine göre daha cömert oluyor. Ayrıca bu segmentteki SUV araçların malzeme kaliteleri ve donanımları da artıyor.
SUV açılım açısından "Sport Utility Vehicle" anlamına gelmekle beraber "Spor Amaçlı Arazi Aracı" tabirinin kısaltması olarak kullanılıyor. Bu nedenle "SUV nedir?" sorusunun en temel cevabını da "Şehir içi kullanıma uygun dört çeker araç." tanımı oluşturuyor.
Diğer araç türlerine göre daha ağır, büyük ve geniş bir araç türü olan SUV araçlar, sürücülerine bu özellikleri sayesinde konfor sunar. Son yıllarda gelişen teknoloji ile yakıt verimliliği, sürüş kolaylığı ve güvenlik noktasında da avantajlar sunması SUV araçların tercih edilebilirliğini artırmakta diyebiliriz.
SUV'lar, daha güvenli bir seçenek olduğu kanıtlanan yüksek sürüş pozisyonu nedeniyle sedan araçlardan daha fazla tercih edilir. Aynı zamanda yüksek ve takviyeli olması nedeniyle SUV'lar çok daha büyük bir darbeyi kaldırabilir.
En Çok Satan 5 Araba Markası ve Modeli
Fiat Egea Sedan, Renault Clio, Fiat Egea Cross, Dacia Duster, Opel Corsa modelleri zirveyi paylaşıyor. Geçtiğimiz yıllarda ilk iki de hatta birinci sırada gördüğümüz Renault Megane Sedan bu yıl ilk beşte yer almıyor.
En fazla satış yapan SUV araç, 12 bin 633 adetle Egea Cross modeli oldu. Dacia Duster modelinin ise 10 bin 378 adet satış yaptığı gözlemlendi.
C Segmenti SUV araçlar arasında 2017 yılında en çok satışı yapılan ilk 10 otomobil ise şöyle sıralanıyor: Dacia Duster.
Türkiye otomobil pazarında D Segment SUV modeller arasında en çok satılan 6 model Skoda Kodiaq, Peugeot 5008, Volvo XC60, Toyota RAV4, Seat Tarraco ve Renault Koleos. Türk tüketicilerin D segmentte en çok tercih ettiği bu SUV modeller, sundukları konfor kadar, yakıt tüketimleri ile de oldukça iddialı.
A Segmenti Araçlar
Boyut olarak küçük olmanın yanı sıra oldukça hafif araçlardır. Baş ve diz mesafeleri yeteri kadar iyi değildir ve uzun yolculuklarda pek tercih edilmezler. En popüler A segmenti araçlara Fiat 500, Smart Fortwo, Citroen C1, Hyundai i10 örnek gösterilebilir.
Otobüs : Yolcu taşımacılığında kullanılan, sürücü dahil dokuzdan fazla oturma yeri olan motırlu taşıttır. Troleybüsler bu sınıfa dahildir. Sürücü dahil oturma yeri on yediyi aşmayan otobüslere minibüs denir.
SUV araçlar ruhsatta ne olarak geçiyor? SUV araçlar, ruhsatta AF, yani çok amaçlı araç olarak görünebilir.
Minibüs: Yapısı gereği sürücüsü ile birlikte 9'dan 15'e kadar oturma alanı olan, insan taşıma amaçlı kullanılan motorlu araçtır. Otobüs: Sürücüsü dahil dokuzun üzerinde oturma yeri bulunan, yolcu taşıma amaçlı motorlu taşıttır.
Nissan Qashqai, yenilikçi teknolojiler, boyutlar ve tasarımlarla yepyeni bir hafif hibrit SUV modeli sunuyor. Yeni Nissan Qashqai'nin özelliklerine göz atın ve sizin için mükemmel modeli keşfedin.
J Segmenti Araçlar
4x4 SUV (Sport Utility Vehicle: Spor Amaçlı Araç) ve CUV (Crossover Utility Vehicle: Arazi Aracı) sınıfındaki araçlar bu sınıfa dahil edilmektedir. Performans özellikleri bakımından off-road sürüş kapasitesine sahiptir.
Jipler dört çeker olarak üretilirken, SUV araçların hepsi 4x4 değildir. Jiplerin motor hacmi 3.000 CC'den başlar. SUV'ların motorları ise 1,2'ye kadar düşebilir. Jipler özel şasiler ile üretilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri