Sonuç olarak, yeni bir dil öğrenmek istenildiğinde bir çok seçeneğe sahip olsak da öğrenilmesi en kolay dil olarak bakıldığında, ilk beş dil İspanyolca, Almanca, Fransızca, İtalyanca ve Portekizcedir.
Türkler en kolay hangi dili öğrenir? Türkçe ile yakın akrabalık ilişkisi içinde olan diller, Türkler için öğrenilmesi en kolay olan dillerdir. Bu diller arasında, Azerice, Boşnakça, Kırgızca, Özbekçe, Tatarca, Türkmence ve Türkmencenin farklı lehçeleri bulunmaktadır.
Konuşma, yazma ve gramer açısından İngilizce öğrenmesi en basit 5 dil arasında ilk sırada yer alıyor.
Çince, farklı biçimlerde kurallara sahip bir dildir. Dünya nüfusunun yaklaşık beşte biri Çince konuşmaktadır. Ancak, bu dilin öğrenilmesi oldukça zordur. Yazım şekli ve harfleri oldukça değişik olan Çince, dünyanın en zor dili olarak ünlenmeyi başarmıştır.
Türkçe, özellikle de İngilizce konuşanlar için öğrenmesi en zor diller arasında bulunuyor. Bunu değerlendirebilmek için kesin bir ölçüt olmasa da birçok kişi Türkçeyi en zor 10 dil arasında görüyor. Bunun sebepleri arasında ise Türkçedeki düzensizlikler, ekleme sisteminin karmaşıklığı gibi birçok unsur bulunmakta.
İlgili 32 soru bulundu
Bilim ve edebiyat konularında da bu dilin çok sık konuşulması Rusça'yı daha ön plana çıkarmıştır. Rusça zor bir dil değildir sadece gramer yapısı Türkçe'den farklıdır. Rusça ilk başta zor gelebilir fakat alfabesini ve temel gramer kurallarını öğrenirseniz bu dili öğrenmek daha keyifli hale gelir.
Türkçe eklemeli bir dildir. Dolayısıyla her farklı cisim durum ya da herhangi bir şey için yeni bir kelime bulmak gerekmez, kolaylıkla kelime üretilebilir. Çünkü eklemeli bir dil olduğu için her durumu ifade eden bir ek vardır. Dolayısıyla akılcı olan matematiksel olan, mantıklı olan da budur.
Dilbilimi “dağının” zirvesindeyse öğrenilmesi en zor dillerin yer aldığı Kategori V bulunuyor. Bu en zorlu grubun içinde Arapça, Çince – Mandarin ya da Kantonca – Korece ve Japonca yer alıyor.
Dünya üzerinde Türkçeye en yakın dil Moğolca'dır. Moğolcanın Türkçeye olan yakınlığı, Türkçe ile aynı dil ailesi içerisinde bulunmasından kaynaklanmak- tadır. Altay Dilleri ailesi içerisinde yer alan Türkçe ve Moğolca, bu dil ailesi içeri- sindeki diğer diller olan Mançu-Tunguzca, Korece ve Japonca ile de akrabadırlar.
Arapçanın zor bir dil olmasının birkaç sebebi vardır. Bunlardan ilki, birçok harfin kelimenin içine yerleştirildikleri yere bağlı olarak 4 farklı biçimde yazılıyor olmasıdır. İkinci olarak, sesli harfler yazılı kelimelere dahil değildir. Bu nedenle anadili Arapça olmayan birinin terimleri anlaması zorlaşabilir.
Foreign Service Institute (FSI) yani Yabancı Hizmet Enstitüsü, bu konuyla ilgili detaylı bir araştırma yapmış. Araştırmaya göre ana dili Türkçe olan biri, İngilizceyi 1100 saatte öğrenebilir. Bu da 44 haftaya tekabül ediyor. Yani ortalama on ile on bir ay arası diyebiliriz.
İngilizceyi birkaç ayda veya bir yılda öğrenmek mümkündür. Dil bilimciler bir yabancı dilde ustalaşmak için 600 ila 750 saat gerektiğini belirtiyor.
İspanyolcadaki harf telaffuzları, Türkçe ile benzerdir. Böylelikle kelimeleri daha hızlı öğrenmek mümkün olur. Bazı İspanyolca kelimelerin Türkçeye benziyor olması öğrenmeyi kolaylaştırır. Özellikle İngilizce başta olmak üzere birçok kelime İspanyolcayla çok benzerdir.
İtalyanca. Dünya genelinde 25 ülkede konuşulan İtalyanca da İngilizce bilindiği takdirde öğrenmesi en kolay diller arasında yer alır.
Okul dili Resmî dildir. Bu resmî dil okunduğu gibi yazılan, yazıldığı gibi okunan dildir.
Gürer Gülsevin: “Türkçe, dünyada yabancı dil olarak öğrenilen en yaygın beşinci dil.” Türkçenin tarih boyunca adeta bir ırmak gibi gezdiği coğrafyalardan beslenip zenginleştiğini ve bu zenginliği aktığı coğrafyalara da yaydığını vurgulayan Türk Dil Kurumu Başkanı Prof.
Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Jean Claude Juncker, Kasım 2018'de son kez yaptığı "Birliğin Durumu" konuşmasında İngilizce'nin Avrupa'da önemini yitirmeye başladığını öne sürmüştü. Ancak Dünya Ekonomik Forumu'nun (World Economic Forum) yayınladığı araştırmaya göre "dünyanın en güçlü dili" İngilizce.
Buna göre Türkiye'de yaşayan bütün Türk vatandaşlarının ana dili Türkçedir, yani Türkiye'de konuşulan kullanılan birçok dil vardır, fakat ana dil Türkçedir.
Doğal olarak Japonca, “can çekişen” (İng. Moribund) Aynu ve az konuşurlu Ryukyu (Ryky/ Ryû-Kyû) dili dışında adaların neredeyse tek dilidir. De jure statüsü bulunmayan ölçünlü Japonca, Japonya'nın de facto resmi/milli dildir.
Çince, dünyadaki tüm diller arasında öğrenilmesi en zor olanlardan biri olarak kabul edilir. Bunun nedeni İngilizceden farklı bir yazı sistemi, dilbilgisi ve telaffuz ve sese sahip olmasıdır. Dil tonaldir, bu da telaffuzun kelimenin anlamını etkileyebileceği anlamına gelir.
Köken bakımından Türkçe, dünya dilleri içinde Altay dilleri arasında gösterilmiştir. Bu gruba Türkçenin dışında Moğolca ve Mançu - Tunguzca da yer alır. Bazı araştırmacılara göre Korece ve Japonca da bu gruba dâhil edilebilir. Yapılarına göre Türkçe, eklemeli diller grubunda yer alır.
Türkçe de Türk toplumuna özgü yanları yansıtan; gözleme dayalı adlandırma gücü ve zengin sözvarlığı ile güçlü bir dildir.
konu olan, dünya dillerine katkıda bulunan Türk dili, en yaygın ve en köklü dünya dillerinden biridir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri