En kolay olan yüzme stili
Yüzme teknikleri içinde en hızlı ve en kolay olanıdır serbest yüzme. Bu teknik diğer tekniklere göre daha kısa sürede öğrenilmektedir.
Kurbağalayarak yüzme, sık kullanılan ve en yavaş olarak bilinen yüzme stilidir. Kurbağalama, yüzücünün suda el ve ayaklarının yarım daire çizerek ilerlemesidir. Bu yüzme stilinde yüzücü mide aşağı bakacak şekilde suya uzanır.
Serbest stil, sırtüstü ve kelebek stilleri gibi farklı yüzme teknikleri, kol, bacak, karın, sırt ve solunum kasları dahil olmak üzere farklı kas gruplarını aktif bir şekilde çalıştırır. Bu kasları güçlendirmenin yanı sıra, yüzme aynı zamanda vücut koordinasyonu ve esnekliğini de artırır.
Çoğumuzun bildiği gibi yüzme yarışları 4 farklı stilde yapılmaktadır: Kelebek, sırt, kurbağalama ve serbest. Her bir stil kendine has özelliklere sahiptir.
İlgili 34 soru bulundu
Yüzmeyi öğrenme süresi minimum 2 ay, maksimum 4 ay olabilmektedir. Ortalama yeteneklere sahip olan bir kişinin su duygusunu kazanması, kaldırma kuvvetine inanması, su ile barışması, can güvenliğini sağlayabilecek kadar kendi kendine yüzebilmesi için gerekli olmaktadır.
Bebeklik yüzme çalışmalarında ilk egzersiz bebeklerin su üstünde sırt üstü kalmalarını sağlamaktır. Kendilerini güvenli hissetmeleri ve güvenlik açısından önemli bir çalışmadır. Burada bebekleri sırt üstü yatırdığınız zaman, onlarda düşme hissi oluştuğu için çok hareket ederler.
Kas ve iskelet sistemini çalıştırmasının yanında, vücudumuzda pek çok sistemin de düzgün çalışmasını sağlar. Özellikle omurga problemlerinde sırt üstü yüzme, tüm omurga çevresi kasların kuvvetlenmesini ve böylece duruşun düzelmesini yani doğru postürün oluşmasını kolaylaştırmaktadır.
Günde Ne Kadar Yüzmek Gerekir? Yüzmeyi bir hobi olarak yapan ve aynı zamanda vücudu güçlendirmek isteyen herkes, bunu düzenli hale getirebilir. Buna ilgi duyan kişiler haftada en az iki veya üç gün, bir saat yüzebilir. Yüzmenin süresi 30 dakikadan fazla olmalıdır.
En iyi yağ yakan, yüzme stili ise kelebek stilidir. Bu stil ile 10 dakika da 150 kaloriyi rahatlıkla yakarsınız.
Kelebek Stil Yüzme: Diğer yüzme stillerine göre çok daha zordur. Suyun altında bacaklarınız yukarı aşağı olmak üzere hareket ettirirken kollarınızı aynı anda yanlardan öne doğru uzatarak suyun itiş gücüyle vücudunuz öne doğru ilerlemelidir. Yüzme Hangi Kasları Çalıştırır?
İnsan her yaşta yüzmeyi öğrenebilir. Ancak öncelikle temel yüzme becerilerini öğrenmek gerekir. Herkes kendi başına da temel yüzme becerilerini edinebilir.
Bilim insanı Alberto Minetti bilgisayar simülasyonu kullanarak, yüzerken parmaklar arasındaki en uygun mesafenin 3-8 mm. arasında olması gerektiğini yani parmakların doğal duruşunun en uygun teknik olduğunu keşfetti. Parmaklar arasında hafif bir yayılım sağlayarak, suyu çekme esnasında elimizin yüzey alanı artmaktadır.
Yüzücülerin boyları uzun, genelde 1,90 ile 2 metre arasında değişiyor. Ortalama kilo 90, ama boy avantajı önemli.
Güvenli bir eğitim başlangıcı için ilk yüzme dersinde daha çok eğitmeniniz size yüzmenin temel bilgilerini aktarır. Yüzmede nefes egzersizleri, yüzmede su üstünde kalabilme, en kolay teknik olan serbest yüzme stilinde ayak çırpma, streamline suda kayma suyun akış çizgisini hissetme dediğimiz teknikler öğretilir.
Yüzme öğrenme korkusu, yenilmesi gereken bir durumdur. Bunun için de yüzmenin ne denli faydalı bir spor olduğu vurgulanmalı ve bunun üzerine çalışmalar yapılmalıdır. Yüzmeyi öğrenecek olan kişinin öncelikle suya alıştırılması gerekir. Daha sonrasında ise kişiye nefes açma tekniklerinin öğretilmesi gerekecektir.
Yüzme günlük hayatta düzenli olarak yapılıyorsa iyi bir fiziksel aktivitedir ve boyunuzun uzamasına katkı sağlar.
Yüzme, yağ yakımına yardımcı olabilir ve dolayısıyla vücuttaki yağ miktarını azaltabilir. Ancak, yalnızca yüzme yaparak göbek bölgesindeki yağların erimesini sağlamak mümkün değildir. Vücut yağının kaybedilmesi, genellikle vücuttaki genel yağ oranının azaltılmasına bağlıdır.
Yüzme, kas ve iskelet sistemi, solunum sistemi, dolaşım sistemi gibi çeşitli fiziksel sistemlerin sağlığının geliştirilmesinde olumlu özelliklere sahiptir. Yüzmenin faydaları arasında vücuttaki tüm hareket organlarını çalıştırması ilk sırada yer alır. Özellikle çocukluk döneminde sağlıklı ve büyüme gelişmeyi destekler.
Her gün yüzülebilir
Serbest, kurbağalama, sırtüstü veya kelebek gibi tercih edilen stillerde yüzülebilir. Mesafe kişinin kondisyon seviyesine göre değişebilmektedir.
Sırtüstü stil serbest stile çok yakındır ama vücut pozisyonu tamamen farklıdır. Sporcunun yüzü yukarı bakar, serbest stilde olduğu gibi nefes alma ve verme problemi yoktur. Bu nedenle bir çok kişi sırtüstü yüzmeyi diğer branşlara oranla görece olarak daha çabuk öğrenmektedir.
Her halükarda yüzerken tüm kas grupları istemli ve / veya istemsiz bir biçimde çalıştırılır. Haftada Kaç Gün Yüzmek Gerekir? Haftalık yüzme sayısı çoğu havuz programında haftada 2 gün 1'er saatlik periyotları içerir. Haftada 2 gün ya da 3 gün yüzmek ve ardından kasların dinlenmesi için gereken zamanı vermek önemlidir.
Yüzme bilmeyen kişiler havuza giremez. Havuza girmeden önce ayak havuzunun kullanılması zorunludur.
(Ortalama; 8-12 seansta, ancak tecrübeyle söylenebilir ki ortalama yetenekteki bir kişinin, su duygusunu kazanması, suyun kaldırma kuvvetine inanması, suyla barışması, can güvenliğini sağlayacak kadar kendi kendine yüzebilmesi).
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri