Vücut ısısının korunması ve terin emilmesi gibi faydaları nedeniyle giyilmesi tavsiye edilen atletler, kesinlikle doğal içerikli kumaşlardan üretilmiş olmalıdır. Bu nedenle bambu kumaştan üretilmiş atletler, sağlığın korunması açısından en ideal ürünlerin başında yer almaktadır.
Bambu iç çamaşırları, anti-bakteriyel, kokuya dayanıklı, anti-alerjik özellikleri ile de bir çok kişinin tercih etme nedenleri arasındadır. Yine bambu iç çamaşırları sıcaklık kontrolü sağlayabilmekte, siz yoğun hareket halindeyken bile sizi ferah ve rahat hissetirmekte.
Organik bambu kumaşlar nemi absorbe etme ve hızlı kuruma özelliğinden dolayı nefes alan kumaşlardandır dolayısıyla hem hazır giyim hem de ev tekstilinde kullanımı son derece sağlıklıdır.
Pamuklu iç çamaşırları bu bağlamda en fazla tercih edilenlerdendir. Pamuklu külot, modal iç çamaşırları, modal boxerların tamamı sağlıklı sayılabilecek kumaşlardan yapılan iç çamaşırlarındandır. Erkek korse, kadın korse tipi ürünler özel dokuma ile şekillendirmeli, kullanıcılara rahatsızlık vermemelidir.
Pamuk; yumuşak, hipoalerjenik ve dayanıklı olduğu için iç çamaşırlarının yapımında sıklıkla kullanılır. Bu tür iç çamaşırları çeşitli stiller ve kesimlerde bulunabilir, örneğin; külotlar, boxerler, sütyenler ve atletler gibi. Pamuklu iç çamaşırları, nemin emilimine ve hızlı buharlaşmasına yardımcı olur.
İlgili 40 soru bulundu
En sağlıklı erkek iç çamaşırı pamuklu boxerlardır. Naylon ve sentetik kumaştan üretilen ürünlere kıyasla daha sağlıklı ve konforlu olan pamuklu boxerlar, kişinin gün boyu rahat hissetmesini sağlar. Havayı geçirdiği için cildin nefes almasına yardımcı olur. Egzama, alerji, pişik ve kaşıntı gibi rahatsızlıkları engeller.
Günümüzde en sağlıklı kumaş türü pamuklu kumaş olarak bilinmektedir. Keten, Pamuklu, İpek, Yünlü, Kaşmir, Angora, Akrilik, Lateks, Naylon, Polyester. Pamuklu kumaş, kumaş türleri arasında maksimum kullanılan maksimum kullanılandır.
İç giyim ürünleri, doğal pamuklu veya lifli kumaşlardan imal edilmelidir. Yumuşak kumaşlar, yıkamaya dayanıklı olmalı ve zaman içinde yumuşaklığını kaybetmemelidir. Yıkama sonrası sararma olmamalıdır. Kumaşlar teri transfer edebilmeli, hava geçirgenliğine sahip olmalıdır.
Uzmanlar uyarıyor, uyurken iç çamaşırınızı çıkarın!
Uzmanlara göre aslında iç çamaşırıyla uyumak hiç de sağlıklı değil. Özellikle de vajinanız hassas ise… Michigan Eyalet Üniversitesinden Nancy Herta iç çamaşırı uyuma ile ilgili yaptığı açıklama ise şöyle: “Uyurken, ter ve havasızlık yüzünden vajinanız nemleniyor.
Külot alırken mümkün olduğunca nefes alan ve pamuklu kumaşlardan üretilmiş olmasına dikkat etmelisiniz. Kullanılan kumaşa verilen renk ve desen için kimyasal boyalar tercih edildiyse sağlığınız etkilenebilir. Olabildiğince düz renklerde külotlar tercih etmeniz gerekebilir.
Yüksek derecede su ve rutubeti emme gücü vardır. Bambu kumaş vücut terini pamuktan daha hızlı emmektedir. Bambudan üretilen kumaşlar teri çektiği için sıcak havalarda tercih edilebilir. Pamuklu kumaşlar, nemi iyi emer ve ısıyı vücudun dışına taşıyarak serin tutar.
Evet. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından verilen yönetmelik gereğince bambu içeren tüm ürünlerin etiketlerinde 'Viskoz' ibaresinin yer alması zorunlu hale getirilmiştir.
Bambu kendi içerisinde antibakteriyel madde içerdiği için doğal antibakteriyal özelliğe sahiptir. Doğal antibakteriyal olma özelliği nedeniyle deride alerjik reaksiyonlara neden olmaz.
Bambu yorganlar, nefes alabilir bir yapıya sahip olması ve kişiyi terletmemesi sebebiyle, yıl boyunca ılık mevsimin görüldüğü yerlerde ideal bir kullanım sağlar. Diğer taraftan pamuk yorganlar ise bambu yorgana oranla daha kalın yapılıdır. Bu nedenle kış mevsiminde kullanıma daha uygundur.
Panty külot
Genelde düşük beldir. Son derece rahattır ve günümüzde artık birçok farklı çeşidi bulunur.
Bambu selülozunun işlenmesi ile elde edilen bambu viskon kumaş; yumuşak, hafif, nefes alabilen bir çeşittir.
Genital bölge sağlığı açısından külotları günde bir kez değiştirmek yeterlidir. Fakat regl dönemlerinde, hava sıcaklığının yüksek olduğu günlerde ve akıntının fazla olduğu zamanlarda günde birkaç kez değiştirilmesi gerekmektedir.
Jinekolog Donnica Moore'a göre aralıksız iç çamaşırı giymek vücut için sağlıklı değil. Vücudunuzun her bölgesi gibi özel bölgenizin de hava almaya ihtiyacı var. Aksi halde ısı ve nem yoğunluğundan mantar ya da enfeksiyon gibi sorunlara açık hale gelebilirsiniz.
İşte kafamızı kurcalayan soruların cevabı. Bunu beklemiyor olabilirsiniz ama bu küçük ceplerin gerçekten bir işlevi var. Bu ekstra kumaş parçası, kalın dikişleri olması nedeniyle özellikle dar kot veya pantolon giyerken genital bölgenizi korumaya yardımcı oluyor. Ve cinsel organınızın daha iyi nefes almasını sağlıyor.
Erkekleri en çok heyecana sürükleyen iç çamaşırı modellerinin en başında transparan ve şeffaf iç çamaşırları gelmekte. Nedenleri arasında transparan iç çamaşırlarının heyecan verici bölgeleri tam olarak vurgulaması sebep gösterilmekte.
Uygun hijyen ve sağlık için iç çamaşırlarınızı günde en az bir kez değiştirmelisiniz. İç çamaşırı değiştirmek için en iyi zaman sabah uyandıktan sonradır. Genel fikir birliği, bakteri üremesini ve olası enfeksiyonu önlemek için iç çamaşırınızı günde en az bir kez değiştirmeniz gerektiğidir.
Genel olarak üst kısmı korseli ve alt kısmı prenses etek şeklinde gelen gelinlik modellerinde yalnızca sütyen ve külot tercih edebilirsiniz. Gelinliğinizin sırt kısmı açık ise sırt bağları olmayan bir sütyen ya da arkası şeffaf sütyenler kullanmalısınız.
Viskon pamuktan çok daha yüksek olan bu nem alma özelliğinden dolayı boyanmaya ve baskıya çok elverişlidir. Ayrıca renklerin daha parlak ve canlı görünmesini sağlar. Kuru halde iken dayanıklılığı pamuktan düşüktür. Yaş halde iken dayanıklılığı ise çok düşük bir orandadır.
Bambu doğal bir liftir (polyester gibi popüler sentetiklerin aksine), yetiştirilmesi sera gazlarında azalmayı da sağlar. Dünyada en hızlı büyüyen odunsu bitkilerdir. Giyim için kullanılan bambu türlerine Moso bambu denir.
Sağlıklı kumaşların en önemli özelliği doğal ham maddeler ile üretilmesidir. Pamuk, keten, kenevir, ipek, yün, alpaka, angora, kaşmir, tiftik, rami ve aluyot gibi doğal liflerden elde edilen kumaşlar sağlıklıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri