Yeni imar yönetmeliğine göre banyo (yıkanma yeri) ve tuvaletin bir arada olduğu alan, 4.20 metrekareden küçük olamaz. Bu ölçülere, alanın temel eşyaları rahatlıkla girmelidir. Banyo ve tuvaleti, ev planınıza göre aynı yerde veya ayrı ayrı da konumlandırılabilir.
Ev banyosu dört kişilik bir ailede ortalama banyo metrekaresi 4 ve 5 metre kare en az olması gerekiyor. Evinizde jakuzi yaşamak isterseniz de bu ortalamayı daha da artırmak banyonun çok daha ferah bir görünüme sahip olmasını sağlayacaktır.
- Bir apartman dairesinde yer alan standart bir banyonun ölçüsü 15 metrekare olmalıdır. Bu ölçülerdeki bir banyonun içerisine, alanın temel eşyaları rahatlıkla girebilmektedir. Ancak içerisinde aynı anda hem alaturka hem de alafranga tuvalet olacaksa bunun ölçüsü, 20 metrekareye kadar çıkabilir.
İdeal bir 2+1 dairede ebeveyn yatak odası, ortalama 14-18 metrekare arasındadır. Bununla birlikte, eğer ebeveyn yatak odasında bir ebeveyn banyosu bulunuyorsa bu banyonun ölçüleri ortalama 3-4 metrekare olmalıdır.
Standart Duşakabin Ölçüleri Nelerdir? Dikdörtgen Ölçülerde: 70x90 Ölçüsünden başlayıp 180x90 ölçüsüne kadar 10cm aralıklar ile her ölçüde bulunmaktadır. Kabinin yükseklik standart ölçüleri duş teknesi ve küvet hariç 180 cm dir. Küvet üzeri olursa mini küvet üzeri 165 cm düz küvet üzeri 148 cm dir.
İlgili 30 soru bulundu
Ancak genel itibarıyla kullanılan en ideal ölçüler ise; 80 X 80 oval küvetli duş teknesi ile 120 X 80 diktörtgen boydan uzun enden dar olan duş teknesi modelidir. Standart olarak üretilmiş duşakabin ölçüleri ise şu şekildedir: 70 X 70. 80 X 80.
Evet, 90x90 duşakabinler standart boyutlardandır ve banyo alanlarına uygun olarak tasarlanmışlardır.
Ayrıca yasa koyucuların ve diğer yasal mercilerinde İskân Kanunlarında ses yalıtımını ve ebeveyn banyosu yapımını zorunlu kılması gerekir.'' dedi.
Mümkünse yatak odası olarak seçilecek odanın en az 11 m² olmasına dikkat edilmelidir. Dilediğiniz bir yatak odası takımına yer verebilmek içinse yatak odalarında 15 m²'lik bir alan daha uygun olacaktır.
Ebeveyn banyosu içerisinde genellikle duş bulunur. Alan genişliğine göre tuvalet ve lavabo da yer alabilir.
Duş alarak 40-60 litre su tüketirken banyo yaparak su tüketimi 120-150 litredir. Duş yapmak için ortalama 5-6 dakika yeterlidir.
Açık Renk Fayanslar
Açık renklerde fayans kullanmak banyoları daha büyük göstermek için iyi bir yöntemdir. Çünkü koyu renkler iç mekânı daha daraltırken açık tonlar baskın olduğunda çok daha geniş bir ortam sağlanır. Dolaplar, fayans, duvar rengi, lavabo, küvet ya da duşa kabin beyaz, kırık beyaz tonlarda olmalıdır.
Küvet ya da duş, bu alanda en çok yeri kapladığı için kapının en uzağına, boş olan duvar boyunca yerleştirin. Lavaboyu kapıyı açınca görünen yan duvara, klozeti ise lavabonun karşısına ya da küvetle lavabo arasına yerleştirebilirsiniz. Burada amacınız klozeti mümkün olduğunca gizlemek olmalı.
Örneğin; uzun kenarı 5, kısa kenarı 3 metre olan bir banyonuz var. Bu iki değeri çarptığınızda (5x3), sonuç olarak elde ettiğiniz 15 değeri banyonuzun kaç metrekare olduğudur.
Aileniz için en uygun ev 2+1 mi? 3+1 mi? Genel kurallar çerçevesinde bakıldığında 2+1 dairenin nette 100 metrekare olması, 3+1 dairenin ise 120 ve üstü metrekare net alanı varsa yaşadığınız alanı iyi olarak tanımlamak mümkündür.
Hol: Hol, evin giriş bölümü veya iç mekâna geçiş alanı olarak kullanılan bir alandır. Holün boyutu genellikle evin genel tasarımına ve büyüklüğüne bağlıdır. İdeal olarak, bir hol genellikle en az 4 ila 6 metrekare arasında bir alana sahip olmalıdır.
Banyonun kullanışlı olması için boyutlarının standartlara uyması gerekir. Bir apartman dairesindeki bir banyonun ölçüsü optimumda 15 metrekaredir. Yeni imar yönetmeliğine göre banyo (yıkanma yeri) ve tuvaletin bir arada olduğu alan, 4.20 metrekareden küçük olamaz.
Mutfak için minimum alan 3.3m2 iken banyo ve tuvalet 4.20m2'den küçük olamaz. Tüm bu alanlar, karşılanması gereken asgari standartlardır.
Dört kenarı 1 metre olan bir kare 1 metrekaredir. M2 = en(metre) ile boy'un(metre) çarpımı sonucu çıkan metrekare denir. Örnek; En: 4M Boy: 5M Hesaplama:4M X 5M = 20m2dir.
Öncelikle şunu belirtebiliriz. Çocukların kendi başına 7 ila 10 yaş aralığında bırakılması gerekiyor.
Bebeğin doğum sonrası ilk 12 ila 24 saat içinde yıkanmasını ideal olarak önerilmektedir. Bu süre zarfında bebek, doğal olarak anne sütü ile beslenmeye başlar ve dış dünyaya uyum sağlamaya başlar.
Çocuğunuz hasta dahi olsa banyo rutinini aksatmayın, hatta daha sık suyla temas ettirin. Yeditepe Üniversitesi Hastaneleri Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Perihan Çobanoğlu Saf, çocuklarda üst solunum yolu enfeksiyonlarından korunma yolları ile ilgili bilgiler verdi.
Duşakabin zeminlerinde şampuan ve su gibi kaygan özellikli maddelerin kayma riski oluşturması ve yaşanmış kazalar nedeni ile kaydırmaz özellikli zemin kaplama malzemelerinin daha yaygın olarak kullanılmasına neden oluyor. Kaydırmaz duşakabin zemini özellikle teknesiz duşakabinler için en ideal tercih olacaktır.
Her zaman akılda bulundurulmamasına rağmen, teknesiz duş kabinleri, yaşlılar veya engelliler gibi hareketi kısıtlı olanlar için özellikle iyidir. Bir duş teknesine gerek kalmaz , bu da duşa daha kolay erişim sağlar.
Oval duşakabin zevkinize özel olarak üretilen modern, şık tasarımı ve kullanışlılığıyla ön plana çıkan, rahat banyo keyfi yapabileceğiniz kullanışlı bir üründür. Oval duşakabin camı materyal malzeme kalitesi yüksek olup uzun süre kırılmadan, hasar görmeden rahatlıkla kullanılabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri