128, 256, 512 ve 1024 GB gibi farklı hacimlere sahip hard disk çeşitleri bulunur. Bilgisayarınızdaki hard diskin boyutu sizin için yetersizse daha geniş hacimli bir hard diskle değiştirebilirsiniz.
Bu hafıza özellikleri içerisinde 10 tb harddisk en güçlüsüdür. Bu nedenle de fiyat açısından 10 tb harddisk ürünü diğerlerine kıyasla daha yüksek olabilir. Bununla birlikte 10 tb harddisk fiyatları konusunda belirleyici olan özellik ise, hangi marka tarafından üretilmiş olduğudur.
SSD disklerin kapasitesi, genel olarak 120 GB seviyesinden başlayarak artmaktadır. Bu sürücüler de kendi aralarında farklı türlere ayrılmıştır.
Harddisk 500 Gb: Depolama Kapasitesi
Harddisk 500 Gb, geniş bir depolama alanı sunar. Bu, fotoğraflarınızı, videolarınızı, müziklerinizi ve diğer dosyalarınızı rahatlıkla depolamanızı sağlar. 500 Gb depolama kapasitesi, genellikle günlük kullanım ve kişisel ihtiyaçlar için yeterli bir alan sağlar.
Birçok kişi “1 TB harddisk ne demek?” sorusunun cevabını merak eder. 1 terabayt harddisk, 1000 GB kapasiteye sahip sabit diskler olarak öne çıkar. 1 TB laptop dahili harddisk alternatifleri dizüstü PC'ler için uygun kullanım özelliklerine sahiptir.
İlgili 32 soru bulundu
SSD'ler HDD'lerden daha hızlıdır: SSD'ler, HDD'lere göre veri aktarımında önemli iyileştirmeler sunar. Piyasada bulunan en hızlı HDD'ler 160MB/s hız sunarken, giriş seviyesi bir SSD bile genellikle 3 kat daha hızlıdır ve birçok SATA sürücüsü 500MB/s'nin üzerinde okuma ve yazma hızlarına sahiptir.
Örneğin, 1080p çözünürlükte ve 20 fps kare hızında kayıt yapan 4 adet kamera için 4TB sabit disk, yaklaşık olarak 120-160 gün kayıt yapabilir. Ancak daha yüksek bir çözünürlük, daha yüksek bir kare hızı veya daha uzun kayıt süreleri isteniyorsa, daha büyük bir kapasite gerekebilir.
Seagate markası tarafından lansmanı yapılan Mach.2 Exos 2X14 HDD adındaki yeni sürücü 524MB/s sürdürülebilir aktarım hızlarına ulaşarak yeni bir rekora imza atıyor ve en hızlı HDD modeli haline geliyor.
SSD ve Sabit Sürücü Arasındaki Fark Nedir? Katı hal sürücüleri (SSD) ve sabit disk sürücüleri (HDD), veri depolama cihazlarıdır. SSD'ler verileri flash bellekte saklarken, HDD'ler verileri manyetik disklerde depolar.
SSD'ler HDD'lerden daha hafiftir, daha az güç tüketir ve hareketli parça bulunmaması nedeniyle neredeyse hiç titreşim yoktur. Ayrıca, HDD'lere göre kazara düşmelere daha iyi dayanırlar. SSD'ler verileri elektronik olarak 'hücrelerde' depolarlar, bu da veri erişimini dönen bir HDD'ye göre daha hızlı hale getirir.
Temel bir PC oyuncusuysanız, sizler için bütçe dostu kurulum 256GB SSD ve 1 TB HDD olmalıdır. Daha fazla oyun ve daha fazla akıştan yanaysanız, 500GB ya da 1 TB SSD yanında 2 TB HDD kurulumu uzun vadede sizler için iyi bir seçim olacaktır.
SSD kapasitesi seçimi, kullanım amacınıza, dosyalarınızın boyutuna ve bütçenize bağlıdır. Birçok kullanıcının minimum ihtiyacı olan 256GB depolama alanıdır. Ancak, daha büyük dosyalarla çalışıyorsanız veya yüksek kapasiteli bir oyun bilgisayarı kullanıyorsanız, 500GB veya 1TB SSD önerilir.
SSD kapasitesi genel olarak kullanım şekli ve amacı ile doğru orantılıdır. Günlük kullanım ve ofisteki basit işlemlerin yapılması için kullandığınız bilgisayarda 128 GB'lık SSD seçeneklerini tercih edebilirsiniz. Daha profesyonel ve yoğun kullanımlar için diğer SSD kapasiteli ideal olacaktır.
Harici sabit diskin maksimum ömrü ise 10 yıl olabilir. Diskin performansı üzerinde olumsuz bir etki yaratması ve buna bağlı olarak harddiskin hızlı aşınması, ortamda oluşan aşırı nem, dış etkiler ayrıca cihazın yakınında bulunabilecek güçlü mıknatıslardan kaynaklanır.
Genel bir örnek vermek gerekirse, 1080p çözünürlüğünde ve 15 fps kare hızında kayıt yapan bir kamera, bir 1TB sabit diske yaklaşık olarak 15-20 gün kadar kayıt yapabilir. Ancak, daha yüksek bir çözünürlük (örneğin, 4K) veya daha yüksek bir kare hızı (örneğin, 30 fps) kayıt süresini önemli ölçüde azaltabilir.
Eğer hızlı performans istiyorsanız, SSD tercih etmelisiniz. Bu şekilde oyunlarınız çok daha hızlı açılacak ve yüklenecektir. Ancak daha fazla depolama alanına ihtiyacınız varsa, HDD bir seçenek olabilir.
Ssd'lerin her bir tanesinin 240 gb kapasiteye sahip olması çok önemli bir detaydır. Bu özellikle de müşterilerin yüksek veri depolamasına olanak verir. Özellikle 240 gb ssd masaüstü bilgisayarınız için için oldukça uygundur.
256 GB SSD, son derece hızlı olan ve geleneksel HDD'lerin üç katına kadar hız sağlayan bir tür depolama aygıtıdır. 2,5 inç sürücüler, M.2 kartlar ve mSATA sürücüler dahil olmak üzere çeşitli biçimlerde üretilir. Seçtiğiniz türe bağlı olarak, bazıları şifreleme ve veri koruma protokolleri gibi ek özellikler sunar.
Bir SSD'ye yükseltme bilgisayarınızda önemli bir hız artışı sağlayabilir. Sabit disk sürücülerin 30-40 saniyelik açılış sürelerine karşılık ortalama 10-13 saniye açılış süresi sunar. Ayrıca uygulamaların ve dosyaların açılış süreleri de SSD'lerde HDD'lere kıyasla önemli ölçüde daha hızlıdır.
Disk aktifken erişim süresi çok daha yüksek değerlere çıkabilir bu normal. HDD'ler zamanla yavaşlar, 9-10 yıllık disk kesinlikle yeni bir muadili kadar hızlı çalışmaz.
500 GB Harddisk Ne Kadar Kayıt Yapar? 500 GB kapasiteli harddisk kayıt süresi, ortalama 10 gündür.
320 GB Harddisk ile Sürekli Kayıtta 7 gün kayıt imkanı, Günde 14 Saat çalışan bir araç için 12 gün kayıt yapar.
DVD sürücüsünün yerine özel bir hazne ile harddisk takılarak, laptopta iki harddisk kullanılabilir. Kaç tane alabileceğiniz, bilgisayarınızdaki anakart üzerinde bulunan harddisk girişlerine bağlıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri