Vakumlu enterferansiyel akım, aynı zamanda lenf drenajını hızlandırmak ve ödemleri azaltmak için de etkili bir yöntem olarak karşımıza çıkmaktadır. Robotik Rehabilitasyon Merkezi, bu tedaviyi, fiziksel rahatsızlıkları olan hastaların yaşam kalitesini artırmak için tercih etmektedir.
0-10 devir/sn – Kasılma oluşturur – Kas rehabilitasyonunda kullanılır. 0-100 devir/sn – Ven ve lenf dolanımını arttırır – Ödem tedavisinde kullanılır. 90-100 devir/sn – Sedatif etkisi vardır – Ağrı tedavisinde kullanılır. Sabit 100 devir/sn – Analjezik etkisi vardır – Ağrı tedavisinde kullanılır.
İletişim sistemine dışarıdan girerek iletişimi olumsuz yönde etkileyen sinyallere denir.
Kas kuvvetinin artırılmasında sıklıkla Faradik akım, Rus akımı ve Yüksek Voltaj Kesikli Galvani (YVKG) akımı tercih edilir (4) . Tedavi protokollerinde deri belirli süre için elektrik akımına maruz bırakılır. Tedavi edilen alanların yanı sıra epidermal bariyerin de etkilenebileceği düşünülmektedir.
İnterferansiyel akım sıkça kullanılan elektrik akımlarından biridir. Ancak bazı özellikleri ile diğerlerinden ayrılmaktadır. Başlıca farkı, derin dokularda düşük frekanslı bir stimülasyon elde edilmesi için orta frekanslı akımların kullanılmasıdır.
İlgili 26 soru bulundu
Faradik Akım
Motor sinir bağlantısı normal olan kaslarda kullanmama atrofisinde, konversiyonda, tendon transplantasyonlarında hangi kasını ne şekilde kullanabileceğini anlama amaçlı, travmatik ve venöz yetmezliğe bağlı ödem tedavisinde kullanılır.
“Elektromanyetik girişim" terimi, ilgili Kanun ve Yönetmelik/Tebliğe uygun olarak sağlanan her türlü sistem/cihaz faaliyetini engelleyen, haberleşmede kesinti doğuran veya kalitesini bozan her türlü yayın veya elektromanyetik etkiyi ifade eder.
İletişimde enterferans iletilmek istenen bilginin yanı sıra farklı bilgilerin de alıcıya ulaşması halidir.
İnterferens (engelleme) basit olarak, organizmaya giren aynı veya farklı tür virusların bağışıklık sisteminden farklı olarak birbirlerini tamamen veya kısmen engellemesi şeklinde açıklanabilir.
Tens cihazı, kronik ağrılar ve diğer bazı durumların tedavisinde kullanılan bir yöntemdir. Tens cihazı, elektrotlar yardımıyla vücuda düşük seviyede elektrik akımı gönderir. Bu akım, beyne ağrı sinyalleri göndermek yerine kasların gevşemesine neden olarak ağrının hafiflemesine yardımcı olur.
Fizik tedavi yöntemleri arasında en sık kullanılan yöntemlerden biri olmanın yanı sıra güzellik merkezlerinde incelme amacıyla da elektroterapi kullanılır. Dokuları uyaran hafif elektriksel dalgalar, ödem attıran ve yağ dokularını harekete geçirerek vücuttan atılmayı teşvik eden etkiye sahiptir.
Tens Nedir? anlamına gelir. Bu, küçük elektrotların deriye yerleştirildiği ve düşük yoğunluklu, hızlı elektriksel darbeler uygulayan bir ağrı yönetimi tekniğidir.
Orta frekanslı akımlar: Enterferansiyel akımlar; frekansları 4.000 devir/sn. olan iki orta frekanslı sinüzoidal akımın kesişmesi sonucu ortaya çıkan akımlardır.
İki veya üç tane akım şiddetleri aynı,frekansları farklı ve orta frekanslı sinüzoidal akımın enterferansı veya üst üste binişmesine dayanan akımlardır. Dozaj:Genellikle 1-100 mA arasında değişir. Hastanın hissi ve toleransı dikkate alınır. Tedavi süresi:10-30 dk arasında değişir.
Tens(Transcutaneous Electrical Nerve Stimulation): Tens cihazı ağrı tedavisinde aktif kullanılan kliniklerde profesyonel ve evde kullanım için küçük boyutları olan bir cihazdır.Deri yüzeyine yakın olan sinir dokunun ve reseptörlerin uyarılarak ağrının dindirilmesini amaçlar.
Elektromanyetik girişim (EMI olarak kısaltılır-electromagnetic interference), elektromanyetik dalgalar arasında olan girişim olayıdır. Bu girişim bir EM dalganın istenilen yere ulaşmamasına sebep olabileceği gibi bir kaynaktan yayılan EM dalgaların başka bir cihazda istenmeyen akımlar indüklemesine sebep olur.
Söz konusu öğrenmeden önce yapılmış bir öğrenmeden kaynaklanan etkiye ileriye doğru, sonra yapılmış bir öğrenmeden kaynaklanana geriye doğru engelleyici etki denilir. Örnek olarak 30-40 kişinin bulunduğu bir sınıfa giren öğretmen öğrencilerin ismini sorup öğrenir. Daha sonra başka bir sınıfta aynı şeyi yapar.
RNA interferans, uygun çift zincirli RNA'nın hücreye girdiği zaman, endojenik komplementer mRNA dizisinin parçalanmasına yol açan, transkripsiyon sonrası gen susturma mekanizmasıdır.
İletişim devrelerinde genellikle aynı anda birden fazla bilgi sinyali vardır. Mesela stereofonik radyo yayınında iki ses sinyali, televizyon yayınında ses ve görüntü sinyali vb. Doğrusal olmayan devreler bu gibi sinyallerden yararlanarak, farklı frekansta üçüncü bir sinyal üretirler.Buna enterferans ürünü denilir.
Bakteriyel interferans, bir bakteri türünün, diğer bir bakteri türünün kolonizasyonuna engel olmasıdır. Bakterilere karşı varolan bir başka savunma sistemi de, dermisteki immünolojik bariyerdir.
RNA interferans (RNA girişimi=RNAi), memeli hücrelerinde transkripsiyon sonrası gen sessizleştirilmesi için güçlü bir vital alettir. Küçük interfering RNA veya siRNAs, hedef gene komplemanter bir kodlayıcı dizi taşır.
Faradik Akım;
Frekansı 50-100 Hz, birbirine eşit olmayan iki fazdan oluşur. Tek yönlüdür. Elektrostümülasyon amaçlı, inaktivite atrofilerinde duysal ve motor sinirleri uyararak kaslarda tetanik kasılmalar oluşturur. Kısa süreli olduğu için denerve kası uyarmaz.
“Transkutanöz elektriksel sinir stimülasyonu (TENS), ağrıyı tedavi etmek için düşük voltajlı elektrik akımlarının kullanılmasını içeren bir fizik tedavi uygulamasıdır. Elektriksel uyarılar, omuriliğe ve beyine giden ağrı sinyallerini azaltır.
KONVANSİYONEL TENS
En yaygın kullanılan tiptir. Düşük şiddette (1-100 mA), yüksek frekansta (50-100 Hz) uyarılar kullanılır. Postoperatif ağrı ve akut ve kronik ağrıda kullanılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri