Tıbbi sekreterin bu konudaki görevi, hekimin yazmış olduğu epikriz raporunu bilgisayar ortamında hatasız ve kuralına uygun olarak yazmaktır.
EPİKRİZDE MUTLAKA SORUMLU BİR UZMAN HEKİMİN İMZASI BULUNMALIDIR.
Maddi durumumdan dolayı özel hastaneye gidemediğimden, devlet hastanesine gideceğim. Bunun için hastahanelerde hastaların istemesi durumunda epikriz raporu verilmek zorundadır.
EPİKRİZ RAPORU- ÇIKIŞ ÖZETİ
hastaya konulan teşhisin, uygulanan tedavi şeklinin ve diğer gerekli bilgilerin kaydedildiği bir rapordur.
İlgili 28 soru bulundu
Dosya hazırlama ve kimlik bilgilerini doldurma görevi tıbbi sekreterindir. Daha önceden çıkartılmış bir dosya varsa “dosya istem fişi” ile birlikte “hasta dosyası arşivinden” istenir.
TIBBİ SEKRETER GÖREV TANIMI*
Hastaya ait tıbbi ve idari kayıtları tutar, elektronik ve/veya sesli ortamlara kayıt edilen tıbbi verileri tıbbi belgelere dönüştürür. Hasta dosyalarını ve gerekli görülen diğer belge ve raporları dosyalar, arşivleme ve hizmete sunma işlemlerini yürütür.
Tıbbi sekreterin bu konudaki görevi, hekimin yazmış olduğu epikriz raporunu bilgisayar ortamında hatasız ve kuralına uygun olarak yazmaktır. komplike tetkiklerin (BT, MR gibi) yapılma nedenleri tıbbi olarak izah edilmeli ve raporları epikrize eklenmelidir.
Hastanede yatan hastalara taburcu olurken verilen hasta çıkış özetidir. Hastanede uygulanan işlemlerle ilgili tüm bilgileri içerir.
Epikriz: Hastaneden çıkarken verilen, hastalığın öyküsü, seyri, tedavisi ve yapılan tetkikler vb ile ilgili bilgiler içeren, hastanın daha sonra aynı hekim veya başka hekim tarafından kontrolü sırasında kolaylık sağlayan kısa rapor.
Epikriz, hekimler tarafından hazırlanmış olan ve o tarihe kadar yapılmış olan hastaya ait ilk yakınma, muayene bulguları tanısal tetkik ve tedavileri içeren tıbbi bir belgedir.
10.1.1. Hasta ve/veya yaralı için Hastane bünyesinde verilen tüm teşhis ve tedavi hizmetlerine ilişkin üretilen form ve dokümanların tamamının tek bir dosyada tutulması esastır. sorumluluğu servis sekreterine aittir.
Epikriz, muayene rapor gibi kişisel sağlık verilerinin hastane tarafından verilmemesi. Anayasal hak olarak her birey devlet, kamu kurumu, üniveriste, hastane, resmi veya özel olsun olmasın her kurumdan kendisi hakkında tutulan, işlenen verileri talep etme hakkı vardır.
Lütfen taburcu olurken epikriz belgenizi (hasta çıkış özeti) almayı unutmayınız. Hasta ve/veya yakınına hastaneden ayrılmadan diyeti, egzersizi, ilaçları vb. İle ilgili bilgi önce verilir. Taburcu işlemleri bittikten sonra hastaya işlemlerin bittiğine dair bilgi verilir.
Bir sağlık kurumu, hastaya ait bilgilerin özetini, hastanın muayene olduğu başka bir sağlık kurumu ya da hekime göndermekle yükümlüdür. Hasta dosyaları her ne kadar hastaya özel bilgileri içerse de doğrudan sağlık kurumunun malıdır.
Epikriz/Açıklama
Ayrıca, hastaya ait literatür bilgilerinin, prognostik verilerin ve tanı aşamasındaki testlerin yorumlarını içeren bölümdür. Bazı durumlarda hastaya ait başka patoloji raporlarının, mevcut tanı ile ilişkilendirilmesi gerekir ve bu durumda gerekli açıklamalar bu başlık altında özetlenir.
hastaneden çıkarken * verilen , hastalığın öyküsü * , seyri, tedavisi ve yapılan tetkikler vb ile ilgili bilgiler içeren , hastanın daha sonra aynı hekim veya başka hekim tarafından kontrolü sırasında kolaylık sağlayan kısa rapor.
Tıbbi Arşiv Birimi klinik servislere yatışı yapılan hastalar için oluşturulan dosyaların toplandığı, muhafaza edildiği ve hizmete sunulduğu birimdir. Sağlık hizmetinin kalitesi açısından tek dosya sistemi kullanılmakta, Hastaneye yatışı gerçekleşen her hastaya arşiv numarası olarak bir dosya tanımlanmaktadır.
Gerek evine taburcu edilen, gerekse bir başka hekime veya sağlık kurumuna sevk edilen hastalar için epikriz (dosya özeti) denilen bir raporun tanzim edilmesi gerekir.
Hasta olan bir kişinin hastaneye başvurması ile başlayıp tedavisi ile ilgili yapılan tüm tetkik ve tahlilleri içeren rapora epikriz raporu denir. Bu rapor ilgili sağlık kuruluşlarınca kişinin talebi üzerine verildiği gibi doğrudan sağlık kurulunca da verilebilir.
Kariyer gelişimine önem veren tıbbi dokümantasyon ve sekreterlik ön lisans mezunları, dikey geçiş sınavı ile dört yıllık eğitimlerini tamamlayarak lisans mezunu olabilirler. İşletme, sağlık idaresi, işletme yönetimi ve sağlık yönetimi gibi bölümlere geçiş yaparak daha üst düzey görevlere atanabilirler.
Aile hekimleri kurumda çalıştırdıkları hizmetli, tıbbı sekreter, ek hemşire, sağlık memuru gibi diğer ASM çalışanlarının işverenidir. Aylık SGK primleri, vergileri ve kıdem tazminatlarını karşılamakla sorumludur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri