Hava sıcaklıklarına göre epoksi macunun donma süresi değişkenlik gösterebiliyor. Yani 2/1 oranında katalizör ile kullanılacak bir karışım 25 derecede 24 saatte donuyorsa 10 derecede 36-40 saatte donuyor.
Ayrıca epoksinin uygulama yapıldığı ürüne(zemin, duvar, süs eşyası vb) göre bu süre değişiklik gösterecektir. Ancak tüm epoksi çeşitleri ve uygulama alanlarına göre genellikle 24 saat içinde kurumuş olur. Bu süre uygulama yapılan ürün, zemin ve epoksi çeşidine göre en fazla 72 saate kadar uzayabilir.
Epoksi En Hızlı Nasıl Donar? Epoksiyi hızlı şekilde dondurmanın en kolay yolu ortamı 18 derece bandına getirmektir.
Hızlı kürlenen reçinelerle çalışmak biraz zor olabilir, bu nedenle her zaman tasarımcı epoksi kullanmanız önerilir. Epoksi reçine, ısı ile daha hızlı kurur. Bu nedenle epoksi kurutma süresini azaltmanın çok iyi bir yolu kullanılacak malzemelerin ısıtılmasıdır. Reçineyi döktükten sonra ısı uygulamak da işe yarayabilir.
Pattex Güçlü Epoksi Yapıştırıcı, özellikle yüksek taşıyıcılık gerektiren güçlü ve zorlu yapıştırma işleri için uygun olan yüksek kaliteli 2 bileşenli bir epoksi reçinedir. 5 dakikada kurur, sararmaz, bulaşık makinesinde yıkanabilir, boşlukları doldurur, yüzeylerde düzensizlikleri giderir, delme ve zımparaya karşı ...
İlgili 44 soru bulundu
· Epoksi reçinenizi uygun sıcaklık olan 18-24 derecede beklettiniz mi? Daha yüksek ya da daha düşük sıcaklıkta bekletilen epoksi reçinelerde kurumama, donmama, sertleşmeme gibi problemler olur. Epoksi reçine soğuk hava şartlarında kristalleşebilen bir maddedir fakat bu durum ürünün yapısını kalıcı olarak bozmaz.
İlk kat uygulamanın başarı ile gerçekleşmesinin ardından ilk 24 saat içerisinde ikinci boyanın uygulanması yapılır. Zaman aşımının en az 12 saat olması gerekir. Bu nedenle çok zaman kaybetmeden ikinci kat uygulama gerçekleştirilir.
Epoksi yada epoksi boya uygulamak için belirli hava şartlarına ihtiyac vardır. 10 derece altı olmaması gerekir eğer bu derecenin altında dökülen epoksiler geç kurur fakat reaksiyonunu tamamlama süresinde kalbonize olabilir yani hafif buslu, buğulu gibi.
Hava sıcaklıklarına göre epoksi macunun donma süresi değişkenlik gösterebiliyor. Yani 2/1 oranında katalizör ile kullanılacak bir karışım 25 derecede 24 saatte donuyorsa 10 derecede 36-40 saatte donuyor.
Dünyamızda başta kutupların erimesi olmak üzere birçok alanda zararı dokunan ultraviyole ışınları, güneşten direkt gelerek yerküreye yayıldığı zaman epoksi malzemeye de zarar vermektedir. Normalde yüksek sıcaklığa iyi şekilde dayanabilen epoksiler, bina içindeki ısıdan etkilenmez.
Epoksi kurutma da önemli noktalardan biri, plakaların optimum ve ideal bir sıcaklıkta, en uygun enerji maaliyetleri ile homojen ve eşit bir şekilde ısıtılarak, nemin plakadan uzaklaştırılmasıdır.IR kurutma fırınları bu özelliklerin hepsini iyi bir biçimde gerçekleştirmektedir.
Sertleştirici miktarının belirlenen orandan az veya fazla kullanılmaması gerekir. Sertleştirici oranını artırmak daha hızlı kurumaya sebep olmaz, aksine sistemin reaksiyon hesabını bozarak esnek kalmasına sebep olabilir.
1 kg epoksi kaç m2 zemin kaplar? 1 kg epoksi boya ile 3 m² normal alan 2 m² portakal desen ve 2 m² multilayer düz sistem zemin kaplanır.
EPOKSİNİN RAF ÖMRÜ NE KADAR ? Ambalaj ağzı açılmadığı takdirde 2 yıl raf ömrü vardır.
EPOMAX 102 FUN Ekstra Şeffaf Hobi Epoksi Reçinesi için;
Ürünün ilk dokunma süresi 8-12 saatken tam kuruma süresi ortalama 24 saattir ama bu süreler kabın genişliğine, kabın yüksekliğine ve ortam sıcaklığına bağlı olarak değişiklik gösterir.
24 Ağustos 2023 tarihi itibariyle Epoksi Astar en uygun fiyat 192TL+KDV ve Epoksi Boya fiyatı 172,00TL+KDV iken, en yüksek Epoksi Boya fiyatı Teneke 3,456,00TL Kdv Dahil. Epoksi boya fiyatları ve uygulama için bizimle irtibata geçiniz.
Epoksi kaplamalar yüksek ısıya karşı dayanıklıdır, ancak yanmaz değildir.
Epoksi doğrudan güneş ışığına maruz kaldığında sarılaşır veya tebeşir kaplar. Bu sararma bazı uygulamalar için gerçek bir problem olabilir. Pigmentli epoksilerde renkte solma veya açılmalar olurken, berrak epoksilerde ise sararma olur ve bulutlanabilir.
Yüksek dayanıklılık amacı ile ile üretilmiş olan epoksi ile üretilmiş mobilyaları, günlük kullanım tarzında kırmanız mümkün değildir. Camı andıran görselliği ile bu konuda bir çok tüketiciyi yanıltmakta olan epoksiyi, şiddetli darbeler de dahi ev, işleri ya da ticari mekanlarda kırmanız mümkün değildir.
Epoksi reçine sıvı, renksiz bir tür yapışkandır. Evde yapılan kendin yap (diy) çalışmalarında kullanılabilir.
Solvent içermez, kokusuzdur, uçucu madde barındırmaz ve ev ortamında rahatlıkla kullanılabilir. Parlak ve mükemmel yüzey düzgünlüğü sağlar. Extra UV koruma ile sararma yapmaz. 2-4 saat jelleşme süresi, 12-18 saat dokunma kuruması ve 1-1,5 gün tam kuruma süresi vardır.
Jelleşme süreleri ortalama hobi epoksisi için 25 ila 50 dakika arasında değişmektedir.
Teyp aşağıdaki macundan bir miktar epoksi emecek ve yeterince epoksi emen bölümleri saydamlaşacaktır. Saydamlaşmayan bölümlere ise saydam hale getirene kadar ince epoksi uygulayın. Normal ya da rulo fırça kullanabilirsiniz.
Ynt: Epoksi neye yapışmaz.
Plastik muadili parçalara yapışmadığı gibi (pleksi, kestamid, derlin yada yoğurt kapakları gibi), demir yüzeye, mermer ve fayans yüzeye de yapışmaz. MDF kaplama yüzeyine ve yağlı kağıda da yapışmaz.
% 15-20 oranında Epoksi tiner ile 16-22 sn ( 20ºC DIN CUP4 ) aralığında olacak şekilde uygulama viskozitesi ayarlanır ve 2-3 kat uygulanır. Uygulama için hazırlanan karışım 4-6 saat içinde kullanılıp bitirilmelidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri