Erasmus öğrenim hareketliliği en az 3 ay en fazla 12 ay olabilir. Değişim süresini bölüm/fakültenin Erasmus İkili Anlaşması belirler. 3 aydan daha kısa süren hareketlilik faaliyetleri Erasmus kapsamına girmez ve hibelendirilemez. Erasmus staj hareketliliği ise en az 2 ay en fazla 12 ay olabilir.
Erasmus Programında eğitim süresi 3-12 ay arasında değişmektedir.
Bir öğrenci Erasmus öğrenim faaliyetinden, aynı öğrenim kademesi içinde (lisans, yüksek lisans veya doktora) toplamda 12 aya kadar hibe alarak faydalanabilir. Mevcut öğrenim kademesi içerisinde daha önce faaliyetlerden yararlanılmışsa, yeni faaliyetle beraber toplam süre 12 ayı geçmemelidir.
Erasmus ile gideceğiniz Erasmus üniversiteleri ücretsizdir. Aynı zamanda seyahat, konaklama yemek gibi yaşam masraflarınızı karşılamaya yardımcı olmak için ülkelere göre değişiklik gösteren Erasmus ücretleri ödenmektedir.
Erasmus'ta kalacak yer okul tarafından verilir mi? Erasmus dahilindeki okulların ya da kurumların Erasmusta kalacak yer ayarlama gibi bir zorunlulukları yoktur.
İlgili 31 soru bulundu
Erasmus uçak biletini karşılıyor mu? Erasmus, öğrencilerin seyahat masraflarını doğrudan karşılamaz. Uçak biletlerinizi kendiniz almanız gerekir. Ancak dilerseniz başvuru sırasında seyahat masraflarınızın ödenmesine dair bir talepte bulunabilirsiniz.
Erasmus hibesi yalnızca Avrupa Birliği vatandaşları olan öğrencilere ve Türkiye, Norveç, İzlanda ve Lihtenştayn vatandaşlarına verilir. Erasmus hibesi almak için şu koşullar/şartlar yerine getirilmelidir: Halihazırda üniversite okuyor olmak. Üniversitenin en az ilk yılını tamamlamış olmak.
Kendi öğrencileri için dersler açısından zor olsa da erasmus öğrencilerine açılan dersler geçilmesi daha kolaydır.
Gençlik Çalışanlarının Hareketliliğinde; Katılımcılar için yaş sınırı yoktur.
Erasmus için ne kadar para ödeniyor sorusu öğrencilerin en çok sorduğu sorular arasındadır. Erasmus+ kapsamında öğrencilerden gidilecek olan Avrupa üniversitelerinde, öğrenim ücreti, kayıt ücreti, laboratuvar ücreti veya kütüphane ücreti talep etmemektedir ancak sigorta, ulaşım kartı gibi ödemeler çıkabilmektedir.
Dil Puanı; Lisans düzeyinde YYÜ Erasmus Dil Sınavından 60, YDS, e-YDS ve YÖKDİL sınavlarından minimum 55 puan; yüksek lisans ve doktora düzeyinde ise YYÜ Erasmus Dil Sınavından 65, YDS, e-YDS ve YÖKDİL sınavlarından minimum 60 puan gerekmektedir. Diğer sınav denkleri için ÖSYM eşdeğerlik tablosu dikkate alınacaktır.
2 Yıllık Hangi Bölümler Erasmus Yapabilir? 2 yıllık bütün bölümler erasmus yapabilir ancak bunun için tek şart, üniversitenin erasmus başvurularını açmış olmasıdır.
Erasmus+ faaliyetleri aynı zaman diliminde yapılmaz, bir faaliyet bittikten sonra diğerine başlamak gerekir. Öğrenim hareketliliği bittikten sonra Türkiye'ye dönmeden staja başlanabilir ya da staj bittikten sonra öğrenime başlanabilir.
Güz döneminde alınan öğrenim hareketliliği başvurusu, takip eden bahar dönemi için alınmaktadır. Staj hareketliliğine başvuranlar ise yaz döneminde staj yapacaklardır. Uyarı: Lisans 1.sınıfa yeni başlayan öğrenciler henüz akademik ortalamaları oluşmadığı için güz döneminde Erasmus+ Programı'na başvuramazlar.
Bu yazı çok kısa bir paragraf olarak Danışmanlarımız tarafından size bir örneği sağlanır. 202 tarihinden itibaren Erasmus için vize ücreti ödenmez. Sadece vize danışmanlık kurumaları tarafından danışmanlık ücreti tahsil edilebilir. Avrupa Birliği Erasmus Öğrenci Vizesi İçin Gerekli Diğer Belgeler Nelerdir?
Erasmus Programı'na üniversite lisans programlarının (hazırlık dışında) birinci yılını tamamlamış, genel not ortalaması 2.20 nin üstünde olan tüm öğrenciler başvurabilir. Başvuran öğrencilerin yurtdışında eğitim alabilecek düzeyde (en az B1) yabancı dil bilmeleri gerekmektedir.
ĐEÜ öğrencilerine anlaşmalarımız gereğince 1 dönemlik Erasmus öğrencisi olma imkanı verilir. Hangi dönemlerde gidilebilir? Gidilecek dönemde en az 2. sınıf öğrencisi olma koşulu aranır. Son sınıfın son dönem öğrencileri başvuramazlar.
28 AB üyesi ülke (Almanya, Avusturya, Belçika, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, Hırvatistan, Hollanda, İngiltere, İrlanda, İspanya, İsveç, İtalya, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Macaristan, Malta, Polonya, Portekiz, Romanya, Slovakya, Slovenya, Yunanistan)
Erasmus'un Faydaları Nelerdir? Erasmus programı; öğrencilere yabancı dil geliştirme, farklı bir ülke kültürünü tanıma, yeni insanlarla tanışma ve sorumluluk bilinci elde etme fırsatı sunuyor. Ayrıca Erasmus programını özgeçmişine ekleyerek kariyer yaşamında diğer adaylara göre öne çıkabilirsin.
Evet. Önlisans, lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyindeki bütün öğrencilerimiz Erasmus+ öğrenci değişim programından yararlanabilir.
Hareketlilik faaliyetleri sırasında not ortalaması önemlidir. Not ortalaması ile ilgili hususlar Ulusal Ajans tarafından hazırlanan Erasmus Uygulama El kitasbında belirtilmişti. 4'lük sistemde ön lisans ve lisans öğrencileri için en az 2,20; yüksek lisans ve doktora öğrencileri için ise en az 2,50 olmalıdır.
Tezsiz yüksek lisans öğrencileri başvuramaz. Tıp fakültelerinden mezun olarak merkezi sınavla (TUS) bir yükseköğretim kurumuna yerleştirilerek uzmanlık eğitimine devam edenler, İstanbul Üniversitesi- Cerrahpaşa'nın kayıtlı öğrencisi statüsünü taşımıyorsa Erasmus+ öğrenim ve staj hareketliliğinden yararlanamaz.
Öğrenim Hareketliliğinden faydalanabilmek için öğrencilerin kendi kurumlarının Erasmus Koordinatörlüklerine başvurmaları ve seçim sürecine dahil olmaları gerekir. Her kurum kendi başvuru ve seçim tarihlerini kendisi belirlemektedir.
Evet, kendi ülkenizde burs alıyorken Erasmus programından da hibe alarak faaliyetlerden yararlanabilirsiniz. Erasmus+ öğrencisi olursam aldığım burslar kesilir mi? Hayır, Erasmus öğrencisi olmak hiçbir bursun kesintiye uğramasına yol açmaz. Yurtdışındayken buradaki bursunuz ödenmeye devam eder.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri