Google Hesabınıza erişimi olan uygulama ve hizmetleri görüntüleyin. Erişimini kaldırmak istediğiniz uygulama veya hizmeti seçin. "{App name}, Google Hesabınızdaki bazı bilgilere erişebilir" bölümünde Ayrıntıları göster'i seçin. Erişimi kaldır'ı seçin.
Android Uygulaması İzinleri Nedir? Android uygulaması izinleri, bir uygulamayı ilk kez açtığınızda uygulamanın telefonunuz üzerindeki hassas donanıma veya veriye erişmesi gerektiğinde ortaya çıkan genellikle gizlilikle ilgili olan rızanızın olup olmadığına yönelik sorulardır.
Yükleme sırasında bu izinleri verebilirsiniz, ancak sonradan da bu izinleri kapatma veya yeniden açma imkanınız var. Oldukça kolay şekilde bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz. 1-İlk olarak Ayarlar>Uygulamalar menüsüne girin. 2-Uygulama listesinde izinlerini kapatmak istediğiniz uygulamayı seçin.
İlgili 19 soru bulundu
Dosya sisteminize erişime izin vermek, uygulamaların yönetmek istediğiniz kişisel içeriğe erişmesini de sağlayabilir. Bu nedenle, dosya sisteminize erişim izni verdiğiniz uygulamaları seçmenizi sağlayarak paylaştığınız dosyalar üzerinde denetim imkanı sağlıyoruz.
Cihazınızda Ayarlar uygulamasını açın. İzin yöneticisi'ne dokunun. İzin türüne dokunun. Herhangi bir uygulamaya izin onayı verdiyseniz veya reddettiyseniz onları burada bulabilirsiniz.
Android 6 veya 7'de bilinmeyen uygulamaların yüklenmesine yanlışlıkla izin verirseniz, herhangi bir uygulama — daha sonra yükleyeceğiniz uygulamalar da dahil — kötü amaçlı dosyalar indirebilir.
Kullanım erişimi
Nedir: Bu izin sayesinde uygulamalar cihazınızın üst verilerine (metadata) erişebilir. Örneğin, hangi uygulamaları ne sıklıkla kullandığınız, hangi operatöre kayıtlı olduğunuz, telefonunuzun dil ayarı ve daha pek çok başka şey.
Kısıtlanmış ayarları etkinleştirdiğinizde uygulamaların, kişisel verilerinizi riske atabilecek hassas bilgilere erişmesine izin vermiş olursunuz. Uygulama geliştiriciye güvenmediğiniz sürece kısıtlanmış ayarlara izin vermenizi önermeyiz. Bazı meşru uygulamalar, kısıtlanmış ayarları etkinleştirmenizi isteyebilir.
İşte ayrıntılar... Son dönemlerde hangi uygulamayı indirmek isteseniz 'erişim izni' soruyorlar. Sağlıktan seyahate, oyundan yeme-içmeye, alışverişten e-ticarete kadar hemen her uygulama yöneticisi telefonunuzun mikrofonuna, konum bilginize, galerinize ve rehberinize ulaşmak için izin istiyor.
Password Vault ile korunan uygulamalar sayfasındaki uygulamalardan birini tıklayın. Atamalar panelini tıklayın. Sayfanın solundaki panelden, seçilen uygulamaya erişimi olan kullanıcıların ve kimlik bilgilerinin listesini görüntülemek için kullanıcıları veya grupları arayın ve seçin. Erişimi kaldır'ı tıklayın.
Hesaplar ve İçe Aktarma İşlemi veya Hesaplar sekmesini tıklayın. "Hesabınıza erişim izni verin" bölümünde, Başka bir hesap ekle'yi tıklayın. Gmail'i iş veya okulunuz üzerinden kullanıyorsanız kuruluşunuz, e-posta için yetki verilmesini kısıtlayabilir. Bu ayarı görmüyorsanız yöneticinizle iletişime geçin.
Hayır. Android kaç telefonunuz? Yeni sürümlerde uygulamayı açarken izin istiyor, onaylamadan izni vermiyor.
Rehbere Erişim İzni: Bu izin, uygulamaya telefon rehberinde bulunan kişilerle ilgili verileri okuma iznini vermektedir.
Google Haritalar ile paylaşmak istediğiniz fotoğrafları seçin. Fotoğrafları göndermeden önce "Fotoğraf önerilerini etkinleştir" istemini görebilirsiniz. Daha fazla bilgi'ye dokunun. Tüm fotoğraflara erişime izin ver'e dokunun.
Android telefonunuza bağlı olarak bu işlemi birkaç şekilde yapabilirsiniz: Telefonunuzda Ayarlar'ı açıp Uygulama ve bildirimler > WhatsApp > İzinler'e dokunun. Telefonunuzda Ayarlar'ı açın, ardından Uygulamalar > Uygulamaları yönet > WhatsApp > Uygulama izinleri veya Diğer izinler'e dokunun.
Bir uygulamaya "Kullanırken" izni verirseniz uygulama arka plandayken konumunuzu kullanma izni isteyebilir. Bir uygulamanın arka planda konumunuzu kullanmasına izin verdiğinizde, aygıtınız zaman zaman size bir uygulamanın konumunuzu kullandığını hatırlatır ve bu konumları bir harita üzerinde görüntüler.
Android'de uygulamalar nasıl gizlenir? Adım 1: Uygulamalarınızın listelendiği ekrana gelin ve sağ üst köşedeki üç nokta simgesine dokunun. Adım 2: Önce Ayarlar'a ve ardından Uygulamaları gizle seçeneğine dokunun. Adım 3: Gizlenecek uygulamayı seçin.
Adım 1: Ana ekrandan yukarı kaydırarak başlatıcıyı açın. Sağ üst köşedeki üç nokta simgesine dokunun. Adım 2: Ayarlar'a ve ardından "Uygulamaları Gizle" seçeneğine dokunun. Adım 3: Gizlemek istediğiniz uygulamaları seçin veya arama yapın.
Ayarlar penceresi açılır. Ayarlar penceresinin sol kısmında Koruma bölümünü seçin. Uygulama Yöneticisi ayarları penceresini açmak için Uygulama Yöneticisi bağlantısına tıklayın. Değişiklikleri uygulamak ve Uygulama Yöneticisi koruma bileşenini etkinleştirmek için Uygulama Yöneticisi geçiş düğmesini çevirin.
Google Hesabım sayfasını ziyaret ederek 'oturum açma ve güvenlik' kısmında yer alan 'hesaba erişimi olan uygulamalar' seçeneğine tıklarsanız, uygulamaları ve erişebildikleri bilgilerin bir listesi ile karşılaşacaksınız.
Uygulamanın sizi takip etme iznini gözden geçirme veya değiştirme. Ayarlar > Gizlilik ve Güvenlik > Takip Etme bölümüne gidin. Liste, sizi takip etme izni isteyen uygulamaları gösterir. Listedeki herhangi bir uygulama için izni açabilir veya kapatabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri