Erkek bebekler içinse önce anüs çevresini, sonra pipisini çekmeden yavaşça kaldırarak pipisinin altını ve testislerin etrafını temizleyiniz. Kaka bulaşmış bir pamuk parçası bir daha asla cilde sürülmemelidir.
– Bebeğinizin bacaklarını serbest bırakmadan önce temiz bezi altına koyun, temizlediğiniz bölgeyi kurulayın ve nazikçe bağlayın. – Erkek bebeklerde bezi penis aşağıya bakacak şekilde yerleştirirseniz ıslaklık bebeğinizin iç çamaşırına ve giysilerine kadar yayılmaz.
İdrar temizliğinde olduğu gibi, kaka temizliğinde de ılık su ile ve uygun bir silme malzemesi yeterli olacaktır. Silinen alan değiştirilirken, silme işlemini yaptığınız pamuk veya kağıt ürün mümkün olduğunca az kullanılmalı (yani aynı mendil, kağıt veya pamukla tekrar tekrar silinmemeli), sık sık değiştirilmelidir.
Erkek bebeklerin altını değiştirirken ilk olarak kasık bölgesi temizliği yapılmalıdır. Bu bölge diğer bölgelere oranla daha temizdir. Penise zarar vermeden hafifçe kaldırarak penisin alt bölgesini temizlemelisiniz. Testislerin çevresini temizledikten hemen sonra penisini yukarıdan aşağıya doğru temizlemelisiniz.
Günümüzde tek kullanımlık bebek bezleri yaygın kullanılmaktadır. Bunlar idrarın ciltle temasını engelleyen emici jeller içermeli ve bariyerli olmalıdır.Bebeğin altını ılık suyla veya ıslak temizleme mendili ile silin, kakasını yapmışsa sabunlu su ile yıkayıp su ile durulayın ve kurulayın.
İlgili 38 soru bulundu
Aynı zamanda her insan dışkısı toprağa karıştığında Dünya Sağlık Örgütü'nün (WHO) kuralları ihlal edilmektedir. Buna göre teorik olarak bebek bezlerini de ayrıştırmadan çöpe atmak SAĞLIKSIZ ve İLLEGAL bir işlemdir.
1.Adım: Bebeğinizin bez bölgesini temizleyin - kıvrımları unutmayın! Bebek pişik kremini uygulamadan önce iyice kurulayın. 2.Adım: Bebeğinizin temiz ve kuru bez bölgesine tabaka halinde kremi sürün. 3.Adım: Bebek bezini dikkatlice kapatın.
Beslenme ile barsak hareketleri artacaktır; bu nedenle beslenme sonrasında bebeğinizin altını değiştirmeniz gerekebilir. Bebeğin altını ıslak pamukla silebilir, çok kirli ise yıkayabilirsiniz. Hazır silme bezleri, yolculuklarınızda pratik olacaktır. Bebeğin cildi çok hassastır.
Erkek bebekler içinse önce anüs çevresini, sonra pipisini çekmeden yavaşça kaldırarak pipisinin altını ve testislerin etrafını temizleyiniz. Kaka bulaşmış bir pamuk parçası bir daha asla cilde sürülmemelidir.
Çocuğun altını değiştirirken, mümkün olduğunca babası ve kardeşleri dahil olmak üzere, başkasının yanında değiştirilmemelidir. Mümkün olduğunca anne dışında başkası çocuğun altını değiştirmemelidir. Çalışan annelerde ise, bakıcı dışında, yani bakıcı ve anne dışında, kimse çocuğun altını değiştirmemelidir.
Zemin Temizliğini İhmal Etmeyin
Bazı uzmanlar bebekli evde yer temizliği yaparken, beyaz sirke veya oksijenli suyun yeterli olduğunu belirtmektedir. Bu yüzden ağır kimyasal içeren yüzey temizleyici ürünler kullanmak yerine doğal içerikli ürünler tercih edebilirsiniz.
Bebeğinizin cildi ortalama ilk 6 ay gelişim süreci içerisinde olacağı için ıslak mendil seçimini de yenidoğan bebeklere uygun hassas cilde özel olacak şekilde yapmalısınız. İlk 6 aydan sonra yenidoğan ıslak mendilini kullanmaya devam edebilirsiniz. Bebeğiniz için bir zararı olmayacaktır.
Birçok bebek, bezi değiştirilirken huysuzlaşır ve altını tekrar bağlatmak istemez. Özellikle bebek, 1 yaşını doldurmuşsa direnç gücü de artar. Bu durum bez değiştirmeyi, gerçek bir stres haline getirebilir.
Yenidoğan döneminde 2-3 saatte bir defa bez değişiminin yapılması gerekir. 6 aydan sonra ise ortalama 3-4 saatte bir bez değişiminin yapılması yeterli olabilir. Yine de saatlere bağlı kalmadan bebeğinizin rahatsız olduğunu fark ettiğiniz her an altının temiz olup olmadığını kontrol etmeniz oldukça önemlidir.
Sızıntılar genelde bezin mühürleme alanı yaratmanın daha zor olduğu arka tarafında yaşanır. Sızıntı olduğunda bezi suçlamak normaldir fakat pek çok durumda bezin boyutunun yanlış olması veya bezin doğru takılmamış olmasından ötürü meydana gelir.
Uzmanlara göre yeni doğan bebeklerin altını değiştirme sıklığı gündüz 6 ya da 7 defa olması gerekir. Bu sıklık 6-7 aydan sonra gündüz 3 veya 4'e düşmektedir. Bebeğiniz gece uyumadan önce uykusunu tekrar bölmemek adına altını temizleyip yatırabilirsiniz.
1-3 ay aralığındaki çocukların vücut ölçüleri, kiloları ve ergonomik yapıları göz önünde bulundurularak uygun boyutlarda üretilen 2 numaralı seçenekler güvenle kullanılır. Farklı markaların tasarımları arasında karar verme güçlüğünü aşmak için pek çok modeli deneyimleyerek seçiminizi yapabilirsiniz.
1 numara bebek bezi çeşitleri oldukça fazladır. Bu çeşitlilik kalite bakımından da farklılık gösterir. Numara olarak değişiklik gösterse de yeni doğan için bir numara idealdir ve ilk altı ay kullanıma müsaittir.
“Peki bebek alt temizleme pamuğu nasıl kullanılır?” Bebek alt temizleme pamuğu kullanımı en az sorunuzun cevabı kadar basit! Bebek temizleme pamuğu, kaynatılmış ve soğumaya bırakılmış ılık suyla ıslatılarak ya da kuru olarak alt temizliğinde rahatlıkla kullanılabilir.
Üç saatte bir 15 dakika süreyle beslenen bir bebek, memeyi boşaltır. Sonraki üç saat içerisinde meme yeniden süt dolmuş olur.
Doğumdan sonraki ilk 16 haftada anne sütü birikmeye başlar ve besin değeri bakımından daha sağlıklı bir düzeye erişir. Bu sayede bebek ilk 16 haftalık süreç boyunca gelişimini sağlayacak besin değerleri oluşmaya başlayacaktır.
Bebeği sütten kestikten sonra süt ne zaman kesilir, sorusunu pek çok anne emzirmenin sonlarına yaklaştığında sorar. Bebeği sütten kestikten hemen sonra anne sütü kesilmez. Annenin hormonlarına bağlı olmakla birlikte bir süre daha süt gelmeye devam edecektir. Bu da ortalama üç ay gibi bir süreye denk gelir.
Bebek, gün içerisinde bez takılı değilken kuru bir havlu üzerinde bez bölgesiyle temas eden cildin havalanması sağlanacak şekilde takip edilmelidir. Pişik gelişen bölgelerin tedavisinde çinko bazlı krem veya jeller kullanılabilir. Yine vazelinli kremler ve alkol bazlı olmayan nemlendiriciler yararlı olabilir.
Pişik nasıl engellenir? Pişiği engellemek için uyulması gereken en önemli kural hijyendir. Bebek bezinin bağlandığı alanın temiz, serin ve kuru tutulması gerekir. Bebeğin altı sık aralıklarla temizlenmeli ve mümkün olduğunca sık havalandırılmalıdır.
Bebeklerde bile kullanılabilen Bepanthol kremi güvenerek herkes kullanabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri