ERP ve SAP arasındaki fark nedir? SAP bir ERP yazılımıdır. ERP ise bir kurumsal kaynak planlama sistemidir.
Sizin için oluşturulan çözümler
SAP S/4HANA Cloud eksiksiz, modüler ve ödüllü bir ERP'dir.
“Systems Analysis and Program” kelimelerinden oluşan SAP bir ERP programıdır. Her ERP sistemi SAP değildir. Ancak her SAP bir ERP yazılım türüdür. SAP farklı konularda çözüm üreten her sektöre dair çözümü olan, Almanya merkezli bir ERP programı markasıdır.
Kurumsal Kaynak Planlaması bir organizasyonun tüm veri ve proseslerinin tek bir noktada entegre edildiği ve işletmelerde kullanılması gereken kaynakların (işgücü, malzeme vb.) en efektif şekilde kullanılmasını sağlayan yönetim sistemidir.
SAP Business One
olan uyarlanabilir bir ERP çözümüdür oranında daha küçük ölçekli şirket ve büyük ölçekli işletmelerin yan kuruluşları. Bulutta kullanılabilen bu küçük ölçekli işletme ERP yazılımı, muhasebeden İK'ya kadar işletmenizin tamamını yönetmeniz için uygun maliyetli bir yöntem sunar.
İlgili 21 soru bulundu
ERP, iş süreçlerini düzenlemek için birden fazla bağımsız sistem yerine şirket ihtiyaçlarını düzene koymak için ortak bir veri tabanı kullanır. Bu, idari personelden CEO'ya kadar tüm kullanıcıların, ortak süreçler yoluyla elde edilen aynı verileri oluşturabileceği, depolayabileceği ve kullanabileceği anlamına gelir.
ERP'nin açılımı Enterprise Resource Planning, yani bir şirketteki kaynakların planlanması ve yönetilmesidir.
Her bir ERP modülü genellikle tek bir iş alanına odaklanır ancak şirketin ihtiyaçlarını karşılamak için aynı verileri kullanarak birlikte çalışır. Finans, muhasebe, insan kaynakları, satış, tedarik, lojistik ve tedarik zinciri popüler başlangıç noktalarıdır.
1972 yılında kurulan şirket başlangıçta Sistem Analiz Programı Geliştirme (Systemanalyse Programmentwicklung) olarak adlandırıldı, daha sonra SAP olarak kısaltıldı.
SAP S/4 HANA. SAP S/4 HANA (SAP Business Suite 4 SAP HANA) SAP 'nin kurumsal kaynak planlama (ERP) alanında çıkardığı en son çözümün adıdır.
Kurumsal kaynak planlama (ERP), kurumların muhasebe, satın alma, proje yönetimi, risk yönetimi ve mevzuat uyumunun yanı sıra tedarik zinciri operasyonları gibi günlük iş faaliyetlerini yönetmek için kullandığı bir yazılım türünü ifade eder.
SAP ERP eğitimi, işletmelerin bu yazılım sistemini kullanarak iş süreçlerini daha etkin ve verimli bir şekilde yönetebilmeleri için önemlidir. SAP ERP eğitimi alan kişiler, işletmelerin çeşitli departmanlarında çalışanların işlerini yönetmek ve koordine etmek için gereken bilgi ve becerilere sahip olurlar.
Yazılım, 150 ülkede kullanılmaktadır. 55.000'sen fazla şirketin güvenini kazanmıştır. Sap Business One Sistemini Türkiye'de Kullanan Firmalar: PETKİM, KOÇ, KARDEMİR, ÇELEBİ, Anadolu, İDO, ANELGRUP, BOYNER, FİAT, NUH ÇİMENTO, ERİKLİ, DEMİRÖREN, BİLİM, ASELSAN, ARKAS, ENKA, ERDEMİR...
Logo, kullanımı kolay arayüzü ve uygun fiyatı ile öne çıkar. Ayrıca, Logo, müşterilerine yerel destek sunar ve Türk mevzuatına uygunluğu garanti eder. Ayrıca Logo yalnızca lokal veri tabanında çalışan bir uygulamadır. SAP yazılımı, büyük ölçekli işletmelerin ihtiyaçlarını karşılamak için tasarlanmış bir yazılımdır.
SAP Dünyanın en büyük iş yazılımları ve ciro bakımından en büyük 4. yazılım fırmasıdır. 4 farklı coğrafik alanda yer almaktadır: EMEA (Avrupa, Orta Doğu, Afrika), AMERICA (Amerika ve Kanada), LAC (Latin Amerika ve Karayipler), ve APJ (Asya Pasifik ve Japonya).
Merkezi Walldorf, Almanya'da bulunan, 130'dan fazla ülkede ofisi bulunan SAP, dünyanın lider kurumsal iş yazılımları sağlayıcısıdır.
ERP programı içerisinde birbirinden bağımsız olarak da çalışabilen; Stok Yönetimi, Cari Yönetimi, Finans Yönetimi, Depo Yönetimi, Üretim Yönetimi, Proje Yönetimi ve İnsan Kaynakları Yönetimi gibi modüller bulunur.
SAP uzmanı, SAP yazılım platformu aracılığıyla işletmelerin kurumsal kaynak planlaması (ERP), müşteri ilişkileri yönetimi (CRM) insan kaynakları, satış ve diğer iş süreçlerini yönetmektedir.
Programlama dili olarak C# ve java kullanılacaktır.
ERP Uzmanı Ne Demek? ERP (Kurumsal Kaynak Planlama / Enterprise Resource Planning) kurumların iş süreçlerini birleşik bir sisteme entegre etmek için tasarlanmış bir yazılım sistemidir. ERP uzmanı ise ERP sistemleri alanında teknik ve fonksiyonel destek sağlayan kişilere verilen mesleki unvandır.
CRM ile ERP'nin Farkları
CRM, müşteri memnuniyeti, müşteriye özel çözümler ve satış takibi için kullanılırken ERP, üretim ve iş süreçlerinin takibinde kullanılmaktadır. İkisinin ortak özelliği ise verimliliği, otomasyonu ve gelir üretimini artırmaya yönelik araçlar olmalarıdır.
ERP genellikle tedarik zinciri içinde çalışan şirketler tarafından imalat ve dağıtımın tüm hareketli parçalarını takip etmeye yardımcı olmak için kullanılır. Bununla birlikte, ERP sağlık, kar amacı gütmeyen gruplar, inşaat ve hizmet sektörleri dahil birçok farklı endüstri tarafından kullanılabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri