Dolayısıyla eşi SSK'lı çalışan veya kendi işini yapan bir memur da eş durumundan tayin isteme hakkına sahip. Bu durumdaki kişiler için son 2 yılda en az 360 gün prim yatırılmış olması gerekiyor. Ancak son iki yılda bir yıl prim yatırılmış eşler için memur olmasa bile tayin hakkı talep edilebiliyor.
*Eşi özel sektörde çalışan bir kişi 3+1 yıl olan 4 yılını doldurduktan sonra tayin isteyebilir. Özel sektörde çalışan eşinin son 4 yıl içerisinde 720 gün sigorta priminin bulunması gerekiyor.
Eş durumundan tayin hakkı sadece memur çiftler için geçerli değil. Şart kaldırıldı, artık eşi memur olmayan da 'eş durumundan tayin' isteyebilir. Ancak bu durumdaki kişiler için son iki yılda en az 360 gün prim şartı aranıyor.
SORU: EŞ DURUMU TAYİNİ İÇİN NİKAH NE ZAMAN OLMALI? CEVAP: Eş durumundan faydalanabilmek için belli bir süre şartı bulunmamaktadır. Yani nikâhın yapıldığı tarihten itibaren gerekli evraklarla başvurmanız durumunda mazeret durumunuz değerlendirilecektir.
En az 1 yıl görev süresinin tamamlanmış olması kaydı ile eşlerden birisi eş durumu tayini isteyebilir. Eşlerden birisi 1 yılı tamamlamamış ancak diğeri tamamlamışsa 1 yıllık hizmeti tamamlayan eş tayin hakkı isteyebilmektedir.
İlgili 41 soru bulundu
Özel sektörde çalışan eşin bulunduğu ilde dört yıl boyunca 720 gün sosyal güvenlik primi ödenmiş olması ve tayin isteyeceğiniz zaman halen çalışır olması gerekir. 720 gün prim dört yıl içerisinde kesintili olabilir, aynı il içerisinde iş değişikliği yapabilir.
Devlet memurları kanunu, kamu personeli olan eşin atama istediği yerde uygun kadro veya görev bulunmaması nedenleri ile atama yapılmadığında, ataması yapılmayan eşe eşinin görev süresi boyunca izin verilmesine de hükmetmektedir.
EŞ DURUMU MAZERETİ BAŞVURUSUNDA GEREKLİ BELGELER;
gösteren belge, Evlilik cüzdanı örneği, • Başvuru tarihleri arasında alınacak eşine ait ikametgâh belgesi, • Başvuru tarihleri arasında E-Devlet üzerinden alınacak hizmet belgesi.
EŞ DURUMU TAYİNİ BAŞVURU TARİHİ NE ZAMAN? 2023 yılı yaz tatili öğretmenlerin mazerete bağlı yer değiştirme başvuru ekranı MEBBİS üzerinden erişime açıldı. Milli Eğitim Bakanlığından gelen açıklama ile başvurular 7-14 Ağustos tarihleri arasında yapılacak.
Tercih işaretlenecektir. SORU 17: İl içi özür durumu başvurusunda ikamet edilen yer yazılabilecek midir? CEVAP 17: İl içinde İl içinde mazeret durumuna bağlı yer değiştirecek öğretmenler, mazeretlerinin bulunduğu yerleşim yerindeki eğitim kurumları arasından en çok 40 (kırk) tercihte bulunabilecektir.
ADAY MEMUR TAYİN İSTEYEBİLİR Mİ? 657 sayılı Kanunu'nun 54'üncü maddesinde “ Aday olarak atanmış devlet memurunun adaylık süresi bir yıldan az iki yıldan çok olamaz ve bu süre içinde aday memurun başka kurumlara nakli yapılamaz" ifadeleri yer almaktadır.
Eş durumu tayininde hizmet puan şartı aranmayacak.
En İyi Cevap. Yeni memur olan kişiler bir yıllık süre içinde geçerli bir nedenleri1 olsa dahi şehir içi veya şehir dışı tayin isteğinde bulunamaz. 1 yıllık stajyer memurluk hizmetini tamamladıktan sonra gerekçeli mazeret belirterek tayin isteğinde bulunulabilir. olarak belirlenmiştir.
Kamu hizmetlerinde aksama yaşanmaması için kadroya geçecek mahalli idareler personeli, yalnızca mahalli idareler arasında nakil yapabilecek. Diğer sözleşmeli personel ise sözleşmeli statüdeki sürelere dahil 4 yıllık hizmetini doldurduktan sonra nakil hakkına sahip olabilecek.
MEB yayımladığı il içi ve illerarası yer değiştirme duyurularında " zorunlu hizmet yükümlüsü olanlardan, zorunlu hizmet kurumlarında çalışmakta iken 18.06.2023'de muaf olanlarda 3 yıllık çalışma süresi aranmayacağı" yer aldı.
Eşi devlet memuru olan ya da olmayan eşler de eş durumundan tayin talebinde bulunabilirler. Ancak bu tür durumlarda tayin isteyen kişiler için son iki yıllık bir süre içinde en az 360 prim gün sayısının doldurmuş olması şartı vardır.
Dilerseniz çalışma adresi dilerseniz ikamet adresi ya da bunların dışında bir ilçeyi de yazabilirsiniz. Eğer aynı ilde farklı ilçelerde iseniz o zaman hem eşiniz hem siz çalışma ilçeleri ile hem de ikamet ilçesine tayin isteyebilirsiniz. Lakin il içinde büyükşehirlere böyle uygulanır.
Başvurular, “mebbis.meb.gov.tr” veya “personel.meb.gov.tr” adreslerindeki MEBBİS Mazeret Durumuna Bağlı Yer Değiştirme Başvuru Formu doldurularak yapılacak ve belgeler eğitim kurumu müdürlüğüne teslim edilecektir. Başvuru formu eğitim kurumu müdürlüğünce onaylanacak ve bir örneği öğretmene verilecektir.
tercihlerinden birine atanılamadığı durumlarda, mazeretin olduğu il milli eğitim müdürlüğünde çalışmak üzere öğretmen resen atanır ve eşiyle kavuşur. ardından il milli eğitim uygun gördüğü pozisyonlarda veya okullarda öğretmeni çalıştırmak için görevlendirir.
Başvurular, "mebbis.meb.gov.tr" veya "personel.meb.gov.tr" adreslerindeki "MEBBİS Mazeret Durumuna Bağlı Yer Değiştirme Başvuru Formu" doldurularak yapılacak ve belgeler eğitim kurumu müdürlüğüne teslim edilecektir. Başvuru formu eğitim kurumu müdürlüğünce onaylanacak ve bir örneği öğretmene verilecek.
MAZERETE BAĞLI YER DEĞİŞTİRME NASIL YAPILIR? MEB kılavuzunda yer alan bilgiye göre başvurular, “mebbis.meb.gov.tr” veya “personel.meb.gov.tr” adreslerindeki “MEBBİS Mazeret Durumuna Bağlı Yer Değiştirme Başvuru Formu” doldurularak yapılacak ve belgeler eğitim kurumu müdürlüğüne teslim edilecek.
Müracaat Yeri MATSO Sicil Müdürlüğüdür.
Cevap: *Evet her ikisi de öğretmen olan eşler aynı anda eş özrüne başvurabilir fakat 1. Aşamasına yapılan başvurudan sonra tercihlerin alındığı 2. Aşamaya sadece bu eşlerden biri diğerinin yanına eş özrüne bağlı yer değişikliği isteğinde bulunabilir.
Eş durumunu özrünüz devam ettiği sürece yapabilirsiniz. yapılabiliyor ama ikinizinde aynı anda aynı yerleri istemeniz gerekiyor. Aynı görev yerine tayin çıkmadığı zaman eş durumu yapabiliyorsunuz.
İlçeden ilçeye gibi ama eşiniz ilçe merkezinde siz aynı ilçenin köyünde iseniz olmaz. büyükşehir değilse ilçe merkezi, köyler ve beldeler ayrı ayrı yerleşim birimi kabul edildiğinden köyden merkeze, köyden başka bir köye yani her bir yerleşim biriminden diğerine özür tayini istenebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri