Gençleri daha kapsayıcı bir toplum oluşturmak, savunmasız insanları desteklemek ve toplumsal zorluklara cevap vermek için bir araya getirmektir. Program, yardım etmek, öğrenmek ve kendini geliştirmek isteyen gençlere ilham verici ve güçlendirici bir deneyim sunmaktadır.
AGH Hakkında:
Temel düzeyde dil eğitimini de (%5) içeren Avrupa Gönüllü Hizmeti 17-30 yaş arasındaki tüm gençlere açıktır. Avrupa Gönüllü Hizmetinin (AGH) amacı, Avrupa Birliği'nin içinde ve dışında çeşitli şekillerdeki gönüllü faaliyetlere gençlerin katılımını desteklemektir.
ESC portalı ev sahibi kuruluşların gönüllü aradığı ilanları yayınladıkları ve Avrupa Birliği tarafından resmi olarak önerilen bir web sitesidir. Bu portala üye olduktan sonra İngilizce CV' nizi yüklemeniz ve ardından ilanlara başvuru yapmanız gerekmektedir.
ESC gönüllülük faaliyetine kimler başvuru yapabilir
Program ülkeleri" veya "komşu ortak ülkeler"de (uygun ülkeler listesi) yer alan kalite sertifikası olan tüm kuruluşlar (STK, Kamu kuruluşu veya sosyal sorumluluk alanında aktif kar amacı güden kuruluşlar) ortak olabilir ve başvurabilir.
Gönüllülerin yeme, içme, konaklama, vize, sigorta masrafları karşılanmaktadır. Üstelik ülkeden ülkeye değişen koşullarda günlük 3-6€ arasında bir miktar cep harçlığı da veriliyor. 2. ESC gönüllülük projelerine kimler başvurabilir?
İlgili 39 soru bulundu
Hangi ülkelere gidebiliriz? 28 Avrupa Birliği (AB) üyesi ülke, üye olmayan 6 program ülkesi (4 EFTA ülkesi ve Türkiye ile birlikte aday ülke konumundaki Makedonya) , 22 AB‟ye komşu ortak ülke ile program kılavuzunda yer alan diğer ülkelerden herhangi birine gidebilirsiniz.
Projeler Veri tabanından Arayarak
European Youth Portal'daki arama motorundan tüm ülkelerdeki projelere ulaşabilirsiniz.
Avrupa Gönüllü Hizmeti ücretsiz bir programdır. Başvuran gençlerden hiçbir ücret alınmaz.
Bir ESC gönüllülük projesinin gerçekleşmesi için 3 tarafın bir araya gelmesi gerekir. Bunlar; gönderen kuruluş, ev sahibi kuruluş ve gönüllüdür. Program hakkında bilgi edindikten sonra, ESC Gönüllülük projelerinde yer almak isteyen bir gönüllü adayının atması gereken ilk adım gönderen/destekleyen kuruluş bulmaktır.
Gönüllülük (Ulusal) projeleri, gençlere kuruluşların günlük işlerinde yardımcı olmalarına imkân veren 2-12 ay süren ve bazı durumlarda 2 hafta ve üzeri sürebilen tam zamanlı ücretsiz etkinliklerdir. Gençler kendi ülkelerinde sosyal dahil etme, çevre, kültür ve diğer konuları içeren projelerde gönüllülük yapabilirler.
Esc yani electric speed controller( Elektronik Hız Kontrol Cihazı) Statora elektirik göndererek bobinler ile rotorda sabit mıklatıslarda bulunan kutuplar arasında manyetik alanın oluşması için altı manyetik koldan uygun iki kol mosfetler ile etkinleştirerek motorun hızını kontrol edilmesini sağlar.
İnsani yardım gönüllülüğü, devam eden insani yardım operasyonlarının olduğu ülkelerde yapılmaktadır. Amacı 18-35 yaş arasındaki gençlere kısa veya uzun dönemli gönüllülük aktiviteleriyle ihtiyaç sahibi insanların yaşam koşullarını geliştirme fırsatı sağlamaktır.
Örneğin sürücü gaz pedalını bırakarak kontrollü patinajı durdurursa ESC sistemi devreye girer ve aracın dengesini sağlar. Sport modunda, araç saplandığında veya gevşek bir zeminde, örneğin kumda veya derin karda sürüş esnasında da azami çekiş sağlanır.
KAÇ KEZ ESC YAPABİLİRİM? Uzun süreli ESC yaşam boyu yalnızca 1 kez yapılabilir. Ancak, 60 günden az (ulaşım günleri dahil toplam 59 gün), kısa süreli bir ESC projesine katılmış olan bir genç, toplam süresi 14 ayı geçmemek koşulu ile bir kez daha uzun süreli ESC yapabilir.
17 ila 30 yaş arasındaki herkes katılabilir ve her gönüllü, seyahat ve geçim giderlerini kapsayacak desteğin yanı sıra cep harçlığı da almakta ve sigortalanmaktadır. Bir kuruluş olarak, faaliyetlerinizde uluslararası gönüllülük içeren bir projeyi yürütmek için mali destek alabilirsiniz.
Avrupa'daki kuruluştan projeye gönüllü olarak katılmanızın kabul edildiğine dair bilgiyi aldıktan sonra Avrupa Dayanışma Programı (ESC) Birimimize geliniz. ESC Birimimiz gerekli formları dolduracak ve "sending organisation" olarak Türkiye Ulusal Ajansına başvurunuzun yapılmasını sağlayacaktır.
Polonya gönüllülük vizesi bir hayır kurumu, kar amacı gütmeyen bir kuruluş veya gönüllü bir kuruluş için gönüllü işler yapmak üzere Polonya'ya gelecek ve 1 yıl içerisinde 90 günden uzun süre kalacak kişiler için alınması gereken vize türüdür.
AB ülkeleri say say bitmez. Almanya, Fransa, Hollanda, Finlandiya, İspanya… Ve dahası AB üyesi olmayan 6 program ülkelerinde (İzlanda, Norveç, Lihtenştayn, Türkiye, İsviçre, Makedonya) EVS yapabilirsiniz.
27 yaşını aşmamış lise mezunları için bir yıllık programlar mevcut: Gönüllü Sosyal Hizmet Yılı (FSJ) kapsamında anaokulları, kültür kuruluşları, spor dernekleri, hastaneler ve yaşlılar yurdunda yardım etmek mümkün. Bu program aynı zamanda sosyal alandaki mesleklere iyi bir hazırlık.
Federal Gönüllü Hizmetler (kısaca BFD), 6-18 aylık bir süre boyunca -çoğunlukla tam zamanlı olarak- kamu yararına çalışmakta olan gönüllü insanlardan oluşur.
European Solidarity Corps (ESC) Avrupa Dayanışma Programı kapsamındaki, ESC50 Kalite Sertifikası başvurumuz Türkiye Ulusal Ajansı tarafından kabul edilmiş olup, Destekleyen ve Ev Sahibi rolüne sahip "Kalite Sertifikası" kazanmıştır. Gönderici kuruluş arayan gençler için SORGED gönderici kuruluş olabilir.
Bildiğiniz üzere, 2021-2027 dönemine ilişkin ESC programı Rehberi yayınlanmış olup, Kalite Sertifikasına sahip olmak koşulu ile gönüllülük projelerine ilişkin ilk başvuru dönemi 28 Mayıs, ikinci başvuru dönemi de 5 Ekim olarak belirlenmiştir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri