Eşit Ağırlık öğrencileri ilk oturum TYT sınavı, alan sınavları için ise Matematik ve Sosyal Bilimler-1+Türk Dili Edebiyatı testlerini çözmek zorundalar.
Eşit Ağırlık Bölümleri arasından tercih yapacak olan adaylar öncelikle TYT yani Temel Yeterlilik Testine Girecekler. Bu oturumda 40 Türkçe, 20 Sosyal Bilimler, 40 Temel Matematik ve 20 Fen Bilimleri sorusu olmak üzere 120 soru sorulacak ve adaylara bu 120 soruyu cevaplamaları için toplam 165 dakika süre verilecektir.
Eşit Ağırlık Ne Çözer? Eşit Ağırlıktan sınava hazırlanan öğrenciler Eşit Ağırlık konuları oluşturan Matematik ve Sosyal Bilimler-1 testlerini çözeceklerdir. Bu testler Matematik, Geometri, Edebiyat, Tarih ve Coğrafya derslerinden oluşmaktadır. Eşit Ağırlıktan sınava girecek öğrenci sınavda 80 soru çözecektir.
TM, Türkçe ve Matematik dersleri anlamına geliyor bu dersler de eşit ağırlığın temel/ana dersleri. Eşit ağırlık derslerinde biyoloji, fizik, kimya gibi fen dersleri bulunmaz.
Eşit agırlıkçı ve Sözelciler, TYT'de fen testi çözerek kendilerine net avantajı sağlayabilirler. Tabi fen derslerine calışmanın da doğru bir zamanı var.
İlgili 33 soru bulundu
Eşit Ağırlık öğrencileri ilk oturum TYT sınavı, alan sınavları için ise Matematik ve Sosyal Bilimler-1+Türk Dili Edebiyatı testlerini çözmek zorundalar. Bu sınava herkesin girmesi zorunludur. Sayısal öğrencileri ilk oturum TYT sınavı, alan sınavları için ise Fen Bilimleri ve Matematik testlerini çözmek zorundalar.
En çok tercih edilen eşit ağırlık meslekleri arasında; Hukuk, sınıf öğretmenliği, rehberlik ve psikolojik danışmanlık, uluslararası ilişkiler, psikoloji, işletme, iktisat, beden eğitim ve spor öğretmenliği, iç mimarlık ve çevre tasarımı, bankacılık, çocuk gelişimi yer alır.
Eşit ağırlık puan türünden tercih yapmayı düşünen adaylar AYT'de Edebiyat, Matematik, Cöğrafya1 ve Tarih1 testlerini çözecekler. Sözel bölümü öğrencileri SÖZ puan türü için AYT oturumunda Edebiyat – Sosyal Bilimler I ve Sosyal Bilimler II testlerini çözecekler.
Temel Yeterlilik Sınavı: TYT
Üniversiteye gitmek isteyen tüm adaylar bu sınava katılmakla yükümlüdür. Sadece TYT puanıyla tercih edilebilecek üniversite bölümleri olduğu gibi bu sınav genelde AYT'nin ilk adımı olarak görülür.
2023 YKS Konuları
TYT'de toplam soru sayısı 120 ve sınavın süresi 135 dakikadır. TYT konuları arasında matematik, Türkçe, biyoloji, fizik, coğrafya, kimya, tarih, din kültürü ve felsefe yer almaktadır. AYT sınavı ise öğrencilerin alan bilgisini ölçer.
TYT PUANI İLE 4 YILLIK BÖLÜM OKUNUR MU? Sadece TYT puanı ile üniversitelerin 2 yıllık bölümlerine yerleşilebiliyor. Ön lisans bölümlerinin haricinde yetenek sınavı ile alan bölümler ve üniversiteler de tercih edilebilir.
TYT sınavında Matematik sorularının tamamı 52 ham puan, Türkçe sorularının tamamı 52 ham puan, sosyal bilimler sorularının tamamı 28 ham puan ve fen bilimleri sorularının tamamı 28 ham puan değerine sahiptir.
Edebiyat ve sosyal bilimler 2 çözerseniz sözelden girmiş olursunuz oluşan puanla da sözel bölüm tercih edebilirsiniz. Okulda eşit ağırlık öğrencisi olmanızın önemi yok sınavda neyi çözerseniz o alandan girmiş olursunuz.
TYT'de bütün soruları çözmek zorundasınız. Bir soru 1,33 puan ve amaç kendi alanınızda en yüksek nete ulaşmak değil. Hedef sınav bütününde en çok doğruyu işaretlemek... Bütün adaylar için testlerdeki her bir sorunun puanı yaklaşık 1.33 değerinde.
İşte, tüm detaylar. Ülkemizde lise döneminde seçilmekte olan eşit ağırlık alanı üniversitede hangi bölümde eğitim almak istediğimizin ilk adımıdır. Eşit ağırlık alanını seçen öğrenciler bu minvalde bir lise eğitimi alır ve bunun sonucunda üniversitede hangi bölüme gideceğini tercih edebilir.
Eşit ağırlık bölümü lise dersleri
10. sınıfın sonunda tüm öğrenciler hangi bölümü seçeceklerine dair seçim yaparlar. Eşit ağırlık, sayısal, sözel veya dil bölümünü seçebilen öğrenciler lise hayatlarının sonuna kadar ilgili bölümün derslerini görür.
Eşit Ağırlık Bölümünde En İyi Meslekler Hangi Alanlara İlişkindir? En iyi meslekler ekonomi, finans, işletme, mühendislik, bilgisayar bilimleri, yönetim, hukuk, sağlık ve çevre alanlarına ilişkindir.
İşletme, ekonomi (iktisat), psikoloji, sosyoloji, hukuk, pdr (psikolojik danışmanlık), felsefe, siyaset bilimi, halkla ilişkiler, uluslararası ilişkiler, kamu yönetimi gibi bölümler en popüler ve en çok tercih edilen eşit ağırlık bölümleri olarak karşımıza çıkıyor.
Hectopat. Evet hesaplanır. Ben hiç matematik çözmeden eşit ağırlık puanım hesaplanıyor.
TYT'de 2 milyon 911 bin 511, AYT sayısal puan türünde 1 milyon 429 bin 833, AYT sözel puan türünde 1 milyon 494 bin 79, AYT eşit ağırlık puan türünde 1 milyon 780 bin 135, YDT puan türünde 123 bin 163 adayın puanı hesaplandı.
Eşit Ağırlık puanına ihtiyacı olanlar; Türk Dili ve Edebiyatı – Sosyal Bilimler 1 ve Matematik testlerini çözmelidir. Sözel ve Eşit Ağırlık puanlarına ihtiyacı olanlar: Fen Bilimleri testi haricindeki tüm testleri çözmelidir.
Eşit ağırlık meslekleri ve maaşları
Çok farklı yönlerde kariyerini ilerletebilirsin. Eşit ağırlıkta avukat, hakim, savcı, psikolog, psikolojik ve rehberlik danışman, grafiker, moda tasarımcı, kabin memuru, hostes, uluslararası ilişkiler uzmanı, siyasal bilimci ve daha birçok meslek bulunur.
Bu dersler tıp okumak isteyen öğrenciler için en önemli derslerdir. Tıp bölümü sayısal bir bölüm olduğu için şüphesiz sayısal derslerin çok iyi olması gerekir.
Hukuk Fakültesi: En düşük 190 bininci (190.000)
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri