Eşit ağırlık meslekleri ve maaşları Çok farklı yönlerde kariyerini ilerletebilirsin. Eşit ağırlıkta avukat, hakim, savcı, psikolog, psikolojik ve rehberlik danışman, grafiker, moda tasarımcı, kabin memuru, hostes, uluslararası ilişkiler uzmanı, siyasal bilimci ve daha birçok meslek bulunur.
En çok tercih edilen eşit ağırlık meslekleri arasında; Hukuk, sınıf öğretmenliği, rehberlik ve psikolojik danışmanlık, uluslararası ilişkiler, psikoloji, işletme, iktisat, beden eğitim ve spor öğretmenliği, iç mimarlık ve çevre tasarımı, bankacılık, çocuk gelişimi yer alır.
Eşit Ağırlık Bölümünde En İyi Meslekler Hangi Alanlara İlişkindir? En iyi meslekler ekonomi, finans, işletme, mühendislik, bilgisayar bilimleri, yönetim, hukuk, sağlık ve çevre alanlarına ilişkindir.
İlgili 21 soru bulundu
İşletme, ekonomi (iktisat), psikoloji, sosyoloji, hukuk, pdr (psikolojik danışmanlık), felsefe, siyaset bilimi, halkla ilişkiler, uluslararası ilişkiler, kamu yönetimi gibi bölümler en popüler ve en çok tercih edilen eşit ağırlık bölümleri olarak karşımıza çıkıyor.
Eşit ağırlık bölümü lise dersleri
10. sınıfın sonunda tüm öğrenciler hangi bölümü seçeceklerine dair seçim yaparlar. Eşit ağırlık, sayısal, sözel veya dil bölümünü seçebilen öğrenciler lise hayatlarının sonuna kadar ilgili bölümün derslerini görür.
Seçmek istediğin meslek doktorluk, mühendislik gibi Fen Bilimleri'ne ağırlık veren bir meslek değilse eşit ağırlık alanını seçebilir ve eşit ağırlıktaki meslekleri inceleyebilirsin. Çünkü eşit ağırlık mühendislik bölümleri bulunmamaktadır.
Hukuk bölümü okumak için eşit ağırlık puan türüne sahip olmak gerekir. Hukuk bölümü, 4 yıllık bir lisans programıdır. Hukuk bölümü mezunları, hukuk fakültelerinden mezun olurlar.
Hemşirelik : AYT'de sayısal bölümünden puan hesaplanan lisans bölümüdür. Eşit ağırlıktan hemşire olunamaz.
Bu noktada bir eşit ağırlık öğrencisinin sorumlu olduğu dersler edebiyat, matematik, tarih ve coğrafya olacaktır. Şöyle ki YKS iki sınavdan oluştuğu için Temel Yeterlilik Sınavı'nda (TYT) tüm derslerden 9. ve 10. sınıf Türkçe, matematik, fizik, kimya, biyoloji, tarih, coğrafya derslerinden sorumlu olacaklardır.
Eşit Ağırlık öğrencileri ilk oturum TYT sınavı, alan sınavları için ise AYT Matematik ve AYT Sosyal Bilimler-1+Türk Dili Edebiyatı testlerini çözmek zorundalar.
Üniversitelerin eşit ağırlık bölümleri, tercih döneminde gerek öğrenciler gerekse velileri tarafından sık sık araştırılmaktadır. Eşit ağırlık bölümler, 2 yıllık eşit ağırlık bölümleri ve 4 yıllık eşit ağırlık bölümleri olarak ikiye ayrılmaktadır.
Bir tıp branşı olan psikiyatri, üniversite sınavında sayısal ağırlıklı puan türüyle öğrenci alır. Psikoloji bölümü ise eşit ağırlık puanla öğrenci kabul eder. Psikoloji, psikiyatrinin aksine sosyal bilimlere yakın durur.
Eşit ağırlık derslerini seçerse, okulda fizik, kimya, biyoloji almazsa, %98'e yakın bir ihtimalle tıp kazanamaz.
Savcı olmak için AYT'de eşit ağırlık puan türüne ait Hukuk taban puanı 353,46010'dur.
Sözel bir bölüm olduğu için sayısal ya da eşit ağırlık bölümünden mezun olan öğrenciler için bu bölüm biraz ağır gelebilir. Tarih öğretmenliği bölümü dersleri isimleri her üniversitede farklılık gösterse de genel olarak içerikleri ve öğretilenler aynıdır.
Egzersiz ve Spor Bilimleri Bölümü merkezi yerleştirme ile eşit ağırlık (EA) puan türünden öğrenci alımı yapmaktadır.
11. Sınıf Anadolu Lisesi Eşit Ağırlık Dersleri
Sayısal öğrenciler haftada toplam 40 saat ders görmektedirler. Yukarıda belirttiğimiz ortak dersler 19 saattir. Buna ek olarak 1 saat rehberlik ve yönlendirme dersi vardır. Bu 20 saate ek olarak da 20 saatlik eşit ağırlık dersleri yer almaktadır.
İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü 2023 Yılı Tanıtım Kataloğuna buradan ulaşabilirsiniz. İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü, 2004 yılında çağdaş ve özgün iç mekân ve yakın çevre tasarımına hâkim, nitelikli tasarımcılar yetiştirmek amacıyla kurulmuştur. Bölümümüz, Eşit Ağırlık puan türü ile öğrenci kabul etmektedir.
Eşit ağırlıkta daha kolay. Eşit ağırlıkta birisi 30+ mat yaptığı zaman ilk 5 k ya kapağı atıyor. Sayısalda bırak 30 u 35 net bile ilk 5 k ya girmene yetmez.
Eşit ağırlık seçip sayısaldan tercih yapabilir mi? Tahmin edersiniz ki bu sorusunun cevabı da aynı. Tercih etmek istediğiniz bölüme hangi puan türüyle girebileceğinizi bilmeli ve ona göre sınava girmelisiniz. Lisede eşit ağırlık da okusanız sayısal sınavına girerek sayısal bölümleri seçebilirsiniz.
Fen ve matematik yapıyorsanız girebilirsiniz. Bölümünüzün bir önemi yok sınavda. Eğer puanınız tutuyorsa(EA, Sayısal veya Sözel diye puanlar herkes için ayrı ayrı hesaplanır.) istediğiniz her bölüme girebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri