Eskişehir'in meşhur yerlerinden bir kaçı şu şekildedir: Odunpazarı Evleri, Porsuk Çayı ve Adalar, Sazova Parkı, Kurşunlu Camii ve Külliyesi, Balmumu Heykeller Müzesi, Atlıhan El Sanatları Çarşısı, Odunpazarı Modern Müze, Kentpark, Eskişehir Hayvanat Bahçesi, Eti Arkeoloji Müzesi, Şelale Park, Çağdaş Cam Sanatları ...
Eski çağlardan beri Anadolu'nun buğday ambarı olarak bilinen Eskişehir, unla yapılan yemekleriyle ünlü. Haşhaşın kullanımı çok yaygın. Haşhaşlı, cevizli ekmek ve haşhaşlı bükme meşhur. Balkan ve Kafkas göçmenlerinin mutfağı şehir mutfağını büyük ölçüde etkilemiştir.
Eskişehir mutfağı denildiğinde ilk akla gelen lezzet, çi börektir. İnce bir şekilde açılan hamurun, kıymalı harç ile doldurulduktan sonra yarım ay şeklinde kapatılmasıyla hazırlanan bu yemek, hem kahvaltı, hem de çay saatlerinin vazgeçilmezidir.
Eskişehir'in meşhur tatlıları olan met ve nuga helvası; un, sıvı yağ, limon ve şekerin lezzetli bir kombinasyonudur. Kastamonu helvasına benzeyen met helvası, kendine has lezzeti ile, Eskişehir'e gelindiğinde mutlaka denenmesi gereken bir tatlıdır.
İlgili 40 soru bulundu
Eskişehir'de marul, ıspanak, patlıcan, domates, salatalık, biber, taze soğan, armut, elma, vişne, kayısı, badem, dut, karpuz, kavun, buğday, arpa, çavdar, yulaf, ayçiçeği, patates ve şeker pancarı yetişir.
Eskişehir İlinde Yetiştirilen Arpa, Buğday, Şeker Pancarı, Mısır, Yeşil Mercimek, Nohut, Domates, Kuru Fasulye, Haşhaş, Kozla, Kuru Soğan, Ayçiçeği ve Aspirin Üretim Girdi Maliyetlerinin Belirlenmesi. Tarım Bilim.
Eskişehir'in Meşhur Yerleri ve Hediyelikleri
Eskişehir'den alınabilecek hediyelikler ise Atlıhan Çarşısı'ndan lületaşı, Sorkun Köyü'nden Sorkun çömleği, met ve nuga helvası, Kurşunlu Külliyesi'nden cam objeler ve leblebi tozu kurabiyesidir.
En yoğun şekilde Eskişehir, Sakarya, Bilecik, Balıkesir, Bursa, Çanakkale, Kocaeli, Bolu ve Düzce illerinde yaşayan Manavlar, bölge halkı tarafından çoğunlukla "Yerli" olarak da anılmaktadır ve Eskişehir'in yerlisine manav denir.
Buğday, arpa, çavdar, yulaf, ayçiçeği, patates ve en çok olarak da şekerpancarı elde edilir. Eskişehir'de en fazla buğday ve arpa üretimi yapılıyor. 2005 yılında 610 bin ton olan buğday üretimi 2006′da 544 bin tona, 2007′de de 437 bin tona kadar geriledi.
Kuzeyden Bozdağ ve Sündiken Dağları, güneyden Emirdağ, doğudan Orta Asya Vadisi, batıdan Türkmen Dağı gibi doğal sınırlarla çevrili olan il alanı, yaklaşık 13.653 km2 dir. Bu alanıyla il, Türkiye topraklarının %1.8' ini kaplamaktadır. İl merkezinin denizden yüksekliği ise 792 m dir.
Eskişehir'de 4 AVM bulunuyor.
Eskişehir'de bir günü buraya ayırabilirsin. Devasa bir alana kurulu park, su altı dünyası ve hayvanat bahçesi gibi eğlence noktalarına sahip Sazova Parkı, bisiklet turları ve doğa yürüyüşleri için de ideal. Uzay evi, deney merkezi, masal şatosu ve minyatür alanında vaktin nasıl geçtiği anlaşılmıyor.
Eskişehir'de konaklama için en çok tercih edilen bölgeler Odunpazarı ve Tepebaşı ilçeleridir. Şehrin merkezi kabul edilen ve Eskişehir'in cazibe merkezlerine yakın konumu ile tercih edilen Odunpazarı ve Tepebaşı otelleri arasında, hem 4-5 yıldızlı oteller hem de süit ve daire tipi konaklama seçenekleri mevcuttur.
Evet Eskişehir'de deniz yok ama çok enfes bir su kaynağı var. Eskişehir'in Çifteler ilçesinde, Sakarya Nehri'nin doğduğu nokta. Sakaryabaşı olarak da biliniyor. Yeni bir dalış noktası.
Balıkdamı Kuş Cenneti, Gürleyik Şelalesi, Musaözü Barajı ve Mesire Alanı, Sakarıılıca Kaplıcaları, Avlakkaya Kanyonu ve Şelalesi, Yelinüstü Mağarası ve Hasırca Çiftliği de Eskişehir'de görülmeye değer doğal güzellikler arasında yer almaktadır.
Eskişehir, İç Anadolu Bölgesi'nin kuzeybatısında yer almaktadır. İl merkezinin kuzeyinde Mihalgazi ve Sarıcakaya, doğusunda Alpu ve Ankara, güneyinde Mahmudiye, Seyitgazi ve Afyon, batısında ise İnönü ve Kütahya sınırları ile çevrilidir.
Midas Anıtı, Odunpazarı Evleri, Porsuk Çayı, Kurşunlu Camii ve Külliyesi, Han Antik Kenti, Balıkdamı Kuş Cenneti doğal ve tarihi yerlerden görülmesi gerekenler arasındadır. Bilim, Sanat, Kültür veya Sazova Parkı olarak anılan park ise yalnızca çocukların değil yetişkinlerin de ilgisini çekmektedir.
Görülmesi gereken her yeri tek 1 güne sığdırabilirsiniz ama biraz yorucu geçebilir ve keyif alamayabilirsiniz. Eskişehir için 2 gün yeterli, daha fazlasına gerek olmayabilir. 2 gün içerisinde hem tüm müzeleri ve parkları gezebilir hem de Porsuk Çayı kenarında keyif yapabilirsiniz.
Öğrenci şehri olarak bilinen Eskişehir, Türkiye'nin yedi bölgesinden biri olan İç Anadolu Bölgesi'nde bulunan bir ilidir. İç Anadolu Bölgesi'nin ise kuzeybatısında yer almaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri