- https://eimzaonbasvuru.ptt.gov.tr/ adresinden Elektronik Bilgi Güvenliği Anonim Şirketi'ni seçerek e-imza başvurunuzu gerçekleştiriniz. - Ön başvurunuz sonrasında PTT tarafından cep telefonunuza “ Online Ön Başvuru Kodu “ iletilecektir. - En yakın PTT merkezine giderek, Online Ön Başvuru kodunuzu iletiniz.
Değerli Müşterilerimiz; 01.06.2021 tarihi itibarıyla e-İmza başvuruları online ortamda “eimzaonbasvuru.ptt.gov.tr” adresinden ön başvuru yapılarak alınacaktır. Ön başvurusunu tamamlayan müşterilerimize sistem tarafından verilen ön başvuru kodu ile PTT İşyerlerimizden başvurularını tamamlayabileceklerdir.
E-devlet mobil imza almak için e-devlet kapısı e-imza uygulamasını bilgisayarınıza indirmeniz gerekir. Ardından e-devlet şifreniz ile sisteme giriş yaptıktan sonra sitenin sizi yönlendirmesiyle e-imzanızı zahmetsizce alabilirsiniz. E-imza uygulamasını bir kere indirmeniz yeterli olacaktır.
e-İmza Fiyatları
PTT güvencesi ile Merkezlerimizden yapacağınız e-İmza başvurularınızda geçerli olacak fiyatlar (tüm vergiler dâhil): 1 Yıllık e-İmza 499,00 TL. 2 Yıllık e-İmza 699,00 TL. 3 Yıllık e-İmza 899,00 TL.
Mobil İmza sahibi olmak Türk Telekom'la artık çok kolay! Bireysel başvurular: Türk Telekom İmza'ya başvurmak için üzerinde T.C. Kimlik Numarası yazan nüfus cüzdanı veya ehliyetiniz ile birlikte size en yakın mobil imza vermeye yetkili Türk Telekom Bayisine uğramanız yeterlidir.
İlgili 37 soru bulundu
Özellikler. *Mobil İmza Servisi sadece Mobil İmza Uyumlu SIM Kartlar ile kullanılabilir. Mobil İmza kullanmak isteyen abonelerimiz SIM kartlarını başvuruları sırasında Vodafona Shoplardan temin edebilirler. *Mobil İmza Servisi ile e-devlet, internet bankacılığı ve benzeri dijital ortamlarda işlem yapabilirsiniz.
- https://eimzaonbasvuru.ptt.gov.tr/ adresinden Elektronik Bilgi Güvenliği Anonim Şirketi'ni seçerek e-imza başvurunuzu gerçekleştiriniz. - Ön başvurunuz sonrasında PTT tarafından cep telefonunuza “ Online Ön Başvuru Kodu “ iletilecektir. - En yakın PTT merkezine giderek, Online Ön Başvuru kodunuzu iletiniz.
E-GÜVEN e-imza başvurunuz için kimlik doğrulama işlemini e-devlet üzerinden de gerçekleştirebilirsiniz.
Teslimat noktalarından aynı gün içerisinde gerçekleşmesi mümkün olan e imza teslimatı sadece şirket sahibi kişilere yapılmaktadır.
Mobil elektronik imza, mobil bir cihaz kullanılarak oluşturulan elektronik imza olarak tanımlanabilir. Mobil elektronik imzanın, elektronik imzadan tek farkı elektronik imza oluşturma aracı olarak mobil bir cihaz içerisine konulan SIM kartın kullanılmasıdır.
Yanımızdan ayırmadığımız, düzenli olarak kontrol ettiğimiz ve bankacılıktan sınav başvurularına kadar hemen hemen her türlü işlemi yapabildiğimiz mobil cihazlar hayatımızın vazgeçilmez bir parçası olunca elektronik imzanın yanı sıra SIM kartı aracılığıyla kullanılabilen mobil imza da bir gereklilik haline geldi.
KEP kullanmak için elektronik imza almam gerekiyor mu? Kayıtlı elektronik posta sisteminde gönderim yapabilmek için elektronik imza sahibi olunması gerekmektedir. Ancak sadece alıcı olarak KEP hesabını kullanacak olan kullanıcıların elektronik imza sahibi olması gerekmemektedir.
E-imzanızı alma süreniz başvurduğunuz hizmet sağlayıcısına göre değişiklik gösterebilir. Eğer bütün belgeleriniz hazırsa, bir saat içerisinde e-imzanızı almanız mümkündür.
Elektronik imzanız veya mobil imzanız yok ise Online Ön Başvuru bölümünden PTTKEP hesabı ön başvurunuzu gerçekleştirdikten sonra PTT Müdürlüklerimize şahsen/kanuni temsilciniz vasıtasıyla müracaat ederek sözleşme imzalama işlemlerinin tamamlanması sonrasında PTTKEP hesap sahibi olabilirsiniz.
Elektronik imza oluşturma verisine karşılık gelen imza doğrulama verisi (açık anahtar) Sertifikanın geçerlilik süresinin başlangıç ve bitiş tarihleri (Kamu SM sertifikalarının geçerlilik süresi, sertifika üretildiği anda başlar, tam 3 yıl sonra biter.)
E-imza başvuruları BTK tarafından onaylanmış Elektronik Sertifika Hizmet Sağlayıcılarına yapılmalıdır. E-imza almak isteyenlerin kimlik kontrolü yaptırması gerekmektedir. Genellikle e-imza için gerekli olan kimlik kontrolleri kurulum adımında ya da noter aracılığıyla yapılmaktadır.
Mobil imza, elektronik belge imzalama, internet bankacılığı, kamu hizmetlerine erişim, elektronik ticaret gibi çeşitli işlemlerde kullanılabilir. Hukuken geçerli bir imza gerektiren birçok işlem mobil imza ile gerçekleştirilebilir.
Bireysel e-İmza Başvurusu için Gerekli Evraklar
Başvuru sahibinin üzerinde T.C. kimlik numarası açıkça yazılı nüfus cüzdanı, pasaport, sürücü belgesi gibi fotoğraflı ve geçerli resmi kimlik belgesinin aslı, TÜRKKEP Nitelikli Elektronik Sertifika Taahhütnamesi ve Başvuru Formu.
T.C. Kimlik Kartına e-İmza yükleme işlemi Nüfusmatikler aracılığıyla yapılmakta olup Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü vatandaşlardan herhangi bir ad altında ücret talep etmemektedir.
Kayıtlı cihazınızdaki e-Devlet Kapısı mobil uygulamasının giriş sayfasında yer alan “Mobil Onay” isimli işlem menüsünden onay vererek, Kayıtlı cihazınızdaki e-Devlet Kapısı mobil uygulamasının giriş sayfasında yer alan “Karekod ile Giriş” isimli işlem menüsünden işleme ait karekodu okutarak giriş yapabilirsiniz.
e-İmza Ne Kadar Sürede Çıkar? Kamu SM ile başvuru işlemini tamamladığınız E-imzanız, anlaşmalı kurye firması ile 15 gün içerisinde tarafınıza ulaştırılır.
Gönderiniz anlaşmalı kurye firması ile 15 gün içinde tarafınıza ulaştırılacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri