Estetik operasyonlar, genel itibariyle 17-18 yaş doldurulduktan sonra, yani kişilerin vücut gelişimleri tamamlandıktan sonra yapılması gereken operasyonlardır.
Örneğin kişi 15 yaşında olabilir ama bu kişinin vücut gelişimi oturmuş; kıkırdak, kemik gelişimi tam anlamıyla gerçekleşmişse kişiiçin burun estetiği yapılabilmektedir. Bu yüzden yaş sınırından ziyade uzman hekimin muayenesinin ardından kişi için verdiği karar çok daha sağlıklı olacaktır.
Bir çok estetik ameliyat erken yaş da yani 18 yaş altında doktorlar tarafından önerilmemektedir. Gençlerin henüz fiziksel gelişimlerini tamamlanmaması nedeniyle yapılacak olan işlemler sonucu, uzun sürede elde edilecek ve ideal bir sonuca ulaştıracak sonucu elde etmenin zor olmasıdır.
Alt yaş sınırı ise erkek ve kızlarda farklılık gösteriyor. Kızlarda 14-15 ,erkeklerde 17-18 yaştan sonra estetik burun ameliyatı yapılabilir.
14 yaşında burun estetiği olmanız tıbben mümkün değildir. 18 yaş tamamlandığında burunun büyümesi tamamlanmış ve son halini almış olacaktır yani 18 yaşından önce burun estetiği ameliyatı yapılmaz. Doğuştan gelen burun şeklinin bozukluğu haricinde travma sonrası da burun şekli bozulabilir.
İlgili 44 soru bulundu
Her iki cinste de nasal büyüme ergenlik döneminde başlar. Kızlarda yine daha erken erkeklerde daha geç dönemde burunun büyümesi durur. Erkekler de burun büyümesi bazı kişilerde 25 yaşına kadar da devam edebilmektedir. Kadınlarda genellikle 16-18 yaşları arasında tamamlanır.
Erkeklerde burun estetiği ameliyatı olma alt yaş sınırı 18 iken kadınlarda 17'dir. Kişinin ameliyat olmasını engelleyecek herhangi bir problem olmadığı durumlarda üst yaş sınırı hem erkeklerde hem kadınlarda bulunmamaktadır.
Hal böyle olunca estetik operasyon talepleri 13 yaşında başlıyor. Ancak uzmanlar gençleri ve aileleri uyarıyor: Herhangi bir sağlık sorunu olmadığı sürece 18 yaşına kadar estetik yaptırmayın. Acıbadem Ataşehir Tıp Merkezi'nden Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Doç. Dr.
İstanbul Üniversitesi (İÜ) Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Bölümü Uzmanı Prof. Dr. Oğuz Çetinkale, estetik ameliyat yaptırma yaşının 16'ya kadar düştüğünü belirterek, "Estetik cerrahlar olarak, acil durumlar dışında 18 yaşından önce estetik ameliyat yapılmasını önermiyoruz" dedi.
Fakat bu yaş, burun yapısının gelişimi ve büyümesi ile olarak fizyolojik sürecinin tamamlanması ile doğrudan ilgilidir. Bazı kişilerde bu gelişim süreci 17 yaşında tamamlanırken, bazılarında 24 yaşında tamamlanmaktadır.
Kozmetik ve cerrahi işlemlerde her zaman bazı riskler söz konusudur. Ancak, cerrahi işlemlerde bu risklerin ciddiyeti ve şiddeti daha fazladır. Bu nedenle şeker hastalığı, kalp hastalıkları ve yüksek tansiyon hastalıkları olan kimseler rinoplasti cerrahisi için uygun adaylar kategorisine girmezler.
Aslında burada yaşını pek sınırlamamak gerekir. 18 yaşına girdikten sonra veya 16 yaşında uzaması tamamen bitmiş olmakta da olabilir. Gelişme devam ettiği halde burun estetiği yaptığında burun büyümesi devam edeceği için bayanlarda 17 yaşını bitirdikten sonra erkeklerde 18 yaşını bitirdikten sonra yapılabilmektedir.
Estetik insanı yaşlandırır mı ? evet işte bu durumlarda yaşlandırır. Estetik ameliyatları çok deneyimli hekimler elinden bu işe ticari bir iş gibi değil de bu işi sevdiği için zevk aldığı için hastanın memnuniyetini öne planda tutan hastayı düşünene ve kollayan hekimlerde yaptırmanızı tavsiye ederim.
Burun estetiği ameliyatının başlangıç yaşı üzerinde çeşitli fikirler olmasına rağmen estetik amaçlı bir burun ameliyatı bayanlarda gelişim hızına göre 16-17 yaşlarında erkeklerde ise 17-18 yaşlarında yapılabilir.
Genellikle 22 yaşından küçük hastalar için sadece salin implantları onaylanmaktadır. Silikon implantların yaş sınırı en az 22 olmalıdır.
Meme küçültme ameliyatı için üst yaş sınırı yoktur ancak hastanın genel sağlık durumu değerlendirilerek karar verilmelidir. Alt yaş sınırı ise ergenliğin tamamlamış olmasıdır.
En iyi estetik ameliyatları dünyada ilk olarak 1916 yılında savaş nedeniyle yüzde oluşan ağır yaraları gidermek için bir kişiye yapılan bir operasyon olarak hayatımıza girmiştir.
Yaş Sınırı ve Burun Gelişimi
Burun dolgusu işlemi, bir kişinin burun gelişiminin tamamlanmasından sonra yapılmalıdır ve genellikle 18 yaşından sonra uygulanır. Bununla birlikte ebeveyn onayı ile 18 yaş altına da dolgu uygulanabilir.
Burun estetik ameliyatları değişik birtakım deformitelerden oluşabilir. Ama klasik anlamda estetik ameliyatı yapılacak olan bir hastanın operasyon süresi yaklaşık bir saat kadardır.
Burun sırtındaki kemer, burunun üst kısmında genellikle orta bölgede ve alınla burun arasında bulunan kemik ve kıkırdak yapının fazla çıkıntı yapması sonucu oluşur. Bu durum, burunun profiline bakıldığında belirgin bir yükseklik şeklinde görünmesine neden olur.
Geniz eti - bademcik büyümeleri ve enfeksiyonları en sık 3 - 9 yaş aralığında görülmektedir. Bademcik ve geniz eti ameliyatları 3 yaşından sonra yapılması tercih edilmektedir. Ancak; eğer bebek uykuda nefes durması problemi yaşıyorsa ameliyat daha erken yaşta da yapılabilmektedir.
Burun ameliyatı yaş sınırı kızlarda 17, erkeklerde ise 18'dir. Burun dolgusu yaşı da kıkırdak gelişimini tamamlamış bu yaş gruplarında yapılmaktadır. Burun dolgusu 18 yaş altı hasta grubu tarafından oldukça talep edilen bir uygulama olsa da özel bazı durumlar dışında genellikle uygulama önerilmemektedir.
Burun Ameliyatı: Eğer burnunuzun yapısından sağlık sorunları nedeniyle memnun değilseniz 50 yaş burun ameliyatı için ideal zamandır. Yüzünüz daha fazla deforme olmadan bu ameliyatı gerçekleştirip daha sağlıklı ve kaliteli bir yaşam elde etmek mümkün.
Sağlıklı şekilde nefes almak, hayat kalitesini yükseltmek ve günlük hayatın daha verimli geçmesi için sağlıklı bir burun yapısı gerekir. Bu burun yapısını oluşturmak için 17-18 yaş altındaki kişilere burun ameliyatının uygulanmaması önerilir. Ancak bu operasyonlarda üst yaş sınırı yoktur.
Bir şeyin küçülmesi için hacminin azalması gerekir. Burunda büyüklüğe neden olan temel yapı burun kemiğidir. Burun kemiği küçültülmeden, törpülenmeden kemiğin farklı yöntemlerle küçültülmesi mümkün değildir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri