Eti, Eti Gıda A.Ş. adıyla 1962 yılında Firuz Kanatlı tarafından Eskişehir'de kurulmuştur. Bisküvi, kurabiye, kek, turta, çikolata, gofret, bebek maması ve hazır gıda ürünleri alanlarında üretim yapmakta olup Eti firması, logo olarak Hitit Güneşi'ni kullanmaktadır.
Eskişehir'de Doğan Güneş: Eti
Firuz Kanatlı, bisküvi üreteceği fabrikanın temellerini 1 Nisan 1961'de attı. Marka ismi olarak önce “Bal” düşünüldüyse de son karar “Eti” oldu. Logo olarak Hitit Güneşi belirlendi.
Firuz Kanatlı'ya ait olan ETİ Bisküvi Fabrikası firması, aile fertlerinin iştiraki ile 13 Mart 1972 tarihinde ETİ Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş. oldu. Besteci ve söz yazarı Sn. Oktay Tem'e ait "Bir bilmecem var çocuklar!" reklam müziği kullanılmaya başlandı.
ETİ Makine'nin temelleri resmi kuruluşu olan 1978'den çok öncelere, 1962 yılına, kurucumuz Firuz Kanatlı'nın önderliğindeki ilk bisküvi fırınının üretimine dayanmaktadır.
OYAK'ın Eti Grubu şirketlerindeki tüm hisselerini Eti Gıda satın aldı.
İlgili 16 soru bulundu
üretilmeye başlanan Eti Cici Bebe, yıllara meydan o.
Eti yenen hayvanlar usulüne uygun bir şekilde kesilirse, eti ve her şeyi helâl olur. Eti yenmeyen hayvanlar usulüne uygun şekilde kesilirse, etinden başka her şeyi helâl olur. Domuz ve köpek müstesnadır. Domuz ve köpek eti ittifakla helâl değildir.
1961 yılında "ETİ Bisküvi Fabrikası - Firuz Kanatlı" adı altında bir şahıs işletmesi olarak kurulan ETİ, 1972 yılında "ETİ Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş." ticari unvanıyla bir aile şirketi haline geldi. 1980 yılında Tam Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü, Türkiye'de başta bor mineralleri ve türevlerini çıkaran, kamuya ait bir madencilik ve kimya devlet kurumudur. Dünyanın bilinen bor mevduatının %72'sine sahip olan Türkiye'de, bor mineralleri madenciliğini devlet tekelinde tutmaktadır.
Dolayısıyla Eti'nin ürünleri genel olarak Türk gıda endüstrisinin bir parçasıdır. Eti'nin İsrail ile bir bağlantısı bulunmamaktadır.
Türkiye'de ilk petibör bisküvi Ülker tarafından 1944 yılında İstanbul Eminönü'nde kurulan Ülker Bisküvi fabrikasında üretilmiştir. Eti 1962 yılında petibör bisküviyi üretmeye başlamıştır.
1962 yılında, kurucusu Firuz Kanatlı'nın kendi elleriyle projesini çizdiği ilk tesisle üretime başlayan Eti, bugün önemli bir küresel marka. 7.000'den fazla çalışan, biri Romanya'da olmak üzere 9 üretim tesisi, 45 marka ve 300 ürün ile dünyaya yayılmaya devam ediyoruz.
Stephane Batoux
2005 yılında Kiev ofisine Ukrayna Genel Müdürü olarak atandı ve sonrasında Bükreş ofisinde Romanya, Moldova ve Adriyatik'ten Sorumlu Genel Müdür olarak görev yaptı.
Motto, etinin ürettiği ve kısa süre raflarda kalmasına rağmen çok sevilen bisküvisiydi. Yeterli talep olmadığı için üretimden kaldırılmış, hata yapılmıştır.
2013 yılında Türkiye gıda sektörüne giriş yapan 100 yıllık bisküvi markası Oreo, bugünlerde helal olup olmadığı konusuyla gündeme geliyor. 74 ülkede satışı olan bisküvinin haram olduğunu düşünen müşteriler bu soruyu Oreo yetkililerine sordu. Yetkilerden gelen cevap ise net; Oreo bisküviler helal değil.
Dini açıdan at sütü
İslam fıkıh alimlerine göre eti yenen hayvanların ve insanın sütü temiz sayılmaktadır. Bazı alimler, at sütünün içilmesinde bir sakınca yoktur, demişlerdir. Çünkü atın sütünün içilmesinde savaş vasıtasını zayıflatma yoktur.
Buna göre ahtapot, yengeç, kaplumbağa ve su yılanının yenmesi helal değildir (Remlî Nihayetu'l-Muhtac, VIII, 113,150-152.)"
Tarih 20 Ocak 1961'dir. Kanatlı'nın Eskişehir'de kurduğu şirket ilginç bir marka adı arayışlarını sürdürür. Bir dostu ona "Anadolu'da kurulacak ilk bisküvi fabrikasına, Anadolu medeniyetleri arasında önemli bir yere sahip olan Eti Uygarlığı'nın (Hittit) ismi çok uygun" der.
TUTKUN ET olarak temel politikamız;
Bu amaçlar doğrultusunda görevimiz; Kalite Yönetim Sistemi (ISO 9001) ve Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi (ISO 22000) ve Helal Gıda Standartının şartlarına uymak ve etkinliğinin sürekli iyileşmesini sağlamaktır.
Eti on X: "Türkiye'nin ilk akışkan kremalı mozaik bisküvisi ETİ Tutku'nun üretilmeye başlandığı 2002 yılında hangisi yaşanmıştır?
Türkiye'nin köklü, güçlü, yerli ve milli markası: Ülker
Öyle ki, Ülker'in yenilenip değişmesi hiç bitmeyen bir yolculuğa benziyor.
Ş. Yıldız Holding bünyesine katıldı. Türkiye'nin önde gelen markalarından Ülker'i de bünyesinde bulunduran Yıldız Holding, hızlı tüketim (FMCG) sektöründe gıda ağırlıklı olarak, yeni yatırımlar ve kuvvetli ortaklıklarla büyümek stratejisi doğrultusunda faaliyetlerini sürdürüyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri