etkinlik oluşturmak üzere alacağı kazanım ve göstergeleri, kavramları, alan gezilerini, özel gün ve haftaları, aile katılımı ve değerlendirme süreçlerini içeren bir çalışma planıdır.
Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan etkinlik kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Türk Dil Kurumu'na (TDK) göre farklı anlamları olan etkinlik kelimesi, Türkçe'de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir.
Etkinlik Yöneticisi, bir organizasyonun planlama aşamasından, eklinlik günü ve sonrası değerlendirmenin yapılmasına kadar tüm süreci yönetmekle sorumludur. Konferans, düğün, doğum günü, yıl dönümü, hayır etkinliği, sürpriz parti, satış toplantısı gibi etkinliklerin organizasyonunu koordine eder.
Etkinlik türleri, çok çeşitli amaçlarla düzenlenen organizasyonları ifade eder. Bu etkinlikler, eğlence, eğitim, sosyal bağlantı, iş yapma, kültürel kutlama ve daha birçok farklı nedenle düzenlenebilir.
İlgili 20 soru bulundu
Etkinlik (Event), hedef kitleye bir mesajın iletileceği veya tutumların etkilenip davranışın gerçekleştirileceği bir toplantının belirli bir yer ve zamanda gerçekleştirildiği faaliyetlerin tümüdür.
Stratejik yönetim olarak da bilinen stratejik planlama, belirli uzun vadeli iş hedefleri oluşturma ve bu hedeflere ulaşmak için süreci tanımlama sürecidir. Planlar oluşturmadan, bunları uygulamadan ve sonuçlarını değerlendirmeden önce hedeflerini belirlemek için kuruluşun geleceğine bakmayı içerir.
Etkinlik Nedir? Eğitim Terimleri Sözlüğünde “Çocukların, kendi amaç ve gereksinmelerine uygun geldiği için isteyerek katıldıkları herhangi bir öğrenme durumu.” olarak açıklanmaktadır. Etkinliğin amacı öğrencilerin istekli ve aktif öğrenmesi sağlamaktır.
Kişisel etkinlik, iş performansına yardımcı olan ve kurumsal başarıya katkıda bulunan becerileri, davranışları ve tutumları içerir.
Hareket etkinliğinin amacı, çocukların temel hareket becerilerini geliştirerek çocuğun fiziksel, motor, bilişsel, dil, sosyal ve duygusal, gelişimine ve öz bakım becerilerine katkıda bulunmaktır. Böylece çocuğun fiziksel etkinliklere yaşam boyu katılımı da sağlanabilir.
Okul Etkinlikleri nedir? Öğrencilerin bilimsel, kültürel, sanatsal, sportif alanlar ve toplum hizmeti çalışmalarında okul içi ve okul dışı etkinliklerde bulunmalarını sağlamak amacıyla en az bir danışman öğretmen rehberliğinde oluşturulan öğrenci kulübünde gerçekleştirdikleri etkinliklerdir.
Uyarlama, engeli olan ya da desteğe gereksinim duyan çocukların öğrenme ortamındaki akranları ile aynı içeriği öğrenmesi, bununla birlikte eğitim materyallerinde, sunum biçimlerinde ve ortamda çocuğun gereksinimlerine göre düzenlemeler yapılması anlamına gelmektedir.
Bunlar; Oyun oynanacak yeri hazırlama, • Oyun araç gereçlerini hazırlama, • Grubu hazırlama, • Isınma hareketleri yapma, • Bilinen oyunları tekrarlama, • Yeni oyun öğretimi, • Değerlendirme.
Etkinlik Uygulamaları, basılı olarak okullarda uygulanan Türkiye geneli güvenilir ölçme değerlendirme uygulamalarıdır. Okulistik Etkinlik Uygulamalarından 7 gün sonra bu uygulamaların tekrarları, öğrencilerin yeniden katılabilmeleri için online olarak yayına verilir.
Planlama aşamaları, hedeflerin belirlenmesi, kaynakların belirlenmesi, stratejilerin oluşturulması, planların uygulanması ve kontrol edilmesi aşamalarından oluşur.
(2) Bakanlar, bakanlıklarına bağlı, ilgili ve ilişkili kamu idarelerinin stratejik planlarının bakanlık stratejik planı ve birbirleriyle uyumlu olarak hazırlanmasından sorumludur. (3) Bakanlar, kamu kaynaklarının etkili, ekonomik ve verimli kullanılması ile hukuki ve malî konularda Cumhurbaşkanına karşı sorumludur.
Nasıl Etkinlik ve Organizasyon Sorumlusu Olunur? Etkinlik ve organizasyon sorumlusu olmak için, üniversitelerin dört yıllık eğitim veren İktisat, İşletme, Pazarlama ve ilgili bölümlerinden lisans derecesi ile mezun olma şartı bulunmaktadır.
Etkinlik yaklaşımı, Diller İçin Avrupa Ortak Başvuru Metninde benimsenen bir yaklaşımdır. Bu yaklaşıma göre öğrencilerin çeşitli etkinlik ve görevleri yapmaları dil öğrenme sürecini kolaylaştırmakta, dil ve zihinsel becerileri geliştirmektedir.
Etkinlik organizasyonu 3 aşamadan oluşur: Planlama, uygulama ve değerlendirme.
Önemli ve büyük ölçekli etkinlikler dışında da uygulanabilen etkinlik yönetimi, günümüzde en önemli halkla ilişkiler alanlarından biri olarak karşımıza çıkar. Etkinlik yönetimi, planlanan organizasyon, sunum, faaliyet ve etkinliklerin halkla ilişkiler geliştirmek için doğru şekilde yönetilmesi ile ilgilidir.
Etkililik daha çok planlara ulaşmanın, verimlilik belli bir çıktının en az maliyetle üretilmesinin, etkinlik ise bir girdi-çıktı mekanizması aracılığı ile işleri doğru yapabilme kabiliyeti olarak tanımlanabilir.
Vergilemede iktisadi (ekonomik) etkinlik ilkesine göre, reel ulusal gelirin artmasını, ekonomik büyüme ve gelişmeyi en fazla teşvik eden veya en az engelleyen vergi yapısına sahip vergi sistemlerinin etkin olduğu kabulüne işaret eden bir ilkedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri