Giriş Ücreti : 90 TL - Durum :AÇIK 1930 yılından beri faaliyet gösteren Etnografya Müzesi'nde, Türk Sanatının Selçuklu Devrinden günümüze kadar devam eden örnekleri sergilenmektedir.
Ankara da bulunan bu en önemli müzeler arasında olan etnografya müzesi giriş ücreti 40 TL olmaktadır.
Ankara Etnografya Müzesi Giriş Ücreti
Ayrıca Ankara Etnografya Müzesi'nde Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı her müzede geçerli olan Müzekart Plus burada da geçerlidir.
Bu yıl da 13 Temmuz 2023- 13 Ekim 2023 tarihleri arasında tekrar uygulanacak olan projeden faydalanmak isteyen 18-25 yaş arası gençler, ''www.muzekartgns.com'' adresi üzerinden başvuru yaparak kartlarını oluşturabilecek ve ülke genelindeki 300'den fazla müze ve ören yerini tekrar ücretsiz görme imkanı bulacaklar.
Bakan Ersoy, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "MüzeKart'a 2023 yılında da zam yapmadık. Türk vatandaşlarımıza MüzeKart sadece 60 lira." açıklamasında bulundu.
İlgili 45 soru bulundu
MüzeKart için Gerekli Belgeler
MüzeKart sahibi olmak için kimlik kartı, pasaport veya sürücü belgesi ile bir adet vesikalık fotoğrafınızı yanınıza alarak kart basım istasyonlarına ve satış noktalarına başvurmanız yeterli.
Aynı kişi birden fazla Müzekart GNS alabilir mi? Her bir genç Müzekart GNS hakkından bir kez yararlanabilir. Müzekart GNS ile aynı müze ve ören yerlerine kaç defa giriş yapabilirim? Müzekart GNS her müze ve ören yerine iki defa giriş imkanı sağlar.
Yerli/yabancı 0-6 yaş arası bütün ziyaretçiler için saray, köşk, kasır, müze ve tarihi fabrikalar ücretsizdir.
Kültür ve Turizm Bakanlığı, Twitter hesabından yapılan açıklamada, tüm müzelerin, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı öğretmenler ile 18 yaş altı ve 65 yaş üstü vatandaşlar için ücretsiz, diğer vatandaşlar için ise yıllık ziyaret bedelinin Müzekart ile 60 lira olduğu ifade edildi.
Etnografya Müzesi Anadolu'nun Türk-İslam Dönemi'ne ait eserlerinin sergilendiği bir müzedir. Salonlarında sırasıyla, giyim-kuşam, işleme, takı, kına gecesi konulu sergi, damat tıraşı konulu sergi ile hamam kültürü konulu sergiler bulunur.
'Etnografya' kelimesi, halkı çizme ve tasvir etme anlamına gelmektedir ve etnografya müzeleri halkın yaşayışını, kültürünü ve ürettiklerini aktaran müzelerdir. Etnografya müzeleri halk kültürünü yansıtması ve kuşaktan kuşağa aktarması bakımından oldukça önemli bir rol oynamaktadır.
Dolmabahçe Sarayı Müzesi Giriş Ücreti 2023
Dolmabahçe Sarayı Müzesi giriş ücreti 90 Türk Lirası'dır. Bu fiyat yalnızca Selamlık bölümünü kapsar. Eğer Harem bölümünü de gezmek isterseniz (Milli Saraylar Resim Müzesi ile beraber) 140 TL kombine bilet fiyatı ödenmesi gerekir.
Ziyaret saatleri ise, Sabah 10.00, akşam 17.00'dir.
Topkapı Sarayı giriş ücreti 2023 yılı Eylül ayı fiyat tarifesini sizler için şu şekilde sıralayabiliriz; Topkapı Sarayı giriş ücreti yetişkin = 150 TL. Harem bölümü giriş ücreti yetişkin = 80 TL.
Topkapı Sarayı'na giriş ücreti için 110 TL ödemeniz gerekiyor. Bu biletle sarayın 4 avlusunu gezebiliyorsunuz. Harem bölümü için 60 TL'lik bir ek ödeme daha yapmanız gerekiyor.
Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Milli Saraylar'a bağlı 300'den fazla müze ve örenyerini 15 gün boyunca ziyaret edebilir, tarihte keyifli bir yolculuğa çıkabilirsiniz. İlk müze ve örenyeri girişinizden itibaren 15 gün boyunca geçerli olan Museum Pass Türkiye'nin fiyatı 1000 TL'dir.
ÜCRETSİZ MÜZELER HANGİLERİ? Cumhuriyet'in 100. yılına özel olarak hazırlanan "müze girişi kampanyası" kapsamında yerli ziyaretçiler 2 Ekim itibarıyla 100 gün boyunca Yerebatan Sarnıcı, Şerefiye Sarnıcı, Miniatürk ve Panorama 1453 Tarih Müzesi'ni ziyaret edebilecekler.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki Kültür AŞ, Cumhuriyet'in 100. yılına özel olarak işletmesindeki müzelerde "müze girişi kampanyası" başlattı. Peki, ücretsiz müzeler hangileri? İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Cumhuriyet'in 100. yılına özel müzelerin 100 gün boyunca ücretsiz olacağını açıkladı.
100 gün boyunca Yerebatan Sarnıcı, Şerefiye Sarnıcı, Miniatürk ve Panorama 1453 Tarih Müzesi'ni sabah 11.00'e kadar ücretsiz olarak hizmet verecek.
Yerli/yabancı 0-6 yaş arası bütün ziyaretçiler için saray, köşk, kasır, müze ve tarihi fabrikalar ücretsizdir.
Kültür ve Turizm Bakanlığı, tüm müzelerin, 18 yaş altı ve 65 yaş üstü vatandaşlar ile öğretmenler için ücretsiz, diğer vatandaşları için de yıllık ziyaret bedelinin 60 TL olduğunu duyurdu.
Seyahatlerini daha ekonomik ve daha kültürel hale getirmek isteyenlerin en merak ettikleri bir diğer konu ise “Müze Kart nereden alınır?” sorusu. Müze Kartlar; kimlik kartınız, pasaport veya ehliyetiniz yardımıyla kart basın istasyonlarından alınabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri