Kedilerin Kaçındığı Diğer Kokular "Kediler hangi kokuyu sevmez?" sorusunu sorduğunuz anda yüzlerce yanıt almak mümkün. Kediler muz, hardal, acı biber, kadife çiçeği, sedef, nane gibi çeşitli bitkilerin kokusunun yanı sıra insanların günlük hayatta sıkça kullandığı pek çok ürünün kokusundan da hoşlanmazlar.
Acı biber ve sirke kokusu kedilerin sevmediği kokular arasında yer alır. Kedilerin koku hassasiyetleri de yüksektir, bahsettiğimiz belirli kokuların yanı sıra genel olarak kötü kokulardan da hoşlanmazlar. Örneğin kediler kum kabından gelen kötü kokudan rahatsız olurlar.
Kediler, keskin ve güçlü koku alma duyularına sahip canlılardır. Bazı kokular kediler için hoş değildir ve onları rahatsız etmektedir. Çoğu kedi narenciye kokularını asla tercih etmez. Narenciye kokuları, limon, portakal ya da greyfurt gibi meyvelerden yayılan asidik kokular kedileri rahatsız eder.
Karabiber kokusunu da pek sevmez kediler naftalin yerine karabiber de kullanabilirsiniz. 2. Citronella yağı ile de bahçenizi kedilerden koruyabilirsiniz.Bu yağın yuzde 25 ini suyla karıştırıp sprey olarak kullanabilirsiniz. 3. Karabiber , sarımsak , lavanta ekerek de kedilerinizi bahçenizden uzak tutabilirsiniz.
İlgili 24 soru bulundu
Kedi Kovucu, genellikle hareket sensörleri veya ultrasonik ses dalgaları kullanarak hayvanları uzaklaştırmaya yönelik çalışır. Bu yöntemler, hayvanların duyularını rahatsız ederek veya su spreyi kullanarak çevreyi istenmeyen hale getirir.
Araba freni, saç kurutma makinesi, elektrik süpürgesi gibi fazla ses çıkaran aletlerden çok korkan kediler, ani seslere de aşırı tepki verirler. Bardak kırılması ve yüksekten düşen bir eşya kedilerin hemen saklanmasına neden olurken ev kapısının çalması da kediler için fazlaca tedirgin edicidir.
Kedi neye gelmez diye merak ediyorsanız, kediler narenciye kokusundan nefret ederler. Bahçenize bir limon ağacı dikebilir veya bitkilerinizin yanına mandalina, portakal, limon gibi narenciye kabuklarını bırakabilirsiniz. Narin çiçeklerinizin kenarlarına file gibi tel ağlar yerleştirebilirsiniz.
Sirke, soğan, benzin, bazı alkollü içecekler, turunçgiller ve bunun gibi bazı güçlü kokular, kedileri rahatsız eder. Hatta bazı kediler o kadar hassastır ki havada kalan koku bile onları rahatsız edip korkutabilir.
Kedilerin sevmediği çiçekler ise onları bitkilerinizden uzak tutmanıza yardımcı olur. Petunya, lavanta ve yaprak güzeli gibi çiçekler kokularından dolayı kedilerin sevmediği bitkiler arasında yer alır.
İnatçı Kediler Uzaklaşsın Diye Naftalin Kullanın
Kedileri arabalardan nasıl uzak tutacağınızı öğrenmeye nereden başlayacağınızdan emin değilseniz, naftalin başlamak için iyi bir seçenek diyebiliriz. Pek çok insan da kediler gibi naftalin kokusundan hoşlanmaz.
📌 Bilimsel araştırmalar henüz tam sebebini ortaya koyamamış olsa da, çamaşır suyunun içindeki klorun kedilerin ilgi alanına girdiği biliniyor. Eğer çamaşır suyu sever bir kediye sahipseniz dikkatli olmalısınız: Klor yalaması ve derisinin bol miktarda klorla temas etmesi zehirli olabilir.
ALÜMİNYUM FOLYO TİZ SESLER ÇIKARIYOR
Folyo kırıştığında çok tiz bir ses çıkarır. Aslında, o kadar tizdir ki 20 bin hertz'in üzerindeki herhangi bir ses, ultrasonik olarak kabul edilir. Bir insan kulağının duyabileceğinin dışında olsa da kediler ultrasonik sesleri çok iyi duyar.
Kediler Kalabalık Ortamdan ve Yüksek Seslerden Nefret Eder
Kediler kargaşayı, kavgayı, gürültüyü ve kalabalık ortamları sevmez ve hoşlanmazlar.
Viks mentol kokulu bir merhem ve kediler kokusundan hiç hoşlanmıyor. Deri koltuklarınıza, ahşap mobilyalarınıza Viks sürmek kedinizin bu yüzeylere zarar vermesini engelleyecektir. Eğer oturmuş bir alışkanlığı varsa mentol aromasının uzaklaştırıcı etkisinden dolayı bu alışkanlığı zamanla unutacaktır.
Kediler Maksimum Kaç Yıl Yaşar? Kedilerin maksimum yaşam evresi genel olarak 12 ila 20 yıl civarında olabilir, fakat bu zaman dilimi kedinin genetik faktörlere ve sağlık durumlarına bağlı olarak farklılık gösterebilir.
Narenciye Kediler greyfurt, portakal veya limon gibi asitli gıdaların kokularını sevmezler. Eğer kedinizin girmesini istemediğiniz alanlar varsa oraya narenciye kokularından yerleştirebilirsiniz. 2. Lavanta Lavanta çiçeği kediler için zehirli olabilecek bir bitkidir.
Salatalıklar da yılanlar gibi yeşil, uzun, ince ve silindir şeklindedir. Üstelik salatalıklar da yılanlara benzer bir şekilde kıvrıma sahiptir. Sırf bu şekle bakarak bile kedilerin salatalık yerine yılanlardan korktuğunu söylemek mümkündür.
Kedilerde en sık görülen korku belirtileri arasında kaçma, zıplama, denge kaybı, saklanma, agresifleşme, olduğu yerde donakalma, idrar kaçırma, dışkılama ve kendi tuvaletini kullanmama gibi davranışlar sayılabilir.
Siz temizlik yaparken kedinizin merakla gelip çamaşır suyunu kokladığını görmüşsünüzdür. Nedeni tam olarak bilinmese de kediler çamaşır suyu kokusuna ilgi duyarlar.
Kediler yalnızca mavi, yeşil ve sarı renkleri görmezler. Diğer bazı renkleri de ayırt edebilirler ancak bu gördükleri renklerin temel özelliği gölgeli olmalarıdır. Kedilerin gözleri renkli olarak görebilse de bizim gördüğümüz mor renk onlar için mavi görünür.
Limonlar ve diğer turunçgiller patili dostunuza zarar verebilir çünkü çoğu evcil hayvan için, zehirli olan bazı bileşikler içerirler.
Kediniz sizi tırmalayıp ısırıyorsa ona yüksek sesle ve kararlı bir tonda “Hayır” deyin. Bu sırada işaret parmağınızı ona doğru uzatabilirsiniz. Böylece hem ses hem de hareket ile ona bu davranışı istemediğinizi belirtmiş olursunuz.
Kediler alışkanlıklarına çok bağlı canlılar olduklarından sokakta onları bekleyen ortama ilk etapta korku ile bakacak ve panikleyeceklerdir. Ayrıca arabalar ve diğer canlılar ile insanlar kediniz için birer tehlike olabilir. Bu tehlikelerin yanında başka bir canlıdan çeşitli yollarla hastalık kapma riski de fazladır.
Kedinizin, kapı önünde yatması ya da sizi kapıda karşılaması aslında son derece anlamlı bir davranıştır. Kedilerin kapı önünde yatması, sizi ve yaşam alanınızı korumaya çalıştıklarını gösterir. Kendilerini bir koruyucu olarak gören kedi, sizi güvenli bir alana alır ve size olan sevgisini bu şekilde gösterir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri