Adaçayı yakılan ortamda, kötü enerjilerin uzaklaştırıldığına inanılır. Özellikle evinizde ağırlık varsa, evin içindeyken kendinizi sürekli yorgun ve uykulu hissediyorsanız, adaçayı tütsüsünü deneyebilirsiniz. Sinirlere iyi gelir.
Adaçayı nasıl yakılır? Adaçayı yakmak için, bir kapta adaçayı yaprağı tutuşturarak yakabilirsiniz. Yapraklar yanmaya başladıktan sonra, kaptaki ateşi söndürün ve adaçayının kokusu yayılana kadar bekleyin. Adaçayı tütsüsünü, evinizin farklı yerlerinde gezdirerek tüm odayı temizleyebilirsiniz.
Adaçayı, içeriğindeki uçucu yağların da etkisiyle sinirleri sakinleştiren bir etki oluşturur. Adaçayı tütsüsü yapılan, adaçayı yakılan ortamda rahatlatıcı, sakinleştirici etkiler oluştuğu söylenir.
Özellikle dolunay ya da yeni ay zamanlarında pek çok kişi ritüellerinde adaçayını da kullanıyor. Aslında bir Kızılderili uygulaması olan adaçayı yakmak, negatif enerjiyi uzaklaştırmak ve şifalanmayı desteklemek için yapılıyor. Yani adaçayını yalnızca Ay'ın evreleriyle ilişkilendirmek zorunda değilsiniz.
Tütsü yakmak da cinlerden korunmak için en etkili yöntemlerden biridir. Özellikle “üzerliksin, havassın, her bir derde devasın, sen bu evde daimken, kaza bela savarsın” diyereküzerlik yakmak, karanfil çatlatmak âdeti de yaygındır (Uluğ, 2017: s. 212).
İlgili 21 soru bulundu
Bir çeşit doğal tütsü olan adaçayı, pek çok kişinin hayatına ufak dokunuşlar yapar. Adaçayı tütsüsü yakacak kişilerin pek çoğu şu soruyu düşünebilir: Adaçayı yakmak dinen uygun mudur? Tütsü yakmak kötü kokuyu temizlediği için dinen bir sakıncası görülmemiştir.
Üzerlik tütsüsü (nazar otu tütsüsü olarak da bilinmekte) yüzyıllardır Anadolu'da düğünlerde, cenaze törenlerinde, kötü bir olaydan hemen sonra veya iyi bir olaydan sonra yakılarak kötü enerjiyi ve nazarı uzaklaştırmak için kullanılıyor.
Limon Selvi, Portakal Ve Tarçından Oluşan Tütsü Demetimiz, Hayatınıza Bolluk Ve Bereket Enerjilerini Çekmeye Yardımcı Olur. Eski Dönemlerden Beri Portakal Ve Tarçın Ceket Ve Bollukla İlişkilendirilmiştir. Bir Çanak İçerisinde Yakılarak Dumanını Bulunduğunuz Alanda Gezdirilir.
Alev söndükten sonra tütmeye devam eden adaçayını evinizin istediğiniz köşesine koyabilirsiniz. Pencerelerden birini açık bırakırsanız adaçayının dumanı evinizin negatif havasıyla beraber dışarıdaki temiz hava, yani temiz enerji ile yer değiştirecektir.
Yakılan adaçayı evin içerisinde gezdirilir. Genellikle tütsüleme işlemine geçmeden önce odanın pencereleri açılır. Bu işlem dumanın çıkmasını ve güzel kokunun içeride kalmasına yardımcı olur.
Üzerlik otu nazar olduğuna inanılan evlerde yakılır ve oradaki kötü enerjiyi dağıttığına inanılır. Geçmişten gelen bir gelenek olan üzerlik otu yakmak, pek çok kişi tarafından alternatif tıp olarak tercih edilmektedir. Üzerlik otu tütsüsü şeklinde değerlendirilen bu bitki, evlere bereket ve şans getirir.
Binlerce yıllık bir gelenek ya da ritüel olan defne yaprağı yakmak hâlâ günümüze kadar gelmiş ve mistik havasını devam ettirmiştir. Özellikle son günlerde yeniden trend olan defne yaprağı yakma olayı kötü enerjiden ve nazardan korunmak için yapılıyor.
Tütsü demetinin üzerindeki ipleri çıkartmadan balmumu mum veya çakmak yardımıyla hafifçe yakın. Alev almadığından emin olun ve ortalama 1-2 dakika yandıktan sonra demetin kendi kendine sönmesini bekleyebilir veya tüten kısmı bir tablaya bastırarak söndürebilirsiniz.
Uzakdoğu ve Orta Asya geleneksel tıbbında asırlardır nefes darlığı, bronşit, kuvvetli öksürük ve nezle gibi hastalıkların tedavisi için yağ buharının solunması yöntemi uygulanır. Sıcak ve korunmasız ortamlarda ise yakılan çörek otu tütsüsü, böceklerin yaklaşmasını engeller.
Pozitif Enerji Yayan Üzerlik Otu Tütsüleri
Tütsü otu kötü enerji kovucu dumanı ile halk arasında nazara karşı kullanılır.
Tuzun patlamasıyla kişiye değen nazar dağılmış olur. Tuz gömdüren kişi erkekse takkesini, kadınsa yazmasını üzerindeki nazar dağılsın diye ateşe silkeler. Tuz patladıktan sonra ateşten biraz kül alınarak suya konur ve nazar değen kişi bu sudan üç yudum içer ve abdest alır. Geriye kalan su evin dört köşesine serpilir.
Çıkan Duman kokusunu kapı girişinden başlayarak, saat yönünde soldan başlayarak evin her yerinde dolaştırıp en sonunda da sokak dış kapısından tütsünün dumanını çıkartarak bitirilmesidir. 10 dakika sonra bütün pencere camları açılarak içerisi havalandırılır.
Rahatlama ve sakin kalma üzerinde oldukça etkili olur. Bunun dışında tütsü faydaları arasında hava temizliği sağlaması da yer almaktadır. İç mekanlarda ferah bir ortam yaratabilmek için hava kalitesi oldukça önemlidir. Tütsüler yarattığı güzel koku ile ferah ortamları mümkün kılmaktadır.
Ağız-diş sağlığına yardımcı olur. Ağız içi yaralar için gargara olarak kullanılabilen adaçayı, bir iki kullanım sonrasında etkisini gösterecektir.
BOLLUK VE BEREKET GETİRİR
Adaçayının yakıldığı ortama bolluk ve bereket getirdiğine inanılır.
Yüksek titreşimli adaçayı, düşük titreşimleri uzaklaştırır, kötü enerjiyi temizler. Eskilerden günümüze kadar gelen en yaygın kullanılışı tütsü olarak adaçayı bitkisinin yakılmasıdır. Uygun bir kasede birkaç dalı yakın ve söndükten sonra çıkan dumanı evinizde gezdirin. Işık girmeyen bölümleri unutmayın.
Lavanta tütsü: Koruma ve sevgi için kullanılır. Pozitif bir enerji getirir, kalp çakrasını açar ve zihni sakinleştirir.
Nazar duası okunuşu şöyledir: Euzü bi kelimatillahitammati min şerri külli şeytanin ve hammatin ve min şerri kulli aynin lamme. Her türlü şeytandan, kem gözlerden, zararlı tüm şeylerden, bütün kelimelerin yüzü ve suyu hürmetine Allah'a sığınıyorum.
-Negatif enerjiye düştüğünüzde hemen uyumamak önemlidir. Negatif durumda uyumak uyku ve sonrası için mayalama işlemi yapar; bu sebeple negatif enerjiyi atmak için duş almak, spor yapmak, hissettiklerinizi yazmak, bir tütsü yakmak, turunçgiller kolonyası koklamak katkı olacaktır.
Negatif Enerji yapılmış kişinin gece uykuları düzensizleşir, genellikle uyuyamama ya da uykudan ani uyanma gibi sıkıntılar yaşamaya başlar. Rüyasında anlamsız varlıklar, kedi, köpek, akrep, yılan gibi hayvanlar görür. Tıbben çözülemeyen boyun ve baş ağrıları olur. Zaman zaman arkasında biri varmış hissine kapılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri