Hırsızlar bir eve girdiklerinde öncelikle ön kapı yanındaki dolaplara bakıyor. Bu dolaplar, suç işlerken zamanla yarışan pek çok hırsız için oldukça cazip noktalar arasında yer alıyor. Bu nedenle, araç anahtarının, nakit paranın veya kişisel belgelerin bu dolabın çekmecelerine konulmaması gerekiyor.
Hırsızlar bir evi soymaya niyetliyse ilk baktıkları yer yatak odaları oluyor. Yani mücevher, altın, para gibi değerli eşyalarınızı yatak odasında saklamak, onları daha fazla riske atmak anlamına geliyor. Çünkü hırsızların yüzde 75'i soygun amacıyla bir eve girdiklerinde ilk olarak yatak odasına bakıyor.
“Hırsızlar hangi evlere girer?” sorusuna güvenlik açığı bulunan evler şeklinde yanıt verilebilir. Hırsızlar genellikle evin dış görünüşü ile değil güvenlik durumuna bakarak tercihini yapar.
Dizüstü bilgisayar, cep telefonu, kamera, mp3 çalar benzeri taşıması kolay elektronik aletler hırsızların asla hayır diyemediği eşyalar arasında yer alıyor. Elden çıkarıldığında değerinin oldukça altında para eden elektronikler, maalesef kötü niyetli kişiler tarafından oldukça sevilen öğeler arasında yer alıyor.
TCK'nın 81. maddesine göre evine giren hırsızı öldürmek suçtur, aynı kanunun 25/1 maddesine göre meşru savunma sınırları dahilinde bu eylemin gerçekleşmesi durumunda faile ceza verilmez, 27/2 maddesine göre meşru savunma hali mazur görülebilecek biçimdeki heyecan ve korku ile aşılırsa da ceza verilmez.
İlgili 41 soru bulundu
Hırsızlık, suça konu mal alınmak suretiyle, zilyedinin tasarruf alanından çıkarak failin tasarruf alanına gireceğinden zarar suçudur. Kural olarak, mal alındığı anda suç tamamlandığından hırsızlık ani nitelikte bir suçtur.
Kişi nefsi müdafaaya uygun şartlarda eylem gerçekleştirirse ceza almaz. Ancak eylemi kasti ve sınırı aşarak gerçekleştirirse ceza alır. Örneğin yaşadığı saldırıya karşılık kasten adam öldüren bir kişi müebbet hapse mahkum edilir.
Hırsızlık olaylarının yaşandığı yerlerde yapılan incelemelerde olayı üç kişinin gerçekleştirdiği ve birinin ise sağ el işaret parmağının kesik olduğu belirlendi.
Yatak odasındaki şiltelerin altı, gardıropların ve şifonyerlerin içerisi sıklıkla para ve mücevher saklamak için kullanıldığı için maalesef hırsızların ilk baktığı yerler arasında buluyor. Ağır ve sabitlenmiş bir çelik kasa hırsızlar için oldukça caydırıcıdır.
Bir hasarın tazmin edilebilmesi için, o hasarın poliçede alınmış ve genel / özel şartlarda belirtilen teminat kapsamına en yakın nedenden ileri gelmesi gerekir. Örneğin; hırsızlık teminatı verilmiş bir yerde hırsızın kapıyı kırması ve hiçbir şey çalamadan kaçması halinde, kapının hasarı da bu poliçe ile ödenecektir.
Oktay adına önergeye Emniyet Genel Müdürlüğü yanıt verdi. 15 Haziran 2020 tarihli yanıtta, hırsızlık vakalarının en fazla yaşandığı iller şöyle sıralandı: İstanbul, Ankara, Antep, İzmir, Bursa, Antalya, Diyarbakır, Adana, Mersin ve Kayseri.
Hırsızlık olay yerlerinde her türlü delil ve nesneler üzerinde bulgular bulunması mümkündür. Özellikle değişime uğrayan yerler, hırsızı dikkati çekebilecek yerler, mekan ile ilgisi olamayıp dışarıdan getirilmiş nesneler incelenmelidir. Hırsızlığın işlenme yöntemine göre olay yeri inceleme ve delilleri bulma farklıdır.
Düz tornavida menteşe ile pimin yuvasına yerleştirilerek tornavida ardına çekiçle aşağı doğru vurarak gevşeyen menteşe pimlerini çıkarınca açılabilir. Kilit göbeğini çekiçle kırma işlemi de kapı kolu veya kilit göbeği kırılıncaya kadar yukarı çekerek vurulduğunda kırılarak açılabiliyor.
Hırsızlar mutlaka yatak odasına kadar girerler. Yatağınızın altındaki çekmeceler, dolaplar mücevher arayan hırsızlar için oldukça kazançlı alanlardır. Bir ofisiniz veya çalışma odanız varsa bu alanlar da hırsızların değerli eşyalarınız için ilk kontrol ettikleri yerlerden biridir.
hırsızların çalmadığı tek yer neresidir. kapı.
Altını evde saklamak için en güvenli seçenek, altın külçeleri ve sikkeleri diğer değerli eşyalarla birlikte bir kasada saklamaktır. Elbette evdeki kasanın sağlam bir yapıya sahip olduğundan emin olmalısınız (VdS/EN sınıflarına dikkat edin!).
Emniyet Müdürü Çolak, “Hırsız, artık eski gibi evin altını üstüne getirmiyor. Altın ve ziynet eşyalarını dedektör sayesinde eliyle koymuş gibi buluyor. Vatandaş ise teknolojiden yeterince yararlanmıyor. Bu yüzden hırsızla, uğursuzla mücadelede istenilen sonucu alamıyoruz” dedi.
Nakit para, kuru, güneşten uzak bir yerde durmalı ve diğer unsurlardan korunmalıdır. Nakit paranızın mümkün olduğunca uzun bir süre dayanmasını istiyorsanız, onu iklim kontrollü bir alanda (kasa gibi) çift sarılı plastik veya Mylar kılıflarda saklamanız gerekir.
Farklı kilit sistemlerini deneyerek en iyi sonucu elde etmeye çalışıyorlar. Burada akıllara, "hırsızlar hangi kilidi açamaz?" sorusu geliyor. Emir Şatak, bu konuda, "Tuzaklı barel, çelik takviyeli barel, alarmlı barel, bu tür kilitlerin açılması daha zordur, kapının açılma süresini uzatır" ifadelerini kullandı.
Yanlış: “Demir parmaklık, panjur, kırılmaz cam, çelik kapı beni hırsızlardan korur.” Doğru: Bu tür mekanik önlemler hırsızları ancak yavaşlatır ancak durdurmaz. Mekanik önlemlerin faydalı olabilmesi için alarm sistemi ile desteklenmesi gerekir.
Kasten öldürme suçunun çocuğa karşı işlenmesi durumu nitelikli kasten öldürme suçuna sebebiyet vermektedir. 18 yaşın altındaki çocuğun kasten öldürülmesinin cezası ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıdır.
Kasten adam öldürme suçunun cezası, müebbet hapis cezasıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri