Stres ve Gerginliği Azaltma: Kaktüs bakmak, gözleri yormadan uzak nesnelere odaklanma imkanı sağlayarak stresi ve gerginliği azaltabilir. Oksijen Üretimi ile Solunum Sağlığına Katkı: Kaktüsler, fotosentez sırasında oksijen üretirler, bu da iç mekanlardaki hava kalitesini artırarak solunum sağlığına katkıda bulunabilir.
Son dönemlerde sıkça talep göre dikensiz kaktüsler 'skulent' olarak adlandırılmaktadır. Kaktüslerin doğal ortamı çöl olsa da evlerde daha uzun yaşamaları ve çürümemeleri için evde de bakılabilecek halde üretildiklerinden güneşe direkt olarak maruz kalmaları halinde tepki verdikleri görülmektedir.
Oda içinde de enerjiyi yenilediği için pek çok kişinin daha sakin ve kaygıdan uzak şekilde zaman geçirmesine yardım ediyor. Eğer evde kaktüs bulundurursanız ve tüketime uygun kaktüs alırsanız stresten uzaklaşabilirsiniz.
Sıcaklık, ışık ve nem: Kaktüs, bolca güneş almayı ve sıcağı seven bir bitki olduğundan onu evin en çok güneş alan yerlerinde yetiştirmeye özen gösterin. Pencere pervazlarında ya da balkonlarınızda yetiştirebileceğiniz kaktüslerin yalnızca öğlen güneşine doğrudan maruz kalmasını engelleyin.
Kaktüs çiçeğinin anlamı genel olarak; sadakat, dayanıklılık, mücadele, savaş gibi anlamlarla yorumlanır. Kaktüslerin bakım istemeyen çiçekler olması, yapraklarındaki sulardan kendisini beslemesi, kaktüslerin mücadele eden ruhunu temsil eder.
İlgili 26 soru bulundu
Kaktüsün evdeki negatif enerjiyi temizlediği bilinmektedir. Eğer iç mekanda pozitif bir enerji oluşturmak istersen her odaya kaktüs bırakabilirsin. Henüz bilimsel bir çalışma olmamasına rağmen kaktüsün radyasyonu temizlediğine dair de ifadeler yer alıyor.
Kaktüsler bolca güneş ışığına ihtiyaç duyarlar. Kaktüslerin sağlıklı bir şekilde büyüyebilmesi için güneşlenme süreleri uzun tutulmalıdır. Bu nedenle kaktüsünüzü evinizin güney cephesinde en çok güneş alan yere koymalısınız. Güneş alan yerler kaktüsler için en ideal yerdir.
Dikenli görünümü ve korkutucu yapısı olmasına rağmen, kaktüsler kıskançlığı, dikkatsizliği, dağınık düşünceleri ve nazarı yener ve dağıtır.
Kaktüs, anti-oksidatif flavonoid aktivitesi ile beyin koruyucu bir etki sağlar. Kaktüs yaprakları, içerdiği fitokimyasal maddeler ile özellikle meme, prostat, kolon ve karaciğer gibi hastalıkların önlenmesine yardımcı olur.
Yaz sıcaklarında haftada 2 defa su isteyen kaktüs, kış soğuklarında haftada 1 defa sulama ile yaşayabilir. Sulamadan önce saksı tabağında kalan su varsa, suyun dökülmesi gereklidir.
Kaktüs bitkisi çöl bitkisi olarak bilinmektedir. Evlerde kullanılması önerilen bu bitkinin hava kalitesini yükselttiği, radyasyonu azalttığı ve stresi düşürdüğüne yönelik açıklamalar da yapılmaktadır. Bunun yanı sıra evde çiçek ya da farklı türdeki bitkileri beslemek zaman harcanması gereken bir süreçtir.
Kaktüs bitkileri güneşi seven ve bolca güneş ışığına ihtiyaç duyan bitki türleridir. Kaktüs yetiştiriciliğinde kaktüslerin sağlıklı bir şekilde büyütülmesi için güneş ışığında uzun süre durdurulmalıdır. Bu nedenden dolayı kaktüs sahibi olan kişiler kaktüslerini evin güney cephesine en çok güneş alan yere koymalıdır.
Yılbaşı kaktüsü ya da yılbaşı çiçeği olarak bildiğimiz bu bitki de yatak odalarında bulunması faydalı bitkilerdendir. Kırmızı, pembe veya beyaz çiçekleri olan bu bitkiyi balkon veya pencere önlerinde büyütebilirsiniz. Ancak havaların soğumaya başlaması ile birlikte evlerinize, yatak odalarınıza almalısınız.
Kaktüs ve sukulent bitkilerin içi su doludur. Bu bitkiler hava 10 dereceden aşağı düşmeye başladığı zaman korunmalı, balkonda ise içeri alınmalı ya da dışarda kalmaları gerekirse bir poşet ile üzeri kapatılmalıdır. Havalar bu derece soğuduğunda sık ve çok sulama yapmamalısınız.
Bu bitkinin Stapelia, Orbea, Huernia, Piaranthus ve Tavaresia cinsleri güzel çiçeklere sahip olmaları nedeniyle süs bitkisi olarak yetiştiriliyorlar. Etrafa yaydıkları çürük et kokusu nedeniyle leş bitkisi olarak bilinirler.
Kaktüsü çoğaltmak için yavru kökü ile birlikte çoğaltmanız gerekmektedir. Kaktüsü bir bıçak yardımı ile yavru kökünden ayırın. Bu ayırma işleminde olabildiğince hassas olmanızda fayda vardır. Kaktüs için uygun olan toprağı temin ettikten sonra elde ettiğiniz bu kökü iyice derine ekin.
Bazı bitki uzmanları kaktüsün evinizde ya da işyerinizde teknolojik aletlerinizden yayılan radyasyonu emdiğini söylemektedir. Kaktüsün Yararları konusunda bir diğer yaygın bilgi de kaktüsün diğer süs çiçeklerine oranla daha fazla oksijen ürettiği bilgisidir.
Diğer sukulentler gibi, kaktüsler de fotosentez yaparak bu su kaybını azaltır.
Kaktüsler senede bir kez çiçek açar. Açan çiçeğin ömrü ise 3- 4 hafta arasında değişmektedir. Bu sürenin sonunda çiçekler dökülür ve bir sonraki seneye hazırlık yapar.
Peki tercih edeceğiniz hangi çiçek eve bereket getirir. Afrika menekşeleri, portakal ağacı, nergis, şans bambusu, para ağacı, bonsai gibi çiçekler eve bereket çekmek için kullanılabilir.
Bambu bitkisini evde bulundurursanız eğer evinizdeki negatif enerjiyi ortadan kaldırarak daha huzurlu bir yaşam ve daha huzurlu bir uyku çekebilirsiniz.
Evde nazar olduğunu nasıl anlarız? Evde eşyaların sürekli kırılması, uzun dönemdir çalışan aletlerin ardı ardına bozulması gibi belirtileri vardır. Evin içinde negatif enerjinin, sanki havasızmış gibi baskın bir ortamın hissedilmesi de nazar göstergesi olabilir.
Bakımının kolay olması ve radyasyonu engellemesi sebebi ile iç mekanların gözde bitkileri arasındadır. Kaktüs, diğer çiçekler gibi çok su isteyen tür değildir. Dikensiz olan çeşitleri yani sukulentler de iç mekanları süsleyen bitkiler arasındadır.
Su tutan bir toprak tercih edildiğinde, çok sulama yapılması halinde bitki çürüyebilir. Kaktüs için geçirgen bünyede bir toprak tercih edilmelidir. Geçirgen bünyede olan toprak sulandığında, toprak yalnızca bitkinin gereksinim duyduğu suyu tutar ve fazla olanı süzer.
Zaten fazla sulamadan çürüyecek olan kaktüsleri birde deliksiz saksı içerisinde yetiştirmeye kalkarsanız kaktüslerinin ölmesi yakındır.Bu yüzden kaktüs saksıları muhakkak delikli olmalıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri