Merkezi bir konum, genellikle evin orta katında ve orta odada bulunan bir yer olmalıdır. Yüksek bir yere yerleştirin: Kablosuz sinyaller genellikle aşağı ve yana doğru yayılır. Bu nedenle modemi yüksek bir konumda tutmak, sinyallerin daha geniş bir alana ulaşmasına yardımcı olacaktır.
Cihaz, mümkün olduğunca orta bir noktada olmalı; duvara yakın konulmamalı. Duvar ve köşeler gereksiz sinyal kaybına neden olabilen unsurlar. Ayrıca, DECT telefon, mikrodalga fırın, bluetooth cihazlardan uzak olarak konumlandırılması öneriliyor. Bu cihazlar da Wi-Fi sinyallerini engelleyebiliyor.
Modeminizi Yüksek Bir Yerde Tutun
Modemi yerden yüksek bir bölgeye yerleştirmek, cihazın sinyal kalitesini artırabilir. Bu sebeple modeminizi dolap ya da duvarların üst bölgeleri gibi yüksek yerlere kurmanız, güçlü Wi-Fi elde etmenizi sağlar.
Süleyman Demirel Üniversitesi yapılan araştarmaya göre cep telefonunun en az 10 santimetre, modemin ise 25 santimetre uzakta tutulması gerekiyor. SDÜ Nörolojik Bilimler Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof.
Eğer modem açık uyursanız;
Modem, elektromanyetik dalgalar ile alışveriş sağlayan bir cihazdır. Hal böyle olunca, modemlerin yaydığı elektromanyetik radyasyon kişi uyusa bile beyin ve sinir sağlığına zarar verir.
İlgili 15 soru bulundu
Modemlerin genellikle iki adet anteni bulunmaktadır. Antenlerden birini dikey diğerini ise yatay bir şekilde yerleştirmelisiniz. Sinyal mümkün olan en yüksek güç ile iletilecektir.
Wi-Fi cihazları arasında bulunan çeşitli engeller (duvarlar, tavanlar, mobilyalar, metal kapılar vb.) Radyo sinyallerini kısmen veya önemli ölçüde yansıtabilir / absorbe edebilir. Bu da sinyalin kısmen veya tamamen kaybolmasına neden olabilir.
İnternet hızını artırın: İnternet hızınızı artırarak Wi-Fi sinyallerinin kalitesini de artırabilirsiniz. İnternet hızınızı artırmak için internet servis sağlayıcınızla iletişime geçebilirsiniz. Router'ı yükseltin: Router'iniz eski bir modelse yeni bir model ile değiştirmek sinyal kalitesini artırabilir.
Modemin konumu da önemlidir. Telefonunuzla modemin çekmediği bir alana giderseniz internet daha yavaş olur. Kısacası modemden ne kadar uzaklaşırsanız hızınız o kadar düşer.
Hazır internet paketleri ile gelen wifi modemlerinin çoğu sadece 15-20 metre mesafeden wifi sinyalini alacak şekilde tasarlanmıştır. Tabi, duvar gibi çeşitli nesnelerin içinden geçen wifinin sinyal mesafeleri 7-8 metreye kadar düşme gösterebilir.
Kablosuz internetin sağlığa etkileri konusunda çeşitli çalışmalar olduğunu belirten uzmanlar, alınması gereken önlemlere dikkat çekiyor. Uzmanlar özellikle çocukların uyuduğu odada modem bulunmaması gerektiğini belirterek gece saatlerinde modemin kapatılmasını tavsiye ediyor.
Mercusys 300 Mbps yaklaşık 1 kilometreye denk gelir. Bu da çok kuvvetli bir menzil anlamına gelir. Ofis ortamında bir kat için kullanabilirken, evinizde tüm odalar için tercih edebilirsiniz.
Eğer bir dolaba koyarsanız dolabın duvarları sinyalleri emer. Görüş açısında olması iyi bir düşünce olur. Evinizde en uzak mesafeyi gördüğünüz ve en fazla sayıda odayı gördüğünüz yer muhtemelen modeminizi koyabileceğiniz en iyi konumdur. Aynı zamanda modeminizi, yerden yukarı koymanız isteyeceğiniz bir şey olur.
Etrafınızdaki engeller: Wi-Fi sinyalleri, duvarlar ve diğer sinyal erişimini güçleştirebilecek engeller sebebiyle zayıflayabilir. Cihazınızın eskimesi: Telefonunuzun Wi-Fi alıcısı zamanla yıpranabilir ve bu da Wi-Fi sinyallerinin zayıf bir şekilde alınmasına neden olabilir.
Alçı, yapısal olarak aynı kalınlıktaki tuğladan daha fazla kablosuz sinyalleri engellemektedir. Çevredeki sinyallerin evimize girmesini veya evimizdeki kablosuz sinyallerin dışarı çıkmasını engellemek isteyebilirsiniz.
Cam pencerelerin görünür ışığa karşı saydam olduğu gibi, duvarlar da Wi-Fi sinyallerine karşı saydamdır, çünkü WiFi sinyalleriyle ilişkili radyasyonun frekansı veya dalga boyu katı nesnelere nüfuz edebilir, ancak yalnızca belirli bir dereceye kadar. Söz konusu duvarlar çok kalınsa, WiFi sinyalleri duvarlardan geçemez.
Antenleri, istenen alım alanına doğru dikey olarak veya hafif bir dikey sapmayla yerleştirin. Yatay düzlemde (kendi eksenine dik), anten sinyali her yöne eşit olarak yayacaktır. Sinyali, maksimum güçle yatay olarak daha büyük bir mesafeden iletecek olan yönlendiricideki dikey konumudur.
Aşırı derecede çalışan modemler aynen bilgisayarlar gibi ısınır ve yavaşlama eğilimine girebilir. Bunun için modemi dinlendirmek kapatarak belli bir süre aşırı ısınan modemi soğutmak İnternet hızınızı artırmakta kullanabileceğiniz ilk adım olarak karşımıza çıkıyor.
Bir modem kapatılıp açıldığında, VPN ayarları da dahil tüm ayarları sıfırlanır. Bu durum, VPN bağlantısını etkileyebilecek tüm yapılandırma sorunlarının çözülmesine yardımcı olabilir. Ayrıca, güç döngüsü yapıldığında ağ ve önbellek de temizlendiğinden, VPN veri paketlerinin akışı daha hızlı olacaktır.
Modemler Neden Bozulur? Modemlerin bozulmasında en yaygın olarak bilinen neden ısınmasıdır. Elektronik bir cihaz olduğu için, çalıştığı süre boyunca ısı üretir ve genelde uzun süre kapanmadıkları için modemlerin soğuma ihtimali azalır. Modemi arada bir resetlemek ve soğutmak, bozulmaların önüne geçebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri