Kapıya veya kapının kenarına gelenlerin içeri girmeden önce görecekleri ve olumlu hissedecekleri dekoratif bir şeyler asılmalıdır. Kapıdan girer girmez görülebilecek bir yere nazar boncuğu, fil imgesi, kuru biber, kuru kabak gibi koruyucu bir tılsım asılmalıdır.
Yatak odanızın güneydoğu köşesi sizi para konusunda berekete sevk eder. Bu köşeye parayı ve bereketi çağıran mor renkte bir obje koyabilir ya da mor bir kılıf içinde hesap cüzdanı veya bir miktar parayı bu köşeye yerleştirebilirsiniz. Evinizde eski, küflü, kırık, bozulmuş veya çatlamış hiçbir eşya bulundurmayın.
Elma, ayva ve nar Anadolu'da bolluk ve bereketin simgesidir.
Giriş Kapısı
Evinize, mümkün olduğunca geniş ve sağlam bir kapıdan engelsiz bir şekilde girebilmelisiniz. Feng Shui'ye göre; açık renkli giriş kapınız temiz, düzenli, davetkar ve huzur verici bir alana açılmalı. Giriş kapısı, yaşam alanına girme isteği uyandırmalı.
Kapı, doğuda olmalı
Evde önce oryantasyona bakılır sonra pusulayla yönleri tayin edilir. İdeal konum, evin güneye doğru bakmasıdır.
İlgili 40 soru bulundu
Hangi kapılar dışarı açılır? Genel olarak ev içerisindeki tüm kapılar odanın içerisine doğru açılır. Lakin oda kullanımına ve alanın genişliğine bağlı olarak kullanıcılar kapı yönünü değiştirebilir. Yani iç oda kapıları da dışarıya açılabilir.
Kilit aynasına cepheden baktığınızda, kilit dilinin düz kısmının sağda veya solda olması, o kilidin yönünü belirtir. Bazı kilitlerde ise sağ - sol ayrımı bulunmamaktadır. Bu tip kilitlerin dilleri, elle döndürülerek DIN Sağ veya DIN Sol hale getirilir ve bu şekilde her iki yönlü kapıda da kullanılabilmektedir.
Evimizi negatif enerjilerden arındırdıktan sonra yeni yıla girmeden bolluk & bereket köşemizi hazırlayalım… Evimizde bolluk & bereket köşesi, sırtınızı odanızın giriş kapısına vererek karşıya baktığınız da sol köşedir. Bu köşe sizin refahınızı, zenginliğinizi belirler.
Giriş kapısının karşısına ayna asmak uğurlu değildir. Yenilik, tazelik, bereket gibi beraberinizde getirdiğiniz ne varsa hepsi daha evinize giremeden kapıdan döner. Bu nedenle, evin girişinde aynayı kapının sağına veya soluna asarak evinizin bereketini koruyabilirsiniz.
Toprak renklerini kullanmaya özen gösterin. Metal alanlarda ise beyaz ve gri tonlarını tercih edebilirsiniz. Su renkleri arasında yer alan mavi ve siyah tonlarını olabildiğince az kullanmaya özen gösterin. Saf ve temiz bir alan elde etmek ve buna vurgu yapmak için beyaz dokunuşlar ile dekorasyona hareket kazandırın.
Renkler, Feng Shui felsefesinde önemli bir yer tutar. Buna göre dekorasyonunuzda altın rengine yer vermeniz bolluk ve berekete kapınızı açmanıza yardımcı olur. Vazo, şamdan, tepsi, ayna gibi dekoratif malzemelerde altın renklerini tercih edebilirsiniz. Bolluk bereket için bir diğer renk ise mor.
Peki tercih edeceğiniz hangi çiçek eve bereket getirir. Afrika menekşeleri, portakal ağacı, nergis, şans bambusu, para ağacı, bonsai gibi çiçekler eve bereket çekmek için kullanılabilir.
Karanfil, mimoza, şakayık, gül, orkide, krizantem ve tamamen yeşil görünüme sahip olan bitkiler bu türler içerisinde öncelikli sırada yer alır. Hem kokuları çok hoş olan hem de görünümleri çok güzel olan ve tamamen estetik açıdan bile insanları etkileyen bu çiçekler eve uğur getirir.
3) Evin Bereketini Artırır
Adaçayı yakmak negatif enerji dönüşümü için kullanılmaktadır. Bu tütsünün yaydığı enerji sayesinde evinize bereket gelecektir. Yakılan adaçayının küllerini ise çöpe atmayınız. Mümkünse pencereden dışarı savurmalısınız.
Bolluk ve bereketi arttırmak refaha ulaşmak niyetiyle de okunmaktadır. Zenginlik Duası Nasıl Okunur? Zenginlik duasının okunuşu; Allahümme ya Ganiyyü ya Hamidü ya Mübdiü ya Müidü, ya Rahimü ya Vedud. Eğnini bi helalike an haramike ve bi fadlike Ammen sivake.
Bolluk için hangi dua okunur? Allâhümmekfinî bi helâlike an harâmike, veğninî bi fadlike ammen sivâke. Allah'ım! Bana helal rızık nasip et beni haramdan koru!
Ebeveyn yatak odası için bir ayna arıyorsanız ve gömme dolaplarınız yoksa, ışığı odaya yansıtmak için pencerenin karşısına yerleştirmeyi deneyin. Yatak odanızın alanından en iyi şekilde yararlanmak için aynaları koymak için başka bir iyi yer, bir şifonyerin veya yatağınızın karşısında olmayan bir masanın üstüdür.
Yatak odanızda ayna bulundurmayın!
Çünkü “yin” (sakin, durgun) olması gereken bir yatak odasında aynalar ortama “yang” (canlı, aktif) enerji sağlarlar. Bunun sonucunda da delik deşik bir uyku hali, huzursuzluk, uykusuzluk gibi sorunlar ortaya çıkar.
Yatak odasında ayna bulundurmak, birçok kişi için pratik bir çözüm olsa da minimal boyutlu aynalar haricinde tercih edilmesi önerilmez. Özellikle yatak hizasında aynaların konumlandırılmaması tavsiye edilir. İyi enerji noktasında, yatak odasında bulundurulan aynaların kişileri olumsuz etkilediği bilinmektedir.
Türklerde bereket sembolü olarak kullanılan meyve motiflerinden özellikle üzüm, nar, incir, kavun, karpuz, buğday başağı v.b. taneli bitki ve meyveler genellikle doğurganlığın, bereketin ve hayat ağacının sembolü olarak eski çağlardan beri kullanıla gelen süslemeler arasındadır.
Yuvarlak aynanın evin batı veya kuzeybatı tarafına koyulması, aile mensuplarının yararınadır; dörtgen ayna varsa, çerçevelenmelidir. Dörtgen aynanın evin güneyi, güneybatısı ve kuzeydoğusuna koyulması, aileye zenginlik getirir. Ancak yatak odasında başka bir tür ayna da vardır.
Binalarda genellikle bu kapılar kullanılır. Oda kapıları içe doğru,bina giriş kapıları da içe doğru, tiyatro, sinema gibi yerlerde tehlike anında kaçışın kolay olması için dışa doğru açılırlar.
En kaliteli iç oda kapısı türü Lake kapılardır. Doğal olarak bu iki kapı arasından da yine Lake iç kapı türü daha kalitelidir diyebiliriz. Bunun sebebi daha sağlam olması, boyasının daha kaliteli olması, daha estetik görünüme sahip olması ve her türlü desende üretilebilmesidir.
Endüstriyel iç mekan tasarımlarında gri ve siyah renk sıklıkla kullanılmaktadır. Kontrast oluşturmak için ise kırmızı renk kapılarda tercih edilmektedir. Siz de evinizin tarzına uyuyor ise kırmızı renkli iç kapılar tercih edebilirsiniz. Oldukça cesur bir ev tasarımı için kırmızı renk kesinlikle tercih edilebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri