Eşi ile sorun yaşayan kişilerin bol bol Ya Vedud, Ya Kaviyy isimlerini zikretmeleri gerekir. Aile içi huzurun sağlanması için Yasin Suresi okuyarak ailedeki kişiler için dua edilebilir. Saf Suresi'ni okumak da aile içerisinde huzuru sağlayacaktır.
41 defa Bismillahirrahmanirrahim ve Ve elgaytü aleyke mehabbeten minni duası okunmalıdır.
Kur'an-ı Kerim'deki Duhan Suresi'nin 25. ayeti "Kem terakü min cennatin ve u'yün" kavga eden eşlere 21 yada 71 defa okumak sakinleştirmeye yarayabilir. İnna a'taynakelkevser. Fesalli lirabbike venhar. İnne şanieke hüvel'ebter.
Evde huzur ve bereket duası nedir? Ya Rabbi, Ya Rabbi, Ya Hayyu, Ya Kayyum, Ya zel Celali vel İkram. Es'elüke ya Rabbel arşil azimi en yerzükani rizkan halalen tayyiben birahmetike ya erhamer Rahimin.
İnsanlar iç huzuru bulabilmek için yaptıkları dualar ihlas suresi ruhsal sıkıntılardan korunmak için okunmaktadır. Kehf suresi kaza ve bela gibi husumetlerden arınmak için okunan dualardandır. İnşirah suresi ise şifa kazanma ve zor durumlardan sonra gelebilecek sıkıntılar için okunan dualardan sadece biridir.
İlgili 36 soru bulundu
Şeytan, içinde Bakara suresi okunan evden ürker ve uzaklaşır” (Müslim, “Müsâfirîn”, 212). buyurmaktadır. Evlerde bolluk ve bereket için okunabilecek en etkili surelerden biri olan Bakara Suresinin faziletleri ile ilgili pek çok sahih hadis-i şerif vardır.
Allahümme elif beyne kulubina ve aslih zate beynina ve'hdina sübüle'sselami ve necnina mine'z-zulümati ile'n-nuri ve cennibe'l fevahişe ma zahare minha ve ma betane. Manası: Allah'ım kalplerimizi birleştir. Aramızı düzelt ve bizi kurtuluş yollarına ilet.
Eşi ile sorun yaşayan kişilerin bol bol Ya Vedud, Ya Kaviyy isimlerini zikretmeleri gerekir. Aile içi huzurun sağlanması için Yasin Suresi okuyarak ailedeki kişiler için dua edilebilir. Saf Suresi'ni okumak da aile içerisinde huzuru sağlayacaktır.
Okumak, müzik dinlemek veya meditasyon yapmak gibi rahatlatıcı aktivite seçebilirsiniz. "Rahat bir sandalyeyi evinizde doğal ışık alan veya sevdiğiniz bir manzaraya sahip bir yere taşıyın" diyor tecrübeli iç mimar. Ayrıca bu iş için bütün bir odayı ayırmanıza gerek yok; sadece ana akışın dışında olan bir nokta seçin.
Bereket duası ise kişinin helalinden kazancının artması için okuyabileceği bir duadır. Allâhümmekfinî bi helâlike an harâmike, veğninî bi fadlike ammen sivâke. Allah'ım! Bana helal rızık nasip et beni haramdan koru!
Allâh'ım! Senden başka ilâh yoktur, Seni her çeşit kusurdan tenzîh ederim. Ben nefsime zulüm edenlerdenim." Bununla duâ edip de icâbet görmeyen yoktur. *"Bir kimse, sıkıntılı zamanında on defa, Hasbiyallahü lâ ilâhe illâ hüve aleyhi tevekkeltü ve hüve rabbül arşil azîm'i okursa, Allahü teâlâ üzüntüsünü giderir."
İÇ SIKILMASI, İÇ RAHATLATAN DUALAR
*"Sıkıntılı iken "Hasbünallah ve ni'mel-vekîl" deyiniz!" *Hz. Sa'd (r.a.) anlatıyor: Resûlullâh (s.a.v.) buyurdular ki; "Balığın karnında iken, Zü'n-Nûn'un (Yûnus aleyhisselâmın) yaptığı duâ şu idi: Lâilâhe illa ente sübhâneke innî küntü mine'z-zâlimîn.
Aile içindeki huzursuzluk genellikle birbirini anlamamaktan değil, kendimizi doğru ifade edemediğimizden kaynaklanır. Doğru ifade etmek içinse öncelikle biz ne hissettiğimizin, ne düşündüğümüzün, ne istediğimizin farkında olmalıyız.
Peygamber efendimiz de sıkıntılı hissedilen zamanlarda okuması gereken bir duayı söylemiş. O dua da şöyledir: La ilahe illallahül'azim-ül-halim la ilahe illallahü Rabbül-Arş-il'azim la ilahe illallahü Rabbüs-semavati ve Rabbül-Erdı Rabbül'Arş-il-kerim. Anlamı: Allah'ım beni tüm sıkıntılarımdan kurtar.
Vesvese duası şöyledir ki 'Amentü billahi ve rusulihi hüve'l evvelü hüve'l ahirü ve'z zahirü ve'l batinü ve hüve bi külli şey'in alim' duası sık sık okunmalı ve vesvese verecek konulardan uzak durulmalıdır.
Aile içerisindeki huzur ve mutluluğun sağlanması için Kuran-ı Kerim'in kalbi olan Yasin-i şerif okunup ailedeki kimseler için dua edilebilir. Her gün Salaten Tefriciyeyi 100 defa okuduğunda ve bu niyetle dua edildiğinde etki sağlanabilir.
Şifa duasının Arapça okunuşu şu şekilde ifade edilmektedir: "Ezhibil-be'se rabben'nasi eşfi ve enteş'şafi la şifae illa şifauke şifaen la yugadiru sekame." biçiminde olmaktadır.
Kalbe Huzur ve İnsana Mutluluk Veren Dua- Allah kabul eylesin. Ey dara düştüğümde imdat edenim ve dayanağım, darda ve sıkıntıda bırakma beni. Ey musibet ânımda ümit kaynağım, bela ve musibet anında ümit ver bana. Ey yalnızlık ve kimsesizlik anımda huzuruyla bana dost olan, dostluğunu daim eyle gönlüme.
Muaviye b.Ebu Süfyan'dan rivayet olunmuştur. Rasûlullah(s.a.v)'tan şöyle buyurduğunu nakletmiştir: “Kim şu beş kelime ile Allah'a duâda bulunursa, Allah istediğini mutlaka o kimseye verir."
Allahümme eslemtü nefsi ileyke ve veccehtehü vechi ileyke ve fevvadtü emri ileyke ve elce'tü zahri ileyke,rağbeten ve rehbeten ileyke,la melcee ve la menca minke illa ileyke. Amentü bi-kitabike'l-lezi enzelte ve bi-nebiyyike'llezi erselte.
Karı-Kocanın Arasını Düzeltmek İle İlgili Ayetler Nedir? Nisa Suresi, 35. ayet: (Kadın ile kocanın) Aralarının açılmasından korkarsanız, bu durumda erkeğin ailesinden bir hakem, kadının da ailesinden bir hakem gönderin. Bunlar, (arayı) düzeltmek isterlerse, Allah da aralarında başarı sağlar.
Karı kocayı birlikte anlatmak için de zevceyn tabiri kullanılır. Kur'ân-ı Kerîm'de zevc kelimesi hem sözlük hem de ıstılahtaki anlamında tekil, ikil ve çoğul şekillerinde sıkça kullanılmıştır (meselâ bk. el-Bakara 2/35, 232, 234; en-Nisâ 4/20; el-En'âm 6/143; Hûd 11/40; el-Hac 22/5; el-Ahzâb 33/28; er-Rahmân 55/52).
EŞLER ARASINDAKİ SOĞUKLUK İÇİN DUA:
Allah (c.c)'un izni ile anlaşamayan eşlerin şu duayı okumaları soğukluk giderilmesine yardımcı olabilir... Kur'an-ı Kerim'deki Duhan Suresi'nin 25. ayeti "Kem terakü min cennatin ve u'yün" kavga eden eşlere 21 yada 71 defa okumak sakinleştirmeye yarayabilir.
Kur'ân-ı Kerîm'de karı ve koca için zevc (meselâ el-Bakara 2/35, 102, 230; en-Nisâ 4/1, 20; ez-Zümer 39/6; el-Mücâdile 58/1), ikisini ifade etmek için zevceyn (en-Necm 53/45; el-Kıyâme 75/39), çoğul sîgasıyla ezvâc (el-Bakara 2/25, 232, 234, 240) kelimeleri yer almaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri