Evin önüne, garaj önüne park eden araç nasıl çektirilir diyorsanız bunları da 155'i arayarak hemen bildirin ve aracın çekilmesini isteyebilirsiniz. Kolluk kuvvetleri en kısa sürede araç hakkında gerekli işlemleri gerçekleştireceklerdir.
Nereye şikayet edebilirim ? Taşıtların durmak, duraklamak ya da park etmek suretiyle yolları, herkesin gelip geçmesine mahsus yerleri ve yaya kaldırımlarını işgallerini önlemek için Trafik Şube Müdürlükleri yanı sıra Zabıta Amirliklerine de şikayette bulunabilirsiniz.
kendi evinin önüne başkasının arabasını park etme deme hakkımız varmıdır. tabiki yoktur.
Öncelikle sakin kalmayı başarmalı ve sinirlenmemelisiniz. Diğer araçların camlarında herhangi bir iletişim numarası yoksa 155'i aramalısınız. Plaka numaralarını söyleyerek yetkililerin aracın kayıtlı olduğu kişilere ulaşmasını dakikalar içinde sağlayabilirsiniz.
Kat malikleri bütün ortak yerlere, 'arsa payları oranında' ortak mülkiyet hükümlerine göre malik oluyor. Kat malikleri, ortak yerlerde kullanma hakkına sahip. Bu hakkın otoparklardaki ölçüsü, aksine sözleşme olmadıkça, her kat malikine ait arsa payı ile oranlı.
İlgili 20 soru bulundu
Unutulmaması gereken nokta, dükkan önündeki boşluğun ortak yer sayılması ve maliklerin arsa payı oranında kullanımına sunulmuş olmasıdır. Yani bir başka ifadeyle, dükkan sahibinin de bu ortak kullanım alanında diğer malikler kadar hakkı vardır.
Park yasaklı alanlar, kaldırım, araba yolu, giriş kapısı önü, özel mülkiyet alanları, ücretli otoparklar gibi alanlara park edilemez. Uygun olmayan yerlere park edilen e-mopedler ceza alabilir ve ya çekilebilir. Bu durumlarda tüm sorumluluk kullanıcıya aittir ve oluşan maliyetler kullanıcıya yansıtılır.
Çekilen aracın bulunduğu otoparka gittiğinizde çekici ücreti ve otopark ücretini ödedikten sonra araç çekim belgesi alarak aracınızı götürebilirsiniz. Şirket araçları için, şirketin imza sirküsü ve kimliğiniz ile birlikte giderek aracı otoparktan alabilirsiniz.
Alo 174 İhbar ve Şikayet.
Vatandaşlarımızın hatalı gördükleri sürücüleri bildirip denetime katılması ve şikâyetlerini bildirmesi için 155 polis imdat hattının yanında internet üzerinden ihlal bildirimi için yeni bir sayfa uygulamaya konulmuştur.
Apartman önüne park etme kanunu ya da dükkan önüne araç park etme kanunu gibi bir kanun yoktur.
Aslında kanunda garaj önüne park etmenin herhangi bir cezası yok. Araç çıkışını engellemekten kaynaklı araçları cekiyorlar.
orası kaldırım. orada sizin pencereniz olmasa bile araç park etmek yasaktır. yani haklısınız. buraya park eden araçların fotoğrafını çekip whatsapp tan emniyete şikayet edin kaldırıma park ediyorlar diye. orası kaldırım. orada sizin pencereniz olmasa bile araç park etmek yasaktır.
Aracı Trafik Vakfı değil polis çektiriyor
2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu'na göre trafikte araç çektirme yetkisi sadece poliste. Polis sadece kanun gereği araç çekim işinde Trafik Vakfı ya da Polis Hizmetlerini Geliştirme Derneği gibi derneklerden çekici hizmeti alabiliyor.
Sorunların çözüm noktası ALO 130 hattı vatandaşlarca aktif olarak kullanılıyor.
Kaldırım yoksa ve koyduğun duba araç geçişine engel teşkil etmiyorsa izin alırsın rahat. İzin alarak yaptırmanız daha doğru olur.
Karayolları Trafik Kanunu'na göre 61/1-a maddesi: Taşıt yolu üzerinde duraklamanın yasak olduğu yerlerde park etmek yasaktır. 132 TL para cezası ve 15 ceza puanı tatbik edilir. Hatalı park eden araçlar, trafik ekiplerince otoparka çekilebilir. Aracınızı çıkarmak için masrafları ödemeniz gerekmektedir.
Ev Sahibi Şikayet Hattı
Kiracılar kira sözleşmeleri dolmadan evden çıkmaları konusunda baskıcı olan veya haksız oranda zam yapan ev sahiplerini 189'u arayarak veya CİMER ya da e-Devlet üzerinden ihbar formu doldurarak şikayet edebilecektir.
Polis yerine belediye zabıtasına da şikayette bulunabilirsiniz. Polisin verdiği idari para cezasına karşı da gürültü devam ediyorsa Türk Ceza Kanununda düzenlenen huzur ve sukunu bozma suçu gereğince savcılığa şikayette bulunabilirsiniz.
KİLOMETRE BAŞINA 12 TL
Teklif oy birliği ile kabul edildi. Alınan kararla, park yasağı halinde çekme ücreti ve park yasağı dışında 5 kilometreye kadar özel taşıma ücreti 250 liradan, yüzde 60 zamla 400 liraya çıktı. Kilometre başına 12 lira olan ücret de yüzde 25 zamla 15 liraya yükseldi.
SİSTEM NASIL ÇALIŞIYOR? Cep telefonlarındaki bütün operatörlerden mesaj bölümüne "PARK" yazıp boşluk bıraktıktan sonra araç plakasını yazdıktan sonra 1550'ye göndermek gerekiyor.
Park cezası genel anlamda taşıma yapılan mesafeye göre belirlenir. Parka alınan araçlar için günlük 12 TL ücret vardır. Bununla birlikte 3 aşamanın da kullanımı sonucunda aracın çekilmesiyle 236 TL ceza oluşur. Ödeme durumlarına bağlı olarak cezalarda artış ya da azalış olabilir.
12) Park yeri,sinema,tiyatro,garaj,iş hanı vb. yerlerin giriş-çıkış yerlerine her iki yönde 5m. mesafe içinde, 13) Geçiş yolları üzerinde ve önünde PARK ETMEK yasaktır.
Duraklama ve park etme: Madde 59 – Yerleşim birimleri dışındaki kara yolunda zorunlu haller dışında taşıt yolu üzerinde duraklamak veya park etmek yasaktır.
Duraklara 15 metre kuralı bulunuyor. Durakların 15 metre öncesine ya da sonrasına park etmek yasak. Ancak çoğu kişi otobüs durağına park etme cezası olduğunu bile tam olarak bilmiyor. Kuralara uymayan ya da kuraldan haberi olmayan sürücüler ise, ancak cezalarla karşılaştıklarında durumun farkına varabiliyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri