Evlerde Uygulanabilecek Ses Yalıtım Sistemleri Zeminden ulaşan seslerin engellenmesi için akustik halı, süngerpan, kauçuk tabanlı halı gibi ürünler tercih edilebilir. Taban kısmında kauçuk malzeme bulunan ve akustik yeteneğe sahip olan akustik halılar zemine serilerek rahatlıkla kullanılırlar.
Duvar ses yalıtımında hangi malzemeler tercih edilmelidir.
Zemin için uygun bir malzeme değildir. Bondex sünger, yanmaz sünger, akustik sünger, bariyerli bondex sünger ve ses yalıtım bariyeri gibi ürünler tercih edilmelidir. Bu tür malzemeler yanmazlık ve alev geciktiricili testlerinde başarılı sonuçlar almıştır.
Günümüzde en profesyonel bulunan ve doğrudan ses yalıtımı amacıyla uygulanan bir yöntem akustik panellerdir. Farklı desenler ve kabartmalarla odada oluşan gürültüyü emen ve dışarı yansıtmayan panelleri rahatlıkla kullanabilirsin.
Düşük seviyede ısı yalıtımı için piramit, yumurta, melamin süngerler kullanılır. Ses şiddeti yüksek ise süngerpan adı verilen rebonded bondex süngerler kullanılır. Ses yalıtımı yapılması planlanan alan stüdyo, konser alanı, sinema gibi ortamlar ise bariyerli süngerlerin kullanılması uygundur.
Evinizde sakinliği arıyorsanız üst kattan gelen seslere karşı tavan ses yalıtımı uygulatabilirsiniz. Ses geçirmez tavan yapmak için de zeminde ve duvarda olduğu gibi süngerpan türü malzemeler kullanılıyor. Diğer alanlardan farklı olarak çelik profil yerleştirilip ses bariyeri uygulanabiliyor.
İlgili 37 soru bulundu
Ses yalıtımı konusunda en başarılı sonuçlar elde edebileceğiniz İzocam Taşyünü, İzocam manto Taşyünü, nfaf ses yalıtım süngeri, nfaf Yapışkanlı ses yalıtım süngeri, genel Taşyünü ve cam yünü ürünler ses yalıtımı konusunda bilindik en başarılı ve en iyi malzemelerdir.
Alt kat komşunuz rahatsız olmaz. Ama üst katta parke altına bir işlem yapmaya izin verilmiyor ise o zaman ters tavan izobozz keçe uygulaması yapılarak ses azaltılmaya çalışılır. Üst kattan gelen ses nasıl kesilir ? Şap altı parke altı şiltesi kullanılarak veya ters tavan uygulaması yapılarak azaltılır .
Ses yalıtımında kullanılan malzemeler arasında akustik süngerler, basotect basotect süngerler kullanılır. Bariyerli çeşitleriyle oldukça etkili olan ses yalıtım malzemeleri dışında bariyerli süngerler, bondex süngerpan ve ahşap yünü heraklite gibi malzemelerde kullanılarak ses yalıtımı en üst seviyede sağlanmış olur.
Taş Yünü Kullanım Alanları
Dış cephe ısı, ses ve yangın yalıtımı uygulamalarında kullanılır. Bölme duvarlarında ısı, ses ve yangın yalıtımında kullanılır.
PARKE ALTI SES YALITIMI
Kullanılan malzemeler sertifikalıdır ve yoğunluğu makuldür. Zemindeki titreşimli sesler de problem olabilir. Bu sorunlar, şap öncesi veya sonrası, parke altı ses yalıtımı ürünleriyle çözülebilir. Bu uygulama sayesinde hem hava kaynaklı hem de darbe kaynaklı titreşimli sesler engellenir.”
Bunun için şu yöntemler izlenebilir: Akustik Perde ve Kalın Battaniye Kullanılması: Duvara kalın battaniyelerin hiç boşluk kalmayacak şekilde monte edilmesi, sesin tutulması için etkili yöntemlerden biridir. Bu uygulamanın bira daha maliyetli şekli ise, akustik perdelerin satın alınmasıyla yapılabilmektedir.
Duvarlarda alçıpan levhalar arkasında ses yalıtım malzemesi olarak kullanımı ile televizyon ve konuşma seslerini kesmek mümkün değildir.
Özetle, komşu gürültüsü yapılan tüm uyarılara rağmen kesilmediyse gürültü yapan komşu polise şikayet edilebilir, belediye zabıtasına da başvurulabilir. Bu şekilde zabıta ve polise gürültü şikayeti yapıldığında, yetkililer gürültü yapan komşuya gerekli cezayı keserler.
Akrilik kopolimer emülsiyon esaslı, mat görünümlü, ses yalıtımı sağlayan, yüksek performanslı iç cephe boyasıdır. yüzeylerinde güvenle kullanabileceğiniz, ideal bir boyadır.
Ses Yalıtımı Malzeme Çeşitleri
Süngerpan, bariyerli basotect sünger, bariyerli akustik süngerpan, ses yalıtım bandı, akustik karo halı, mantarlı kauçuk ve mantar şilte gibi ses yalıtım uygulamalarında kullanılan ses kesici malzemeler, farklı ihtiyaçlar için farklı gruplara ayrılır.
Cam yünü 250 dereceye kadar yangına dayanıklıdır. Taş yünü ise 650 dereceye kadar yangına direnç gösterir. Esnek bir malzeme olan cam yününün basınç ve kopma direnci taş yüne göre daha düşüktür. Taş yününün kesilmesi, taşınması ve montajı daha kolaydır.
Strafor Özellikleri
Çok hafiftir, uygulandığı yüzeye fazla yük bindirmez. Isı yalıtımı, ses yalıtımı ve yangın yalıtımı sağlar.
Cam yünü, bir ısı yalıtım malzemesi olduğu kadar aynı zamanda ses yalıtımında da etkili bir malzemedir. Isı için oldukça yüksek bir yalıtım düzeyi sağlarken ses içinde akustik düzenleme sağlar. Malzeme yapısı gereği geniş kullanım alanları mevcuttur ve çok tercih edilmektedir.
Ses Yalıtım Malzemeleri Nelerdir? Akustik sünger, yanmaz akustik sünger, basotect melamin sünger, kauçuk ve mantar esaslı zemin levhaları, ses yalıtım süngeri (süngerpan, bariyerli yanmaz sünger, bariyerli basotect sünger, bariyerli süngerpan) evapan, ses izolasyon bandı, ses yalıtım şiltesidir, ses bariyeridir.
Gerçekleştirilen ses yalıtım malzemelerinde özellikle kalın olanlar seçilmelidir. Ses yalıtım engelleyen malzemeler; bariyerli süngerpan, bariyerli melamin sünger, bariyerli akustik süngerler ya da yanmaz akustik süngerleri tercih edebilirsiniz.
Bunlar taş yünü, ahşap yünü, akustik süngerler, paneller, bariyerli süngerler, bondex süngerler vb. Kullanılacak olan malzemeler ortamın ses şiddetine göre değişiklik göstermektedir. Bu ortamlardan başka ortamlarda da (stüdyo, spor salonu, okul, hastane, tekne motor bölümleri vb.) ses yalıtımı uygulanır.
Tavan ses yalıtımı uygulanırken yalıtım bariyeri kullanılır, bu bariyer çoğunlukla EPDM ya da kauçuk malzemeden olur. Bariyer tüm tavana yapıştırıldıktan sonra sıra son aşamaya gelir. Son aşamada boşluk kalmayacak şekilde alçıpanların monte edilmesi gerekir. Ses izolasyonu bu aşamalardan sonra tamamlanmış olur.
Bir apartmanda yada çalışma alanlarında yürüme sesleri yada hava oluşumlu gürültülerin alt kata gitmesine engel olabilmek için ses yalıtım uygulaması yapılmaktadır. Zeminlerde parke yada şap altı ses yalıtımı uygulamaları yapılabilir. Titreşim kaynaklı sesler yada darbe nedeniyle oluşan gürültüler engellenir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri