Peki sanal gerçeklik gözlüğü ile neler yapılabilir? Sanal gerçeklik gözlükleri, birçok sanal gerçeklik oyunu ve eğitim materyali ile birlikte gelir. Bu sayede kullanıcılar, sanal gerçeklik ortamında oyun oynayabilir veya öğrenme materyallerini daha etkili bir şekilde öğrenebilirler.
Bilgisayar tarafından oluşturulan 3 boyutlu görüntüleri, kişinin görüntülemesini sağlayan sanal gerçeklik gözlüğü, en basit tanımıyla bir görüntüleme cihazıdır.
Artık sanal gerçeklik gözlüğüyle bir filmi 360 derece izleyebiliyoruz. İşte size bugüne kadar çıkmış ve 360 derecede izlenmeyi haketmiş 12 film, pornolar hariç.
Sanal gerçekliğin en çok kullanıldığı alanlar özellikle otomotiv, gemi inşa, havacılık, savunma, tasarım ve görselleştirme, ARGE ve ÜRGE, imalat, sanal bakım-onarım-teknik eğitim, enerji, sağlık, eğitim ve üniversiteler, oyun teknolojisi, inşaat – mimarlık, kültür ve turizm, eğlence, e-ticaret ve spor gibi alanlardır.
İlgili 18 soru bulundu
Sanal gerçeklik (İngilizce: virtual reality; VR), teknoloji kullanılarak oluşturulan kurgular ile gerçek ve hayalin birleştirilmesidir. Sanal öğrenme ortamları, gelişen teknolojinin eğitim-öğretim ortamlarına dahil edilmesiyle birlikte öğrencilerin öğrenme deneyimlerini zenginleştirmek için tasarlanmış platformlardır.
Sanal Gerçeklik Önemi ve Faydası? Eğitim – öğretim faaliyetlerinde teknoloji kullanımıyla birlikte sanal gerçeklik de yerini almaya başlamıştır. Bireyi destekleme, yaratıcılığı ön plana çıkarma, çok boyutlu düşünme, deneyimi arttırma, öğrenmeyi kolaylaştırma gibi daha birçok fayda sağlamaktadır.
VR olarak da bilinen sanal gerçeklik gözlükleri; telefon, tablet, bilgisayar, televizyon gibi elektronik cihazlara bağlanarak kullanılabilir.
Mobil cihazlar için tasarlanan sanal gerçeklik gözlükleri Android ve IOS işletim sistemine sahip olan cihazlarla tam bir uyum sağlar.
Vr gözlükler takılarak sanal dünyaya giriş yapılır ve oyunun içinde yaşanarak oynanır. Sanal gözlük seçimlerinin fiyatına göre yapılmaması gerekir. Önemli olan ihtiyacınızı karşılayacak, size uygun gözlük seçimini yapmanızdır.
Cinema 3D teknolojisi ise birden çok katmanı tek çerçevede birleştirerek ayna ve lens yardımıyla üç boyutlu görüntü algısı yaratıyor. Böylelikle gözlük takmanıza gerek kalmadan filmi üç boyutlu şekilde izleyebiliyorsunuz.
Sanal gerçeklik gözlüğü , günümüzde yaygın olan LED , LCD , Plazma gibi teknolojiler ile üretilmiş telefon , bilgisayar ve diğer birçok aygıtın ekran görüntüsünü daha gerçekçi göstermek , göz yanılmaları ( hileleri ) sayesinde görüntüyü daha gerçekçi olarak algılatmak için tasarlanmış teknolojik gözlüklerdir.
Yeşil ve kırmızı camlara sahip 3D gözlükler, ekrana yansıtılan oyunları, belgeselleri, videoları, dizileri, filmleri daha gerçekçi görmenizi sağlar. Filtreleme özelliğine sahip ürün, farklı iki görüntüyü beyinde birleştirir.
Sanal gerçeklik gözlükleri, gözleri tamamen kapatacak şekilde kullanıcın başına sabitlenerek kullanılır. Ekran olarak sanal gerçeklik gözlüğünün uyumlu olduğu bir akıllı telefonu içine yerleştirmek yeterlidir. Özellikle ilk kullanımda başı sağa sola hızlı hareket ettirmek baş dönmesi sorunu yaşatabilir.
Küçük çocukların büyük kullanıcılara göre yaralanma ve olumsuz etkiler yaşama olasılığı daha yüksektir. 13 yaşından küçük çocukların Meta VR Sistemlerini kullanmak isteyebileceğini anlıyoruz ancak hesap oluşturmalarına veya Meta VR Sistemlerini kullanmalarına izin vermiyoruz.
VR gözlükler, göz kuruluğu yapıyor
Diğer dijital araçlar gibi, VR gözlüklerin de fazla kullanımı göz kırpma sıklığının düşmesine ve buna bağlı olarak gözlerin kurumasına neden oluyor. Göz kuruluğu; gözlerde yanma, batma, kızarma, kaşıntı, bulanık görme ve yorgunluk hissine yol açıyor.
%4 indirimle Fuchsia G12 VR Shinecon 3D Sanal Gerçeklik Gözlüğü 507 TL'ye, %36 indirimle Pico Neo 3 Pro Eye 45.315 TL'ye, %4 indirimle Zore G06A VR Shinecon 3D Sanal Gerçeklik Gözlüğü 484 TL'ye, %4 indirimle LENOVO Star Wars: Jedi Challenges Artırılmış Gerçeklik Gözlüğü Seti 13.632 TL'ye sahip olabilirsiniz.
2022'de tanıtılan Sony PlayStation VR2, en iyi gözlükler listesinde yer alıyor. Sony bu gözlükte göz başına 2000×2040 piksel çözünürlük desteği ekliyor.
Sanal gerçeklik gözlüğünün en yaygın olarak kullanıldığı alanlar video ve oyun sektörüdür.
Bu gözlüğün kullanımını üreticiler dahi 13 yaş öncesinde önermiyor. Kullanırken sık sık, her 10 dakikada bir ara verilmediğinde ve uzun kullanımlarda; gözlerde yakını görme ve miyop gibi problemlere yol açabiliyor.
Virtual reality, yani sanal gerçeklik, gerçekçi bir durumun simüle edildiği bir bilgisayar tekniğidir. Bu durumu yaşamak için özel sanal gerçeklik gözlüğü veya başınıza ekran (HMD) takmanız gerekir.
Üniversitede Yapay Zeka Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği gibi bölümlerden mezun olanlar sanal gerçeklik uzmanı olarak çalışabilir. Ancak bu mesleği icra edecek kişilerin lisans eğitimi sonrası Visual Effects alanında özel eğitimlere katılması gerekir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri