1. ve 2. derece deprem kuşağında olmayan sadece 3 ilçe vardır. sarıyer, arnavutköy ve eyüpsultan 3. derece deprem bölgesidir. en sağlamlar da bunlardır. toplu resmi listeye şuradan ulaşılabilir. daha detaylı bir liste son dönemde hazırlandı, iyi biliyorum. fakat onu bulamadım şimdi.
Eyüp İlçesi İstanbul'da yer alan ve Marmara fay hattına yakınlığı sebebiyle deprem riski bulunan bir bölgedir. Özellikle 1999 Marmara Depremi gibi büyük depremlerin yaşandığı İstanbul'da, Eyüp İlçesi de deprem riski olan bölgelerden biridir. Bölge, deprem güvenliği açısından özellikle dikkatli olunması gerekmektedir.
Şişli, Beşiktaş, Beyoğlu, Eyüpsultan, Sarıyer ve Başakşehir gibi ilçelerin zeminleri sağlam. Ama bu zeminlerin üzerinde çok çürük kısımlar da olabilir. Dere yatakları özellikle çok tehlikeli.
Şurada Paylaş! Silivri orta derece riskli olan deprem bölgeleri arasında yer almaktadır.
3. DERECE DEPREM BÖLGELERİ
Eskişehir, Antalya, Tekirdağ, Edirne, Sinop, İstanbul, Kastamonu'yu, Ordu, Samsun, Giresun, Artvin, Şanlıurfa, Mardin, Kilis, Adana, Gaziantep'in de bazı bölgeleri ve Kahramanmaraş, Sivas, Gümüşhane, Bayburt, Kayseri, Yozgat, Çorum, Ankara, Konya, Mersin ve Nevşehir.
İlgili 37 soru bulundu
Bağcılar semtinin risk derecesi sorgulanmaya başlandı. Bağcılar semti İstanbul deprem riski haritasına göre 2. derece riskli ilçeler arasında yer alıyor.
İKİNCİ DERECE RİSKLİ BÖLGELER
Tekirdağ, İstanbul (1 ve 2. Bölge), Bitlis, Kahramanmaraş, Van, Adıyaman, Şırnak başta olmak üzere, Zonguldak, Tekirdağ, Afyon, Samsun, Antalya, Erzurum, Kars, Ardahan, Batman, Iğdır, Elazığ, Diyarbakır, Adana, Eskişehir, Malatya, Kütahya, Çankırı, Uşak, Ağrı ve Çorum..
Silivri İlçesi İstanbul'da yer alan ve Marmara fay hattına yakınlığı sebebiyle deprem riski bulunan bir bölgedir. Özellikle 1999 Marmara Depremi gibi büyük depremlerin yaşandığı İstanbul'da, Silivri İlçesi de deprem riski olan bölgelerden biridir.
Marmara Denizi kıyısında yer alan Silivri, Kuzey Anadolu fay hattı üzerinde bulunması sebebiyle İstanbul'da deprem riski yüksek olan ilçelerden bir tanesi.
Silivri'nin deprem riski İstanbul genelindeki diğer ilçeler gibi Kuzey Anadolu Fay Hattı nedeniyle yüksektir. Fakat risk derecesi orta seviyededir.
Kentsel alan engebeli bir yüzeyde yerleşmiş olmasına karşın Eyüpsultan'ın kırsal alanı fazla yüksek olmayan tepeler, sırtlar ve hafif düzlüklerden oluşmaktadır. Batı Yakası'nda su bölümü hattı', Doğu Yakası'na kıyasla, yakın olduğundan akarsular güneye, Haliç'e doğru akmaktadır.
Vahiy kâtiplerinden olması sebebiyle Hz. Peygamber zamanında Kur'ân-ı Kerîm âyetlerinin bir araya getirilmesine hizmet etti. Ashap arasında ilmiyle de tanındığı için kendisine sorulan dinî konularda pek çok fetva verdi.
İstanbul'da Orta Derece Riskli İlçeler İstanbul deprem bölgeleri içerisinde orta derece deprem riski taşıyan ilçeler, Beşiktaş, Tarabya Çukuru, Üsküdar Çukuru, Çayırbaşı Çukuru, Tophane, Ortaköy'ün dolgu kesimleri, Alibeyköy, Kadıköy Kurbağalıdere, Moda'nın denize bakan kısmı, Fatih, Topkapı, Silivri, Gümüşyaka olarak ...
Avrupa Yakası'ndaki depreme dayanaklı ilçeler:
Beşiktaş Şişli. Alibeyköy.
Deprem İstanbul'un tüm ilçeleri için yüksek risk oluşturmakla birlikte; özellikle Adalar, Avcılar, Bahçelievler, Bakırköy, Beylikdüzü, Büyükçekmece, Küçükçekmece, Maltepe, Tuzla, Üsküdar, Zeytinburnu ve Sultanbeyli ilçeleri ve yakın mahalleler olası büyük depremden yoğun olarak etkilenecektir.
İstanbul'un sağlam zemine sahip alanlarına yönelik olaraksa Beykoz, Bebek, İstinye, Maslak, Şişli, Beşiktaş, Üsküdar ve kuzeyini söyleyebilirim.
Deprem. Ana depremden iki gün önce, 24 Eylül'de İstanbul'un güney batısında 4.6 büyüklüğünde sarsıntı oldu. Depremden iki saat önce, öğlen saat 12:00'de Silivri'de 2.9 büyüklüğünde bir deprem gerçekleşti.
Bu fay hattının sualtında bulunan İstanbul-Silivri bölümü (İstanbul'a yaklaşık 15 kilometre uzaklıktadır) ise yaklaşık 250 yıldır kırılmıyor. Fay hattının hareketini gözlemleyerek Kuzey Anadolu Fay Hattı'nın bu bölümünün büyük bir deprem üretip üretemeyeceği konusunda tahmin yapmak mümkün.
KUMBURGAZ FAY HATTI İLE İLGİLİ BİLGİLER
Kumburgaz Fayı, Marmara Denizi'nin kuzeyinde yer alır ve Kuzey Anadolu Fayı'nın (KAF) batı kolunun bir parçasıdır. KAF, Türkiye'nin en aktif ve en tehlikeli fay hatlarından biridir ve Kumburgaz Fayı bu fay hattı sistemi içinde önemli bir yere sahiptir.
Silivri'den Beylikdüzü'ne uzanan kesimdeki zemin yumuşak dediğimiz deprem büyütmesine yol açacak özellikte. Bölgenin zemini, kil, kömür, kum ve çakıldan oluşuyor.
Marmara Denizi içinde meydana gelen son deprem etkinliği, kilitli olan Kumburgaz fayını kırmaya zorlayacak gerilmeyi bu fayın üzerine transfer ettiği yapılan çalışmayla ortaya konmuştur. 26 Eylül 2019 tarihinde meydana gelen deprem, Kumburgaz fayına 1 bar'lık ek bir enerji yükü getirmiştir [10].
Prof. Dr. Ahmet Ercan, İstanbul Silivri'de saat 19.36'da ve yerin 3 kilometre derinliğinde gerçekleşen 3.1 büyüklüğündeki deprem sonrasında açıklamada bulundu.
AFAD ve uzmanların açıklamasına göre Türkiye'de fay hattı olmayan veya deprem riskinin en az olduğu illerin arasında Ankara, Antalya, Sinop ve Zonguldak bulunuyor.
Yapılan açıklamada depremin seviyesinin dördüncü seviye olarak belirlendiği aktarıldı. DÖRDÜNCÜ SEVİYE ALARM NEDİR? Dördüncü seviye alarm, acil durumlar ve ciddi tehlikelerle karşı karşıya kalınan durumlarda zikredilen bir alarm türüdür. Acil müdahale gerektiğini bildirmektedir.
Yurdumuzu deprem tehlikesine göre 4 bölgeye ayırabiliriz. Buna göre, 4 üncü derece deprem bölgesi tehlikenin en az olduğu bölge iken, 3 üncü derecede bu tehlike biraz daha fazladır. 2 inci derece deprem bölgelerinde deprem tehlikesi ise 3 üncü dereceden daha fazladır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri