F1: Programların bir çoğunun yardım penceresini açmaya yarar. F2: Windows'ta seçili olan tüm dosyanın ismini değiştirir. F3: Aktif olarak kullandığınız programın arama özelliğini açar. F4: Alt + F4 aktif olan pencereyi veya programı kapatır.
F1'den başlayan ve F12'ye kadar giden bu tuş grubunun özellikleri şu şekildedir: F1 Tuşu: Bilgisayar üzerinde kullanılan birçok programda yardım menüsünü açan F1 tuşu bazı bilgisayarlarda ise BIOS ayarlarına ulaşmak için kullanılmaktadır. F3 Tuşu: Hem Windows'ta hem de diğer programlarda, ara ve bul özelliği açar.
F2: Önceki eylemi iptal eder.
F2: Dosya veya klasör adını düzenlemek için kullanılır. Bir dosya veya klasörü seçip F2 tuşuna bastığınızda adını değiştirebilirsiniz. F3: Çoğu uygulamada arama işlevini açar. Dosya Gezgini veya internet tarayıcı gibi uygulamalarda kullanılabilir.
Windows'ta, bu tuşu basılı tutarak ve bir uygulama simgesini tıklatarak, o uygulama için yardım menüsünü açabilirsiniz. F2, genellikle dosya isimlerini hızla yeniden adlandırmak için kullanılırken; F3, birçok programda ve işletim sisteminde arama işlevini başlatır.
İlgili 20 soru bulundu
Fonksiyon tuşlarından ilki olan ve temel görevi yardım penceresini açmak olan F1 tuşu da klavyelerimizin en üst kısmında, ESC ile F2 tuşları arasında yer almaktadır.
Word, Excel, PowerPoint: Aç penceresini görüntülemek için ctrl + alt + f2 tuşlarına basın.
F3 : Arama penceresini açar.
Alt tuşu ile birlikte kullanıldığında (Alt+F4) aktif olan pencereyi kapatan bu tuş; Ctrl ile birlikte kullanıldığında ise (Ctrl+F4) pencere içindeki bir başka aktif pencereyi kapatmaktadır.
Bu makaledeki bir kısayolu hızla bulmak için Ctrl+F tuşlarına basın ve arama sözcüğünüzü girin. Bir eylemin karşılık gelen kısayol tuşu yoksa, makro kaydederek bir kısayol oluşturabilirsiniz.
Örneğin, Paint'te yeni bir resim oluşturmak için Ctrl + N tuşlarına basın. Not: Dokunmatik bir klavyede bazı kısayolları görmek için Ctrl tuşuna basmanız gerekir.
Sunumu istenilen slayttan başlatmak Kısayol: Shift+ F5
İleri geri sayfalar arasında kaybolmadan Shift F5 kısayolu ile Sunumunuzu durdurduğunuz slayttan tekrar başlatabilirsiniz.
Klavyeyi kullanarak hızlı bir şekilde, tablolarınıza satır eklemek için Alt, E ve S tuşlarını kullanabilirsiniz. Satır eklemek istediğiniz hücreye gelin ve Alt tuşuna basın bırakın, E tuşuna basın bırakın ve S tuşuna basın bırakın. Satırın eklendiğini görürsünüz.
F8: Windows açılış menüsünü açmaya yarar. F9: Microsoft Outlook'ta e-posta göndermeyi ve almayı sağlarken, Word'de dosyayı yeniler. F10: Windows'ta açık olan uygulamanın menü çubuğunu aktif hale getirir. F11: Tüm internet tarayıcılarında tam ekran moduna geçmeye ve tam ekran modundan çıkmaya yarar.
word, excel ve diğer office programlarında açık olan dokümanı kapatmaya yarayan tuş kombinasyonu. mirc programinda o an acik olan chat penceresinin kapatilmasi icin uygulanan kisayol kombinasyonu. windows altında çalışan hemen hemen tüm programlarda açık olan dökümanı kapatma işlevi görür.
Ctrl + u = Seçili metnin altını çiz. Ctrl + k = Seçilen metni bir bağlantıya dönüştür. Alt + Shift + x = Seçilen metni monospaced bir fontta görüntüle. Alt + Shift + h = Klavye kısayollarını göster (Bu yardımı görüntüle)
F4'e basmak pencereyi kapatır ve FN+F4'e basmak bile pencereyi kapatır.
Bilgisayar klavyelerinde 2 tane bulunan Shift tuşları; klavyelerin sağ ve sol altında yer almaktadır. Klavyelerin sol alt kısmında yer alan Shift tuşu, Ctrl ve Fn tuşlarının üzerine yer alırken; sağ altta yer alan Shift tuşu ise, klavyelerin sağında yer alan Ctrl tuşu veya yön tuşlarının üzerinde konumlanmıştır.
Microsoft Office uygulamalarında Alt tuşu ile birlikte kullanılan F8 tuşu (Alt+F8) düzenlenen belgenin bulunduğu bir diyalog penceresi açar.
F5: Bilgisayar (LCD) ekranını karartın. F6: Bilgisayar (LCD) ekranını aydınlatın. F7: Klonlamayı veya genişletilmiş masaüstünü etkinleştirmek için harici ekranları yönetin.
Örneğin, aynı değeri birden fazla hücreye aşağıya doğru kopyalamak istediğinizi varsayalım. Bunu yapmak için Ctrl + D tuşlarına birlikte basmanız yeterlidir. Bir örnek üzerinden gidelim: A2 hücresine "X Ürünü" yazdığınızı düşünelim. Ardından, A2:A10 aralığını seçmek için fareyi kullanabilirsiniz.
Alt veya F10. Farklı bir sekmeye gitmek için erişim tuşlarını veya ok tuşlarını kullanma. Odağı şeritteki veya eklenti bölmesindeki komutlara taşıyın. Şeritteki öğeler arasında sırasıyla aşağı, yukarı, sola veya sağa hareket ettirme.
F10 tuşunun Shift tuşu işe birlikte kullanılması, (Shift+ F10) bir belge ya da dosyaya sağ tıklamakla aynı sonucu vermektedir. Bazı bilgisayar marka ve modellerinde, bilgisayarı açma ya da yeniden başlatma esnasında BIOS ayarlarına ulaşılmasını sağlar.
word'de format painter kısayoludur.
F12 Tuşu Ne İşe Yarar? Microsoft Word dosyası üzerinde yer alan bir belge yazdırılmak istendiğinde, Shift+Ctrl+F12 kısayolu kullanılmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri