Word belgesinin üst menüsünde yer alan Ekle sekmesine tıklayın. Daha sonra sırası ile İmza Satırı ve Microsoft Office İmza Satırı sekmelerini tercih edin. Karşınıza çıkan imza oluşturma penceresinde; imzalayan, imzalayanın unvanı, imzalayan kişinin e-posta adresi ve talimatlar bilgisini girebilirsiniz.
Paraf, Türk Dil Kurumu'nca “Yalnız adın veya ad ve soyadının baş harfleriyle atılan kısa imza.” şeklinde tanımlanmıştır. Genelde ad veya soyadının baş harfi kullanılmak suretiyle atılan basit bir işaret olduğundan taklidi kolaydır. Paraf atmak, formalite işlerde kullanılır.
E-posta Güvenliği sekmesindeki Şifreli Posta'nın altında Giden iletilere dijital imza ekle onay kutusunu seçin. Varsa, aşağıdaki seçeneklerden birini de kullanabilirsiniz: Güvenlik bilgileri olan alıcıların iletiyi S/MIME, İmzalı iletiler gönderirken boş metin imzalı ileti gönder onay kutusunu seçin.
İlgili 32 soru bulundu
İmzalamak istediğiniz PDF belgesini veya formunu açın. Araç çubuğunda İmzala simgesini tıklatın. Alternatif olarak, Araçlar > Doldur ve İmzala seçimini yapın veya sağdaki bölmeden Doldur ve İmzala'yı seçin. Doldur ve İmzala aracı görüntülenir.
İmza atarken kişi kendi el yazısındaki tüm karakter çizgileri yansıtacak şekilde bir imza belirlemeli ve bu imzayı sürekli aynı şekilde atmaya özen göstermelidir. İmza şahsa özel bir mühür niteliğinde kullanıldığı için tüm kullanılan evraklarda veya belgelerde aynı imza şeklini korumaya özen göstermek gerekmektedir.
İmza, ad ve soyadın üzerinde bırakılan boşluğa atılır. El yazısıyla atılan imza, kaybolmayacak ve kâğıda işlemesini sağlayacak kalemle atılır. Elektronik ortamda yapılacak resmî yazışmalarda, imza yetkisine sahip kişi belgeyi, güvenli elektronik imzası ile imzalar.
Elektronik imza nedir? 5070 sayılı Elektronik İmza Kanunu'nda yer alan şekliyle elektronik imza; başka bir elektronik veriye eklenen veya elektronik veriyle mantıksal bağlantısı bulunan ve kimlik doğrulama amacıyla kullanılan elektronik veriyi tanımlar.
e-İmza, ıslak imzamız gibi sabit bir yapıya sahip değildir. Harf, karakter veya sembollerden oluşur ve her belge için, imzalama sırasında bir anahtar aracılığıyla benzersiz olacak şekilde yeniden üretilir. e-İmza kullanabilmeniz için yetkili kurumlar tarafından bir elektronik sertifika oluşturulur.
E-İmza Islak İmza Yerine Geçer mi? 5070 sayılı Elektronik İmza Kanunu'na göre elektronik imzalar yani e-imza ile elle atılan imzalar yani ıslak imza kanunen eş değer kabul edilmektedir. Her ikisi de aynı hukuksal geçerliliğe sahiptir.
Evet e-İmza (elektronik imza), ıslak imza yerine geçer. 5070 Sayılı Elektronik İmza Kanunu'na göre e-İmza, elle atılan imzanın aynı hukuksal geçerliliğe sahip olan sayısal karşılığıdır.
Elektronik İmza Birden Fazla Bilgisayarda Çalışır mı? Kullanıcıların bu fırsattan yararlanması için elektronik imza kurulumunu farklı bilgisayarlara driver (sürücü) kurulumu yapması gerekir. Bu sayede birden fazla bilgisayarda elektronik imzanın kullanılması mümkün olacaktır.
Acrobat veya Acrobat Reader'da açılan bir PDF herhangi bir geçerli dijital imza içeriyorsa, belgenin üstünde "İmzalandı ve tüm imzalar geçerli.
İmzalama işlemini yapabilmeniz için Aladdin ya da SafeNet programını yüklemeniz gerekmektedir. Aladdin sadece Windows işletim Sistemi'nde çalışmaktadır. Yükleme Merkezi'nden Windows için sistem türünüze (32/64 Bit) uygun olan Aladdin yükleme dosyasına ulaşabilirsiniz.
Metnin bitiminden sonra, sağ alta, dilekçe sahibinin adı, soyadı yazılır. Ad ilk harfi büyük diğer harfler küçük; soyadtamamı büyük harfle yazılır. Eğer Unvan yazılacaksa sadece ilk harf büyük diğer harfler küçük yazılır. İmza ismin üstündeki boşluğa atılır.
KAŞE İMZA ISLAK İMZA OLMADIĞINDAN GEÇERSİZDİR.
T.C. Kimlik Kartına e-İmza yüklemek zorunlu değildir. Ancak hayatın birçok alanında kolaylık sağlar.
Soyadı Kanununun 2. maddesinde "Söyleyişte, yazışta, İMZA'da özad önde, soyadı sonda kullanılır” ifadesi yer almaktadır. Buradan, imzada öz ad ve soyadın yer alması gerektiği anlaşılmaktadır. Borçlar Kanununun 14. maddesinde ise "İmza, üzerine borç alan kimsenin el yazısı olması lazımdır” ifadesine yer verilmektedir.
Kullanıcılarımız isteğe bağlı temin edilebilen bluetooth e-imza cihazı ile mobil cihazını eşleştirerek mobil imzaya gerek kalmaksızın cep telefonu veya tabletinde kolaylıkla toplu imzalama işlemi gerçekleştirebilecektir.
E-GÜVEN e-imza başvurunuz için kimlik doğrulama işlemini e-devlet üzerinden de gerçekleştirebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri