F1: Etkin pencerenin Yardım sistemini açar. F4: Bu komutu destekleyen programlarda yeni bir belge oluşturur. Web tarayıcısını başlatır ve Microsoft Office Web sitesine gider. (Bu işlev tüm klavyelerde kullanılamaz.)
F1 tuşu: Bütün programlarda yer alan yardım penceresinin açılmasını sağlamaktadır. F2 tuşu: seçilen dosyaların isimlerini değiştiren bir tuş olmaktadır. F3 tuşu: Kullanılan pencerede arama özelliğini açmakla görevli bir tuş olmaktadır.
F1 tuşu; neredeyse bilgisayarlar üzerine bulunan tüm programlarında yardım tuşu olarak görev yapmaktadır. Bu programlar çalışırken F1 tuşuna basılması halinde yardım programı açılmaktadır. Bazı bilgisayar marka ve modellerinde, F1 tuşu BIOS ayarlarına ulaşmanın kısa yolu olarak da görev yapmaktadır.
Fn + / (F5/F6)
Işık yoğunluğunu azaltmak için Fn+F5 tuşlarına basın. Işık yoğunluğunu arttırmak için ise Fn+F6 tuşlarına basın.
F3 tuşu ne işe yarar sorusu sorulduğunda, aşağıda listelemiş olduğumuz bu özellik ve görevler bu soruya cevap olacaktır. Hem Windows'un kendisinde hem de Windows içinde çalışan programlarda “ara / bul” özelliğini açarak, arama yapılmasına olanak sağlar.
İlgili 20 soru bulundu
Eylemi geri almak için Ctrl+Z tuşlarına basın.
Kopyalamak ve yapıştırmak için klavye kısayollarını kullanabilirsiniz: PC: Kopyalama için Ctrl + c, Kesme için Ctrl + x ve Yapıştırma için Ctrl + v. Mac: Kopyalama için ⌘ + c, Kesme için ⌘ + x ve Yapıştırma için ⌘ + v.
Ctrl+A: Tamamını seç Ctrl+C: Seçili nesneyi kopyala. Ctrl+V: Seçili nesneyi yapıştır. Ctrl+X: Seçili nesneyi kes/taşı
Microsoft Office uygulamalarında Alt tuşu ile birlikte kullanılan F8 tuşu (Alt+F8) düzenlenen belgenin bulunduğu bir diyalog penceresi açar.
F12: Etkin penceredeki dosyayı yazdırır. F3: Önceki geri alma eylemini iptal eder. F7: Etkin penceredeki e-postayı yanıtlar. F11: Etkin penceredeki dosyayı kaydeder.
F Lock tuşunu kullanma
Klavyenizde bir F Lock tuşu varsa standart komutlar ve alternatif komutlar arasında geçiş yapmak için bu tuşa basın. F Lock ışığı Kapalı olduğunda alternatif işlevler çalışır (Yardım, Geri Al gibi). F LOCK ışığı açık olduğunda standart işlevler çalışır (F1, F2 vb.).
F1, F2, F3, F4, F5, F6, F7, F8, F9, F10, F11 ve F12 tuşları kısaca fonksiyon tuşları olarak geçmektedir. Fonksiyon tuşlarının temel amacı klavye üzerindeki diğer tuşların kullanımına karıştırılmaksızın bazı kolay komutları meydana getirebilmektir.
En çok bilinen yöntem, klavyemizin en üstünde yer alan F1, F2 vb. tuşlarını uygulamalarda da kullanabilmek için “fn” tuşuna basılı tutarak kullanmak.
Alt tuşu ile birlikte kullanıldığında (Alt+F4) aktif olan pencereyi kapatan bu tuş; Ctrl ile birlikte kullanıldığında ise (Ctrl+F4) pencere içindeki bir başka aktif pencereyi kapatmaktadır.
F4'e basmak pencereyi kapatır ve FN+F4'e basmak bile pencereyi kapatır.
Microsoft Office programlarında oluşturulan bir belgede, F7 tuşuna basılması halinde yazım kuralları ve dil bilgisi denetimi yapılmaktadır. Bir Word belgesinde, seçili olan bir metin üzerinde Shift tuşuyla birlikte kullanılırsa (Shift+F7) metin üzerinde sözlük taraması gerçekleştirir ve eş anlamlılar sözlüğünü açar.
CTRL+Shift+N tuşları ile tarayıcıların tümünde, yeni bir gizli pencere açılmaktadır. Komutlar çok hızlı bir şekilde çağrıştırıldığından, CTRL+Shift+N tuşları kullanılmaktadır.
Shift+F10: Seçilen belgenin ve dosyanın sağ tuş menüsünü açar. Shift+F12: Belgeyi kaydeder.
Excel'de filtre oklarını ekleyipi kaldırmak için Ctrl + Shift + L tuşlarını kullanabilirsiniz. Birden fazla alana göre filtreleme yaptığınızda, tek tek bu filtre oklarını kaldırmak yerine, Ctrl + Shift + L tuşlarına basarak, tüm filtreleri temizleyebilirsiniz, oldukça kullanışlı bir yöntemdir.
microsoft word de metni sağa hizalamanın kısayol tuşudur.
Nesne gruplandırmak Kısayol: Ctrl + G
Nesneleri gruplandırarak ve ortak hareket etmelerini sağlamak için gruplandırabilirsiniz.
firefox'taki ctrl+f5'in ikizi. aynı onun gibi önbelleği temizleyerek sayfayı yeniler. böylece sayfa kendine gelir.
Ctrl+J: Ekranı iki yana yaslamak için seçili metni veya satırı hizalar. Ctrl+K: Bir köprü ekler. Ctrl+L: Satırı veya seçili metni ekranın soluna hizalar. Ctrl+M: Paragrafı girintiler.
Alt Gr tuşu etimolojik olarak 'alternative graphic' ifadesinden gelen bir tuştur. Birçok uluslararası klavyede bulunur ve klavye tuşu ile birlikte basıldığında özel karakterlerin girilmesini sağlar.
Kilopat. Klavyenin solunda kalan Alt tuşu.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri