F12: Etkin penceredeki dosyayı yazdırır. F3: Önceki geri alma eylemini iptal eder. F7: Etkin penceredeki e-postayı yanıtlar. F11: Etkin penceredeki dosyayı kaydeder.
Shift+F10: Seçilen belgenin ve dosyanın sağ tuş menüsünü açar. Shift+F12: Belgeyi kaydeder.
F1'den başlayarak F12'ye kadar uzanan bu tuşlar arasında yer alan F12 tuşu ise F11 ile PrtSc tuşları arasında yer almaktadır. F12 Tuşu Ne İşe Yarar? Microsoft Word dosyası üzerinde yer alan bir belge yazdırılmak istendiğinde, Shift+Ctrl+F12 kısayolu kullanılmaktadır.
F1 tuşu: Bütün programlarda yer alan yardım penceresinin açılmasını sağlamaktadır. F2 tuşu: seçilen dosyaların isimlerini değiştiren bir tuş olmaktadır. F3 tuşu: Kullanılan pencerede arama özelliğini açmakla görevli bir tuş olmaktadır. F5 tuşu: Sayfayı yenilemek için kullanılan bir tuş olmaktadır.
İlgili 41 soru bulundu
F1, F2, F3, F4, F5, F6, F7, F8, F9, F10, F11 ve F12 tuşları kısaca fonksiyon tuşları olarak geçmektedir. Fonksiyon tuşlarının temel amacı klavye üzerindeki diğer tuşların kullanımına karıştırılmaksızın bazı kolay komutları meydana getirebilmektir.
Ctrl+A: Tamamını seç Ctrl+C: Seçili nesneyi kopyala. Ctrl+V: Seçili nesneyi yapıştır. Ctrl+X: Seçili nesneyi kes/taşı
Klavyeler üzerinde yer alan ve F1'den başlayarak F12'ye kadar uzanan fonksiyon tuşlarından biri olan F2 tuşunun en çok bilinen özelliği, seçilen bir belgenin ya da nesnenin ismini değiştirmede kullanılmasıdır.
Işık yoğunluğunu azaltmak için Fn+F5 tuşlarına basın. Işık yoğunluğunu arttırmak için ise Fn+F6 tuşlarına basın.
Örneğin, Paint'te yeni bir resim oluşturmak için Ctrl + N tuşlarına basın. Not: Dokunmatik bir klavyede bazı kısayolları görmek için Ctrl tuşuna basmanız gerekir.
Ctrl + M: Topla.
Alt tuşu ile birlikte kullanıldığında (Alt+F4) aktif olan pencereyi kapatan bu tuş; Ctrl ile birlikte kullanıldığında ise (Ctrl+F4) pencere içindeki bir başka aktif pencereyi kapatmaktadır.
Ctrl + u = Seçili metnin altını çiz. Ctrl + k = Seçilen metni bir bağlantıya dönüştür.
F12: Windows 10 için tuş, kullanıcı tarafından tanımlanan işlevi çağırır.
F3 tuşu ne işe yarar sorusu sorulduğunda, aşağıda listelemiş olduğumuz bu özellik ve görevler bu soruya cevap olacaktır. Hem Windows'un kendisinde hem de Windows içinde çalışan programlarda “ara / bul” özelliğini açarak, arama yapılmasına olanak sağlar.
F2: Seçilen hücreyi düzenler
F2'ye basıldığında Excel, hücre sonunda beliren bir imleçle hücre düzenleme moduna geçecektir. Hızlı değişiklikler yapmak için bir el kısa yoludur.
F6: Etkin penceredeki belgeyi veya dosyayı kapatır. F8: Etkin penceredeki e-postayı iletir.
Alt Gr tuşu etimolojik olarak 'alternative graphic' ifadesinden gelen bir tuştur. Birçok uluslararası klavyede bulunur ve klavye tuşu ile birlikte basıldığında özel karakterlerin girilmesini sağlar.
FN+F7 tuşlarına devamlı basmak arka ışığın parlaklığını artırır. Tuşlara basmaya devam ederseniz arka ışık kapanacaktır. Not: İşlev tuşu kilitleme ayarlarına göre F1-F12 tuşlarına basarak ya da FN+F1-F12 kombinasyonlarını tuşlayarak kısayol tuşu işlevini etkinleştirebilirsiniz.
Belgeyi açtıktan hemen ardından Shift+F5 tuşlarına basın. Metin kutuları veya resimler gibi kayan şekiller arasında geçiş yapma. Kayan şekil gezintisinden çıkma ve normal gezintiye dönme. Belge içeriği içinde arama yapmak için Gezinti görev bölmesini görüntüleyin.
Klavyelerimizin en üst kısmında bulunan ve özellikle laptoplar için konuşacak olursak, diğer tuşlara nazaran daha küçük boyutlara sahip olan fonksiyon tuşları, F1'den başlayarak F12'ye kadar sıralanmıştır. Bu tuşlardan biri olan F11 tuşu ise klavyelerimizde F10 ile F12 tuşları arasında yer almaktadır.
F13: Sakinleştirici veya hipnotiklere bağlı zihinsel ve davranışsal bozukluklar.
microsoft word de metni sağa hizalamanın kısayol tuşudur.
ALT + Shift: Klavye dili değiştirme kısayolu sayesinde Türkçe - İngilizce gibi farklı diller arasında geçiş yapabilirsiniz. Windows tuşu + CTRL + O: Ekran klavyesi kısayol tuşu, fiziksel klavyeyi kullanamadığınız senaryolarda idealdir. Windows tuşu + nokta (.)
Sözü geçen tuş kombinasyonları her yazılımda farklı olabilmektedir. Ctrl+W: Açık olan pencereyi kapar. Alt+F4 görevini görür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri