F7: Etkin penceredeki e-postayı yanıtlar. F11: Etkin penceredeki dosyayı kaydeder. F9: Etkin penceredeki e-postayı gönderir. F10: Belgenin programında bu özellik bulunuyorsa, etkin belgede yazım denetimi programını başlatır.
Microsoft Office programlarında oluşturulan bir belgede, F7 tuşuna basılması halinde yazım kuralları ve dil bilgisi denetimi yapılmaktadır. Bir Word belgesinde, seçili olan bir metin üzerinde Shift tuşuyla birlikte kullanılırsa (Shift+F7) metin üzerinde sözlük taraması gerçekleştirir ve eş anlamlılar sözlüğünü açar.
Bazı bilgisayar marka ve modellerinde, bilgisayarı açma ya da yeniden başlatma esnasında BIOS ayarlarına ulaşılmasını sağlar. Windows üzerinde çalışan programların menü sekmesinin açılmasını sağlar.
Microsoft Word'de farklı kaydet özelliğini açar. CTRL + F12 word'de yeni bir belge açmanıza olanak sağlar. Ayrıca tarayıcıların geliştirici panelini açmak için bu tuşu kullanmanız yeterli olacaktır.
Işık yoğunluğunu azaltmak için Fn+F5 tuşlarına basın. Işık yoğunluğunu arttırmak için ise Fn+F6 tuşlarına basın.
İlgili 42 soru bulundu
Eylemi geri almak için Ctrl+Z tuşlarına basın.
Dolayısıyla Ctrl + Y kısayolunun görevi, yazılan kelimelerin tekrar edilerek yazılmasıdır.
Ctrl + M: Topla.
F13: Sakinleştirici veya hipnotiklere bağlı zihinsel ve davranışsal bozukluklar.
F4'e basmak pencereyi kapatır ve FN+F4'e basmak bile pencereyi kapatır.
F3 tuşu ne işe yarar sorusu sorulduğunda, aşağıda listelemiş olduğumuz bu özellik ve görevler bu soruya cevap olacaktır. Hem Windows'un kendisinde hem de Windows içinde çalışan programlarda “ara / bul” özelliğini açarak, arama yapılmasına olanak sağlar.
Küçük ve zarif tasarımlı klavyelerde bulunan fn tuşu kısayol tuşlarını verimli kullanmak için vardır. Fn tuşu ne işe yarar sorusuna cevap olarak; FN tuşu F1, F2, F3 gibi tuşların ikinci işlevini yerine getirmek için kullanılır.
Klavyelerimizin en üst kısmında bulunan ve özellikle laptoplar için konuşacak olursak, diğer tuşlara nazaran daha küçük boyutlara sahip olan fonksiyon tuşları, F1'den başlayarak F12'ye kadar sıralanmıştır. Bu tuşlardan biri olan F11 tuşu ise klavyelerimizde F10 ile F12 tuşları arasında yer almaktadır.
F1, F2, F3, F4, F5, F6, F7, F8, F9, F10, F11 ve F12 tuşları kısaca fonksiyon tuşları olarak geçmektedir. Fonksiyon tuşlarının temel amacı klavye üzerindeki diğer tuşların kullanımına karıştırılmaksızın bazı kolay komutları meydana getirebilmektir.
Fn tuşunu basılı tutarken NumLock tuşuna bas. Bunu yaptığında Fn tuşunun tüm fonksiyonları hemen devre dışı bırakılır.
Windows işletim sistemine sahip olan bir bilgisayarda, Boot işlemi sırasında seçim ekranına ulaşmak için kullanılır. Bu ekrana ulaştıktan sonra bilgisayarı güvenli modda açmak, ya da bilgisayarı en son ayarlarına geri yükleme işlemi F8 tuşu vasıtasıyla yapılır.
Shift+F10: Seçilen belgenin ve dosyanın sağ tuş menüsünü açar. Shift+F12: Belgeyi kaydeder.
Paneli göstermek veya gizlemek için VO-Komut-F19 tuşlarına basın. Bu komut, VoiceOver İzlencesi'ndeki ayarı Açık veya Kapalı olarak değiştirir. Ekranı her bağladığınızda panelin gösterilmesini istiyorsanız VoiceOver İzlencesi'nde bu ayarı yeniden seçin.
F1 tuşu: Bütün programlarda yer alan yardım penceresinin açılmasını sağlamaktadır. F2 tuşu: seçilen dosyaların isimlerini değiştiren bir tuş olmaktadır. F3 tuşu: Kullanılan pencerede arama özelliğini açmakla görevli bir tuş olmaktadır. F5 tuşu: Sayfayı yenilemek için kullanılan bir tuş olmaktadır.
CTRL G : CTRL tuşu ile G harfinin olduğu tuşa aynı anda basarsanız, not defterinde bulunduğunuz satırı size gösterir, sayfa düzenleyicinizde de satır bir sağa, tekrar ctrl g yapın satır tekrar eski yerine..
CTRL+Shift+N tuşları ile tarayıcıların tümünde, yeni bir gizli pencere açılmaktadır. Komutlar çok hızlı bir şekilde çağrıştırıldığından, CTRL+Shift+N tuşları kullanılmaktadır.
Excel'de filtre oklarını ekleyipi kaldırmak için Ctrl + Shift + L tuşlarını kullanabilirsiniz. Birden fazla alana göre filtreleme yaptığınızda, tek tek bu filtre oklarını kaldırmak yerine, Ctrl + Shift + L tuşlarına basarak, tüm filtreleri temizleyebilirsiniz, oldukça kullanışlı bir yöntemdir.
Verileri kopyaladıktan sonra Ctrl+Alt+V tuşlarına basın veya Alt+E+S tuşlarına basarak Özel Yapıştır iletişim kutusunu açın. İpucu: Ayrıca Giriş > Yapıştır > Özel Yapıştır'ı da seçebilirsiniz.
Ekran kartı sürücüsünü resetliyor.
Office programlarından bir tanesi olan Word'de çalışırken, yeni belge açmak için Ctrl ve Alt tuşları ile birlikte F2 tuşuna basılabilir. Yine Microsoft Word üzerinde, yazdırılacak olan belgenin ön izlemesini görmek için F2+Ctrl tuş kombinasyonu kullanılabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri