22: Dirilerle ölüler de bir değildir. Allah dileğine gerçeği işittirir. Sen ise onu kabirlerde olanlara işittiremezsin.
Gerçekten Allah, dilediğine işittirir; sen ise kabirlerde. olanlara işittirecek değilsin.
22: Şüphesiz ki, Allah katında canlıların en şerlisi, ilâhî gerçekleri düşünüp anlamayan o sağırlar ve dilsizlerdir. 23: Eğer Allah onlarda bir hayır olduğunu bilseydi, elbette onlara duyururdu. Fakat duyuracak bile olsa, onlar yine haktan yüz çevirir, dönüp giderler.
Değerli kardeşimiz, Mücadele Suresi, 22. Ayet: "Allah'a ve âhiret gününe iman eden bir topluluğun -babaları, oğulları, kardeşleri yahut diğer akrabaları da olsa- Allah'a ve Peygamberine düşmanlık eden kimselere sevgiyle bağlandıklarını göremezsin.
Şüphesiz Allah, istediğine (bu mesajları) işittirir. Fakat sen kabirde olanlara (manen ölmüşlere) işittiremezsin. 19,20,21,22. Görmeyen ile gören, karanlık ile aydınlık, gölge ile sıcak bir olmaz.
İlgili 27 soru bulundu
Bakara Suresi, 94. ayet: De ki: "Eğer Allah Katında ahiret yurdu, başka insanların değil de, yalnızca sizin ise, (ve) doğru sözlüyseniz, öyleyse hemen ölümü dileyin." Bakara Suresi, 95. ayet: Oysa onlar, önceden ellerinin takdim ettiklerinden dolayı onu (ölümü) hiçbir zaman kesin olarak dilemeyeceklerdir.
MHP on X: "Allah yolunda öldürülenlere 'ölüler' demeyin. Bilâkis onlar diridirler, fakat siz bilemezsiniz. (Bakara Suresi 154. Ayet) #HayırlıCumalar https://t.co/7hYpFWzGz0" / X.
Eğer yerde ve gökte Allah'tan başka tanrılar bulunsaydı kesinlikle yerin göğün düzeni bozulurdu. Demek ki arşın rabbi olan Allah, onların yakıştırdıkları sıfatlardan münezzehtir. Allah, yaptığından sorumlu tutulamaz; onlar ise sorguya çekileceklerdir.
Rivayete göre mücadele suresini okuyan kişiler kıyamet gününde Allah'ın fırkasından yazılırlar. Ayrıca bu sureyi okuyan kişiler tüm kötülüklerden korunurlar. Mücadele suresi uykusu gelmeyen kişiye okunur ise rahatlıkla uyur. Uyku problemi çeken kişiler bu süreyi okuduklarında rahatlıkla uykuya dalarlar.
Bir adamın “zıhâr” yaptığı karısı, Hz. Peygambere gelerek onu şikâyet etmiş ve Hz. Peygamberle de tartışmıştı. Sûrede başlıca, zıhar, zıhar keffareti gibi bazı dînî hükümler ile birtakım görgü kuralları ve mü'minlerin inanmayanlara karşı takınmaları gereken tavır konu edilmektedir.
Medine döneminde hicretin ikinci yılında Bedir Savaşı'ndan sonra indirildiğine inanılır. Surede Bedir Savaşında elde edilen ganimetlerin kimlere ve nasıl pay edileceği, Müslümanların birbiriyle iyi geçinmesi gerektiği, Allah'ın ve peygamberin emirlerine uymaları gerektiği konularından bahsedilmektedir.
Kâ'b veya Ebû Ümâme tarafından rivayet edilen, Enfâl ile Tevbe sûrelerini okuyanların kıyamet günü şefaate nâil olacaklarını bildiren, ayrıca kendilerine sonsuz sevap verileceğini, arşın ve onu taşıyan meleklerin de dünyada iken bunlar için mağfiret dileyeceğini ifade eden hadisin (bk.
Bana ve size ne yapılacağını bilmem. Ben, bana vahy olunmakda bulunanlardan başkasına uymuyorum. Ben (Allahın azâbiyle) apaçık korkutandan başkası da değilim». De ki: “(Ben, bu hakikatleri beyân eden) o peygamberlerden farklı (şeyler söylemekte) olan biri değilim; ne bana, ne de size ne yapılacağını da bilmem.
Mekke'de indirildiğine inanılan surede başlıca, Allah'ın varlığına ve birliğine işaret eden kainat olayları, öldükten sonra dirilme, Allah'ın nimetleri ve müminle kafir arasındaki fark konu edilmektedir. Surede Allah'ın varlığına, birliğine, hikmet ve kudretine işaret eden çeşitli deliller sunulmuştur.
Fatır Suresini okuyan kişiler mahlukat tarafından da sevilir. Her gün Fatır Suresinin okunması şeytanın şerrinden korur ve ömrü de bereketli olur. Fatır Suresi yazılıp araca konulduğu takdirde hırsızlara ve diğer tehlikelere karşı kişiyi korur. Fatır Suresinde Allah'ın kudretinin delillerinden örnek verilmektedir.
Her gün Fâtır suresini okuyan kişilerin şeytanın şerrinden korunduğu söylenir. Ömrün bereketlenmesi için Fâtır suresinin okunması buyrulmuştur. Fâtır suresini okumayı alışkanlık hâline getiren kişiler, cennete istediği kapıdan girmeye hak kazanır.
Bu sureyi sabah akşam okuyan kişi, tüm şerlerden korunur. Uykusu gelmeyen kişiye okunursa, rahatlıkla uyur. Mücadele Suresi toprağa okunur ve düşmanların bölgesine doğru serpiştirilirse, Düşman mağlubiyet'e kavuşturulur.
Münafikun Suresi, özellikle göz ağrısı için okunması tavsiye edilir. Her türlü sancılı ve ağrılı hastalık için okunur. Münafikun Suresi okuyan kişi kötü insanları şerrinden korunur. Kıskanç ve fesat kimselerin şerrinden Allah'a sığınarak Münafikun Suresinin 100 defa okunması tavsiye edilir.
Rahman Suresini okuyup dileğini Allah'tan kim isterse o kişinin yaşamında istediği şeyler gerçekleşir. Ahirette ve Dünya'da Allah (cc) Rahman Suresini okuyandan razı olacaktır denir. Rahman Suresini okuyan kişi eğer hasta ise hastalığından kurtulacaktır.
Eğer (yer ve göklerin) her ikisinde de Allah'tan başka ilâhlar olsaydı, kesinlikle (yerin ve göğün her) ikisi de yok olurdu. (Kâinata hâkimiyet makamı olan) arşın (gerçek) Rabbi olan Allah, onların tanımlamalarından çok yücedir.
Kuran'ı Kerimde ve hadis kaynaklarında geçen enbiya kelimesi, nebi kelimesinin çoğuludur. Nebi, elçi, peygamber, müjde getiren ve uyaran anlamına gelir. Kendisine kitap indirilen peygamberler ise ''resul'' olarak adlandırılır.
“Enbiyâ suresini okuyan kimsenin, mahşer halkı içerisindeki hesabı, bu sure hürmetine kolaylaştırılır.” Bu sure içerisinde geçen isimlerin sahipleri, okuyucusuna selamla mukabele ederler. Yani Cenab-ı I lakk'a bu surenin okuyucularını her hususta selamet- le kalması için dua ve niyazda bulunurlar.
İslam'da şehitlik pek yüksek bir mertebe olarak kabul edilmiştir. Kuran'da Allah'u Teala şehitler için siz onları ölü sanmayın, onlar diridir buyurmaktadır. ( Al-i İmran Suresi 3, 169 ) Allah katında şehadet mertebesinde olan insanların nasıl da özel ve kıymetli bir mertebede olduğunun vurgulanmasıdır.
Enbiya Suresi 35. Ayet – Her Nefis Ölümü Tadacaktır - YouTube.
Şehitlere, Allah yolunda öldürülen denilebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri