Aktif Süre (184 gün):Son yükleme tarihinizden itibaren, 184 gün süresince hattınız hem arama yapmaya hem de çağrı almaya açık olur. 184 günün sonunda tekrar yükleme yapmamışsanız, hattınız dış aramalara kapatılır ve 92 günlük pasif süre uygulaması başlar.
180 günün sonunda herhangi bir yükleme gerçekleşmediyse aktif kullanım süresi sona erer ve 90 günlük bekleme süresi başlar. Bu süre içerisinde kullanıcı arama ve SMS alabilir ama herhangi bir arama yapamaz ya da SMS gönderemez.
1-Faturanın son ödeme tarihinde ödenmemesi halinde, aboneye kısa mesaj ve mail ile, faturanın son ödeme tarihi + 1. günden sonrave kısıtlama tarihinden de en az 7 gün önce olacak şekilde aboneliğin kısıtlanacağına dair bilgi verilir.
Durdurma : 7- Kısa mesajla yapılan durdurma öncesi bildirime ve hattın kısıtlanmasına rağmen, fatura borcu ödenmezse, hattın kullanımları son ödeme tarihini takip eden yeni fatura dönemiyle birlikte tamamen durdurulur.
Gecikme faizi oranı nedir? Bireysel müşterilerimiz için gecikme faizi oranı 21 Temmuz 2022 tarihi itibarıyla aylık %2,5 olarak hesaplanmaktadır.
İlgili 32 soru bulundu
Hattınızın yarı aktif olduğu dönem sonuna kadar tekrar TL yüklemezseniz ya da hattınıza en az 10 TL Transfer almazsanız 31 Aralık yıl sonunda hattınız iptal edilir ve hattınız tekrar kullanılamaz.
Sözleşmeli bir hattın borçlarını 3 ay ödemediğin zaman, hattın sözleşmesi iptal olur. Geriye kalan tüm borçlar 4. aya yansır. 4. ayın sonunda icralık olabilirsin. Sözleşmeli bir hattın borçlarını 3 ay ödemediğin zaman, hattın sözleşmesi iptal olur.
Eğer faturalı hattım kapandı nasıl açtırabilirim diye düşünüyorsanız, öncelikle ödemediğiniz faturayı ödemeniz gerektiğini söyleyelim. Borcunuzu ödemeniz halinde operatörünüz tarafından en kısa sürede hattınız yeniden kullanıma açılacaktır. Ancak her operatörün kendine göre hat açma kapama ücreti de bulunmaktadır.
Düzenlemede, satın alınan telefonun borcu ödenmezse cihazın IMEI numarası kara listeye alınarak kullanıma kapatılması da yer alıyor. İşte ayrıntılar... Operatörlerin taahhütlü kampanyalarla sattıkları cep telefonları, tüketicinin borcunu ödememesi üzerine cihaz kara listeye alınacak ve haberleşme hizmeti verilmeyecek.
Faturalı hatlarda borçtan dolayı kapanması halinde fatura tekrar ödendiği zaman hizmet almaya devam edebilirsiniz. Hattın kapanması durumunda belli bir kapanma ücreti hesaba yansıtılmaktadır. Kısıtlanmış ya da tamamen kapatılan hatlarda hizmetlerin tamamen durdurulması durumunda kapanma ücreti tekrar alınmamaktadır.
İkinci bildirime rağmen fatura bedeliniz bildirimi takip eden beş iş günü (dahil) içerisinde ödenmez ise elektriğiniz kesilir.Elektriğiniz kesilince, borcunuzu ödeyip elektriğinizi açtırırken ayrıca kesme –bağlama bedeli ödemeniz gerekmektedir.
Gecikmiş dönem fatura borçlarınızı ödemediğiniz takdirde suyunuz kapatılacaktır. Suyu kapatılan aboneler borçları ile birlikte su açma bedelini de ödemek zorundadırlar. Geçmiş dönem fatura borçlarınızı tüm TİSKİ Şubeleri, tiski.gov.tr, bankalar ve PTT online veznelerinden ödeyebilirsiniz.
Vodafone faturasız hattınızın aktif kullanım süresini uzatmak için, bir defada en az 50 TL yüklemelisiniz. Yüklenebilecek en düşük TL miktarı 15.12.2021 tarihi itibariyle 50 TL olarak güncellenmiştir.
Yasal olarak fatura 1 gün gecikirse 1 günlük faiz ya da zam alınır.
Faturasız hattıma ne kadar süre yükleme yapmazsam hattım kapanır? 184 günün sonunda tekrar yükleme yapmamışsanız, hattınız dış aramalara kapatılır. Sonraki 92 günlük süre boyunca yine yükleme yapılmamışsa hattınız dış aramalara kapanır, sadece hattınızdan çağrı alabilirsiniz.
İİK m.340'taki düzenlemeye göre;
“111 inci madde mucibince veya alacaklının muvafakati ile icra dairesinde kararlaştırılan borcu ödeme şartını, makbul bir sebep olmaksızın ihlal eden borçlunun, alacaklının şikâyeti üzerine, üç aya kadar tazyik hapsine karar verilir.
Zira az önce de bahsettiğimiz gibi açık fatura, bedelin henüz ödenmediğine karine teşkil etmektedir. Özetle, faturaya dayalı icra takibi başlatırken, takip öncesi faiz işletmek için faturanın borçluya tebliğ edilmiş olması gerekmekte ve tebliğ tarihinden itibaren borçluya 8 gün süre tanınmalıdır.
Elinde bir fatura bulunan kişinin başvurabileceği takip yolu ise Genel Haciz Yoluyla İlamsız Takiptir. Faturayı düzenleyen kişinin icra dairesine sunacağı Takip Talebi ile icra takibi başlatılır.
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, telefon ve internet fatura borçlarından dolayı abonelere icra takibi başlatılmadan önce yazılı uyarı yapılacağını ve borcun ödenmesi için 15 günlük ek süre tanınacağını açıkladı.
Faturaya gelen fatura son ödeme tarihinden sonraki 1 hafta içinde ödenmediğinde giden aramalara, 1 hafta daha ödeme yapılmazsa 3. günün sonunda tüm aramalara kapanır. Borç ödendikten sonra otomatik olarak 1 saat içerisinde hat aktif hale gelir.
Aktif Süre (184 gün): Son yükleme tarihinizden itibaren, 184 gün süresince hattınız hem arama yapmaya hem de çağrı almaya açık olur. 184 günün sonunda tekrar yükleme yapmamışsanız, hattınız dış aramalara kapatılır ve 92 günlük pasif süre uygulaması başlar.
Sayın konuk, Telefon hattı kimin adına ise o kişi aranan ve mesaj gönderilen numaraların dökümünü (ayrıntılı fatura) ilgili şirketten alabilir.
e-Fatura Kaç Gün Geriye Dönük Kesilebilir? Geriye dönük e-fatura kesme süresi 7 gündür. e-Fatura en fazla 7 gün geriye kesilebilir.
213 sayılı Vergi Usul Kanunun 231'inci maddesinin 5'inci bendinde "Fatura, malın teslimi veya hizmetin yapıldığı tarihten itibaren azami yedi gün içinde düzenlenir.
Fatura Düzenleme Sınırı ilgili madde hükümlerine göre; satılan malın veya ifa edilen hizmet bedelinin yer alan hadleri geçmesi halinde malı satanın veya işi yapanın fatura kesmesi gerekmektedir. Fatura Kesme ve Düzenleme Sınırı 2023 Yılı tutarı 4.400 TL 'dir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri